Drugi športi

Sarah Thomas prva sodnica na Super Bowlu

Los Angeles, 20. 01. 2021 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo lige ameriškega nogometa NFL je imenovalo prvo sodnico v zgodovini tega športa, ki bo delila pravico na prestižnem finalu tega tekmovanja, Super Bowlu. Ta čast bo pripadla 47-letni Američanki Sarah Thomas, ki v ligi NFL sodi že šesto sezono.

Super Bowl oziroma finale lige NFL bo na sporedu 7. februarja v Tampi na stadionu Raymond James. Med sedmimi delivci pravice bo prvič tudi sodnica Sarah Thomas, glavni sodnik pa bo Carl Cheffers, je sporočilo vodstvo lige. V sodniški ekipi za dogodek leta, kar zadeva ameriški nogomet, so še Fred Bryan, Rusty Baynes, James Coleman, Eugene Hall, Dino Paganelli in Mike Wimmer.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Sarah Thomas znova piše zgodovino kot prva ženska sodnica v zgodovini Super Bowla. Njeni elitni nastopi in predanost so ji prislužili pravico, da sodi na Super Bowlu. Čestitke Sarah na tej zasluženi časti," je dejal podpredsednik lige NFL Troy Vincent.

V ligi NFL Thomasova sodi šesto sezono, sodniško kariero je začela leta 1996, prvo svojo uradno tekmo ameriškega nogometa pa je sodila leta 1999. Leta 2013 se je priključila sodniškemu programu lige NFL, leta 2015 pa je nato prvič dobila priložnost v ligi NFL in je nato tudi kot prva ženska že sodila na tekmi končnice, to je bilo leta 2019.

Thomasova, ki je bila rojena in živi v zvezni državi Mississippi, je na univerzi zelo uspešno igrala košarko in je po statističnih dosežkih peta najboljša košarkarica v zgodovini šole. Živi v Brandonu, poročena je z Brianom Thomasom, imata tri otroke.

Sarah Thomas
Sarah Thomas FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ibrahimović_Ibra
20. 01. 2021 13.57
+1
Zej bojo še babe v vseh moških športih kot v vsaki torbi kolač...😑 Do no what to say 😒
asdfghjklqwertz
20. 01. 2021 12.25
+1
Po igrišču bi se podil za njo, ne pa za žogo ...
nemo1
20. 01. 2021 12.22
+0
To novico sem oa od 5h zjutraj nestrpno čakal