Drugi športi

Tiger Woods okreva v domači oskrbi

Los Angeles, 17. 03. 2021 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriškega zvezdnika golfa Tigerja Woodsa so v torek tri tedne po hudi prometni nesreči v Los Angelesu, zaradi katere je potreboval več operacij, odpustili v domačo oskrbo.

Woods (na fotografiji) med turnirjem v Los Angelesu tik pred nesrečo.
Woods (na fotografiji) med turnirjem v Los Angelesu tik pred nesrečo. FOTO: AP

"Z veseljem sporočam, da sem doma in nadaljujem svoje okrevanje," je objavo Tigerja Woodsa na družbenih omrežjih citirala francoska tiskovna agencija AFP. Ob tem se je Woods zahvalil medicinskemu osebju, ki je sodelovalo pri njegovem zdravljenju.

"Izjemno hvaležen sem za vso podporo in izraze spodbude, ki sem jih prejel v preteklih tednih," je še zapisal po poročanju AFP.

Več zlomov
Woods je bil 23. februarja vpleten v prometno nesrečo, po kateri se je njegov avtomobil večkrat prevrnil. Iz močno poškodovanega vozila so ga rešili gasilci, Woodsa pa so zaradi hudih poškodb odpeljali v bolnišnico, kjer so ga operirali. Petinštiridesetletni športnik, ki je pred nesrečo okreval po operaciji hrbta, je utrpel več zlomov nog in gležnjev. Z operacijami so oskrbeli več odprtih zlomov desne noge, pri čemer so golenico utrdili s ploščico, gleženj pa z vijaki. Kasneje so Woodsa iz bolnišnice Harbor UCLA premestili v Cedars-Sinai Medical Center, prav tako v Los Angelesu.

Kot še poroča AFP, Woodsa glede na naravo poškodb čaka dolgo okrevanje, ob tem pa je vprašljiva tudi njegova nadaljnja kariera v golfu. V času nesreče je namreč okreval po že peti operaciji hrbta z željo, da bi bil nared za igranje na aprilskem turnirju masters. Že po prejšnjih operacijah hrbta so se namreč pojavila številna ugibanja o tem, ali bo lahko spet dosegel vrhunsko formo. Na ta je Woods odgovoril z zmago na turnirju masters leta 2019, s katero je svojo bero osvojenih naslovov na tako imenovanih majorjih povečal na 15. Absolutni rekord je v lasti Jacka Nicklausa, ki je osvojil 18 največjih turnirjev.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
17. 03. 2021 10.03
. . . in katera ga oskrbuje ?
bmwfanatik
17. 03. 2021 09.58
+1
ON je CAR. Če bi imel to kar ima on, bi živel točno takšno življenje!
Cogo
17. 03. 2021 09.30
+0
Vsaka stvar je za nekaj dobro. Ker abstinira od seksa, se bo morda odvadil te nadležne odvisnosti.