Tillie francosko odbojkarsko reprezentanco zamenjal za sanjsko ponudbo z Japonske

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA/M.G.
KOMENTARJI
1
Eden najuspešnejših odbojkarskih trenerjev na svetu Laurent Tillie ni več selektor francoske reprezentance, ki jo je vodil osem let. Francoz se je o prekinitvi dela dogovoril z zvezo, potem ko je dobil sanjsko ponudbo pri japonskem klubu Panasonic Panthers, s katerim je podpisal štiriletno pogodbo.

Tillie sanjski ponudbi ni mogel reči ne.
Tillie sanjski ponudbi ni mogel reči ne.FOTO: AP

Na Japonsko se bo sicer odpravil pozneje, kot je predvideval, saj bi moral pred delom v klubu Francoze voditi še na olimpijskih igrah v Tokiu, ki pa so jih zaradi pandemije koronavirusa preložili na naslednje leto, še poroča portal worldwolley.com

Prav Tillie je bil s svojimi izbranci v kvalifikacijah za igre, v polfinalu turnirja v Berlinu, usoden za Slovence, Francozi, ki so Slovence premagali tudi v finalu evropskega prvenstva leta 2015, so bili po velikem preobratu boljši s 3:2.

Pod njegovim vodstvom je Francija na velikih tekmovanjih osvojila pet kolajn, je pa selektor hotel odstopiti že po neuspehu na zadnjem evropskem prvenstvu, ki ga je Francija priredila skupaj s Slovenijo, Belgijo in Nizozemsko. Osvojila je četrto mesto, potem ko je v boju za 3. mesto v Parizu izgubila s Poljsko, pred tem pa v polfinalu s Srbijo, ki je po zmagi proti Sloveniji tudi osvojila naslov.