Drugi športi

Tine Urnaut: Sposobni smo več, nismo še uspeli narediti koraka naprej

Firence, 19. 09. 2018 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski odbojkarji so s porazom proti gostiteljem Italijanom zaključili prvi del svetovnega prvenstva. V nadaljevanju jih čakajo trije zahtevni tekmeci, a so v slovenskem taboru prepričani, da imajo še veliko rezerve. Oziroma kot je dejal kapetan Tine Urnaut, če jim uspe dvigniti nivo igre, potem lahko premagajo vsakogar.

Več videovsebin
  • Pogovor s Tinetom Urnautom po tekmi z Italijo
    02:54
    Pogovor s Tinetom Urnautom po tekmi z Italijo
  • Pogovor s Klemnom Čebuljem po tekmi z Italijo
    02:58
    Pogovor s Klemnom Čebuljem po tekmi z Italijo

Slovenska reprezentanca je skupinski del končala na tretjem mestu skupine A z devetimi točkami. Italija, ki je zmagala na vseh petih tekmah, je osvojila 15 točk, druga Belgija, ki jo je Slovenija premagala v medsebojnem dvoboju, pa deset. In Belgijci bodo slovenski tekmec tudi v Bologni, kamor se iz Firenc selijo varovanci selektorja Slobodana Kovača, v isti skupini F bosta še reprezentanci Brazilije in Avstralije, ki sta napredovali z 11 oziroma sedmimi točkami.

Brazilci so zmagali na štirih in izgubili na eni tekmi, Avstralci pa so zmagali na dveh in izgubili na treh tekmah. V drugem delu tekmovanja so štiri skupine, v naslednji krog tekmovanja bodo napredovali zmagovalci skupin in dve najboljši drugouvrščeni reprezentanci.

Slovenija je izgubila proti Italiji.
Slovenija je izgubila proti Italiji. FOTO: FIVB

"V prvem nizu smo odlično servirali, a nato v drugem na servisu naredili preveč napak. Kot kaže, nam je popustila koncentracija. Te tekme mi je žal bolj kot tiste proti Argentini, mislim, da bi jih lahko premagali. Podarili smo jim tekmo, to mi je najbolj žal. Nismo bili na ravni, kot bi bili lahko. Sposobni smo več, nismo pa še uspeli narediti koraka naprej, imamo še veliko rezerve. Če nam uspe dvigniti nivo naše igre, lahko premagamo vsakogar, če pa se dogaja, da se držimo nazaj, potem je pa druga zgodba," je po tekmi povedal kapetan Tine Urnaut.

"Italijani so ena najboljših serverskih ekip na tem prvenstvu, težko je slediti njihovemu ritmu. Meni je žal za tekmo z Argentino, zaslužili bi si tri točke, a mislim, da imamo dobro izhodišče za naprej. Še vedno verjamemo, da smo ena najboljših ekip na prvenstvu, le s takim razmišljanjem lahko kaj dosežemo. Zdaj se moramo spočiti, nikogar se nam ni treba bati in gremo po zmage na naslednjih tekmah," pa je dejal Klemen Čebulj.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
19. 09. 2018 15.26
+10
seveda vam bo uspel.!!1
Mungos2
19. 09. 2018 12.25
+18
Bravo fantje ! Porazi so del športa. Pogumno naprej !!