Drugi športi

Tjaša Kysselef zmagovalka svetovnega izziva v Antalyi

Antalya, 31. 03. 2024 16.29 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska telovadka Tjaša Kysselef, ki se je to sezono vrnila po operaciji in dolgotrajnem okrevanju, je na prvem svetovnem izzivu sezone v Antalyi zmagala na preskoku. Kysselefova je v finalih po orodjih slavila s 13,017 točke. To je bila zanjo peta zmaga v svetovnem pokalu v karieri in obenem prva po Kairu 2022.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Danes je zame prav poseben dan, danes sem zmagovalka, osvojila sem zlato medaljo, kar me res veseli," je uvodoma iz Turčije sporočila izkušena Kysselef.

Kot je dodala za STA, se ji prvi skok ni posrečil po željah. "Obenem sem zelo presenečena, ker sem imela po prvem skoku kar nekaj težav in sem ga zelo težko tudi pristala. Ocena je bila precej nižja kot v kvalifikacijah, kar je normalno, glede na to, kaj sem pokazala. Nato pa sem drugi skok izpeljala boljše kot v kvalifikacijah," je pojasnila 30-letna Ljubljančanka, ki vseeno po svojem nastopu ni bila povsem prepričana, če bo dovolj za zmagovalni oder.

Kysselef je zmagala pred uzbekistansko veteranko Oksano Čusovitino (12,917 točke) na drugem in Madžarko Greto Mayer (12,900) na tretjem mestu.

"K sreči se je na koncu vse izšlo in je bila moja predstava dovolj celo za zmago. Nazadnje sem zlato kolajno osvojila pred dvema letoma v Kairu. Upam, da mi tudi na naslednjih tekmah uspe podobno in predvsem, da prikažem takšne skoke, kot je treba," je iz Antalye še sporočila Kysselef.

Uspešno je v finalu nastopila tudi Lucija Hribar. Slovenska olimpijka je na dvovišinski bradlji po besedah trenerke Nataše Retelj prikazala izjemno lep nastop, ocena 13,333 točke pa ji je v močni konkurenci prinesla peto mesto.

Zmagala je francoska prvakinja Melanie de Jesus dos Santos (14,556) pred večkratno svetovno in olimpijsko prvakinjo, Brazilko Rebeco Andrade (14,067), ki si je Antalyo izbrala za uvod v olimpijsko sezono z vrhuncem v Parizu.

"Vajo na bradlji sem izvedla zelo lepo in 'čisto'. Z nastopom sem res zadovoljna," pa je za STA sporočila 22-letna Hribar in dodala: "Še kar pa ne morem verjeti, da sem tekmovala z najboljšimi na svetu. To je zame najboljši trenutek."

Že prihodnji teden je v Osijeku na sporedu druga postojanka sezone svetovnih izzivov, ki pa jo bo Hribar izpustila. S trenerko Retelj sta se namreč odločili, da potrebuje nekaj oddiha, saj bo zanjo sezona z vrhuncem na olimpijskem turnirju sredi poletja v Parizu še zelo dolga.

V finalih se je poleg Kysselef in Hribar predstavila tudi 18-letna Zala Trtnik, ki se je tretjič v karieri prebila v finale svetovnega pokala. Vendar pa se ji finalni nastop ni posrečil, po dveh padcih z orodja je zasedla zadnje, osmo mesto (10,900).

"Tjaša super. Naredila je dva dobra skoka in zmagala. Tudi Lucija je lepo telovadila na bradlji in zasedla peto mesto. Zala pa je imela v sestavi dva padca. Vidi se, da je to šele njena prva tekma v sezoni, tako da je končala kot osma. Ampak ne glede na to, mi smo zelo, zelo zadovoljni, da so v olimpijski sezoni vsa tri dekleta prišla v finale," je tekmo ocenil trener Urban Sever.

Antalya je prva postojanka sezone, nato v sklopu svetovnega izziva sledijo še štiri tovrstne tekme, spet se vrača tudi slovenska postojanka s tekmo v koprski Bonifiki od 30. maja do 2. junija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
31. 03. 2024 18.06
-6
Kak priimek pa je to
slovenka62
31. 03. 2024 17.15
+5
Bravo.Čestitke.