Drugi športi

To pa je okrepitev: v tabor Krimovk prihaja svetovna prvakinja

Pariz, 29. 12. 2023 12.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kot poroča uradna spletna stran kluba, bo Francozinja Grace Zaadi Deuna v prihodnji sezoni okrepila rokometno ekipo Krima Mercatorja na položaju srednje zunanje igralke. 30-letnica, ki za zdaj sicer še brani barve romunske CSM Bucuresti, je na minulem svetovnem prvenstvu v rokometu za ženske osvojila zlato kolajno – že drugo najžlahtnejše odličje na mundialih v njeni karieri.

Grace Zaadi Deuna
Grace Zaadi Deuna FOTO: AP

Grace Zaadi Deuna je svojo bogato kariero začela graditi v Metzu. V sezoni 2011/12 je, kot poroča uradna spletna stran ljubljanskega rokometnega kolektiva, s svojim debijem v EHF Ligi prvakinj prvič okusila pritisk evropske scene. 

Po Ani Gros je Grace Zaadi Deuna druga okrepitev Krima Mercatorja za novo sezono (2024/25).

Takrat se je podpisala pod en zadetek, že v naslednjih letih pa je svoj izkupiček občutneje nadgradila. Leta 2020 se je prvič podala na tuje, natančneje v Rusijo k Rostovu. Sledila je kratka vrnitev v Metz, nato pa potovanje v Romunijo. Pri CSM Bucuresti vztraja od sezone 2022/23, njena naslednja postaja na rokometni avanturi pa bo prav Ljubljana. Sodelovanje s Krimom Mercatorjem je sklenila za dve sezoni. Veselim se, da bom postala del RK Krim Mercator. Z nestrpnostjo že pogledujem proti novima dvema sezonama in projektu, ki je pred mano," je bila kratka in jasna v izjavi za spletno stran Krima Grace Zaadi Deuna.

Čeprav odlična srednja zunanja igralka v klubski karieri še ni uresničila sanj, o katerih je zagotovo razmišljala kot mlada rokometašica, pa ima zato toliko bolj bogato reprezentančno kariero. Zlato z olimpijskih iger v Tokiu 2020, svetovnih prvenstev v Nemčiji 2017 in na Danskem, Norveškem in Švedskem 2023 ter z domačega evropskega prvenstva 2018.

To so le najžlahtnejša odličja, s katerimi se lahko pohvali. Sicer pa ima v svoji zbirki še tri srebrne medalje in eno bronasto z največjih tekmovanj, na 129 uradnih tekmah za francosko izbrano vrsto pa je dosegla 198 golov.

Po Ani Gros je Grace Zaadi tako druga okrepitev Krima Mercatorja za novo sezono (2024/25).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.