Drugi športi

Tom Brady: 'Ne mudi se, gre za to, kaj si želimo kot družina'

Tampa, 25. 01. 2022 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Oči javnosti ameriškega nogometa so uperjene v legendarnega podajalca Toma Bradyja. Ta je po težkem porazu Tampa Bay Buccaneersov v končnici Lige NFL proti Los Angeles Ramsom na razpotju svoje kariere. Nadaljevati ali se upokojiti? 44-letnik pravi, da bo ključno vlogo pri tej odločitvi imela njegova družina.

Tom Brady
Tom Brady FOTO: AP

Izločitev Tampa Bay Buccaneersov, ki so jo skreirali Los Angeles Ramsi, bi lahko bila zadnja tekma Toma Bradyja v Ligi NFL. Ali pa mogoče tudi ne, kar upajo vsi ljubitelji ameriškega nogometa, še posebej njegovi privrženci. "Gre za to, kaj si želimo kot družina. Veliko časa bom preživel z njimi in se tako odločil, kaj sledi." V podcastu “Let’s Go!” z Larryjem Fitzgeraldom in Jimom Grayem sedemkratni zmagovalec Super Bowla pojasnjuje, da bo eno ključnih vlog pri njegovi odločitvi o nadaljevanju kariere odigrala ravno slednja. “Mislim, da je čas, da se zabavam s svojimi otroki.” Nadaljuje o tem, kako sta se tistega dne skupaj s hčerko zjutraj sladkala z vaflji. Tom ima z ženo Gisele Bundchen hčerko Vivian Lake ter sina Benjamina Reina. Je tudi oče 14-letnega Johna “Jacka” Edwarda, ki ga ima z Bridget Moynahan.

Torej, ali bomo Bradyja sploh videli zaigrati v njegovi triindvajseti sezoni v Ligi NFL. “Ne gre vedno za to, kaj jaz hočem.” Brady pojasnjuje, da je trenutno na takšni točki, ko se mu ne mudi z odločitvijo. ”Vedel bom, ko bom vedel. Zadnjih šest mesecev sem posvetil predvsem nogometu, mislim, da je sedaj čas, da se malo sprostim. Trenutno bom čas namenil zgolj svoji družini.”  Veliko vlogo pri tej odločitvi naj bi odigrala ravno njegova žena Gisele. “Moja žena je moja največja podpornica. Zasluži si to, kar potrebuje od mene kot moža, in moji otroci si zaslužijo to, kar potrebujejo od mene kot očeta. Sedaj jim dam lahko to, kar potrebujejo. Kajti oni so mi dali vse, kar jaz potrebujem v zadnje pol leta. Tako je v odnosih. Nisem vedno samo jaz na prvem mestu, temveč smo mi, vsi skupaj.”

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po dramatičnem porazu v izteku srečanja v nedeljo je izjemni 'quarterback' na tiskovni konferenci povedal: “Iskreno lahko rečem, da še nisem razmišljal o tem, ali bom nadaljeval svojo kariero. Živim iz dneva v dan, bomo videli, kaj se bo zgodilo. Stvar, o kateri sem razmišljal, je bila, kako bi zmagali na tej tekmi. Pred petimi minutami smo doživeli boleč poraz, to je vse, kar vem.” Pri Buccaneersih optimistično stavijo na njegovo vrnitev. “Presenečen bi bil, če se odloči, da se ne bo vrnil prihodnjo sezono,” je dejal trener Bruce Arians. Brady je sezono zaključil pri 44. letih, pri čemer je dokazal, da je še vedno v vrhunski formi ter eden izmed prevladujočih podajalcev v Ligi NFL. “Mislim, da je s starostjo prišlo tudi tisto zavedanje, kako pomemben je nogomet v mojem življenju. Zares veliko mi pomeni. Zelo mi je mar za to, kaj poskušamo doseči kot ekipa, zelo mi je mar za moje soigralce.”  Toda nadaljuje. "S starostjo pa me tudi moji otroci bolj potrebujejo, moja družina me bolj potrebuje," ki bo ne glede na razplet vedno njegov najzvestejši navijač.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

_Nico_T_
25. 01. 2022 19.12
+3
Tom Brady je bil izbran kot 199 pick. Noben ga ni hotel. New England Patriots so ga izbrali bolj zaradi usmiljenja... Pa ima za seboj 7 Super Bowlov in je najboljši podajalec v zgodovino NFL. Od tega 6 s Patsi in 1 s Tampo (lani). Neverjetno res. Prava inspiracija.