Drugi športi

Brady prvič kot član Tampe: Nihče ni bil večji navijač Patriotsov kot jaz

Tampa, 24. 03. 2020 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi trenutnih razmer v Združenih državah Amerike in po svetu se je ena najtežje pričakovanih novinarskih konferenc zadnjih let odvila ‒ brez novinarjev. Ti so lahko novemu članu Tampa Bay Buccaneersov, legendarnemu podajalcu Tomu Bradyju, sicer zastavljali vprašanja prek videokonference, na kateri je Brady spregovoril prvič po podpisu pogodbe s floridskim moštvom.

Brady (levo) si je še pred ustavitvijo športnega dogajanja v ZDA ogledal tekmo prvenstva NCAA v Syracusu, kjer sta mu družbo delala Julian Edelman in Jimmy Fallon (desno).
Brady (levo) si je še pred ustavitvijo športnega dogajanja v ZDA ogledal tekmo prvenstva NCAA v Syracusu, kjer sta mu družbo delala Julian Edelman in Jimmy Fallon (desno). FOTO: AP

"To je navdušujoč trenutek zame v mojem življenju. To se je zgodilo prvič po 20 letih. Nekako želim iti korak za korakom," je zbranim medijem prek videokonference zaupal Tom Brady, ki je minuli teden podpisal dvoletno pogodbo s Tampa Bay Buccaneersi, potem ko je vseh 20 let v ligi NFL igral in osvajal naslove z New England Patriotsi.

Pogodba z Buccaneersi mu bo prinesla vsaj 50 milijonov dolarjev (46,5 milijona evrov), v primeru izpolnitve določenih pogojev iz pogodbe pa bi lahko zaslužil celo 59 milijonov dolarjev (54,9 milijona evrov). Privržence ameriškega nogometa je v zadnjem času sicer najbolj zanimalo, s čim točno so Bucsi uspeli prepričati enega najboljših podajalcev vseh časov.

Zadnjo tekmo končnice dobili leta 2002, ko so osvojili Super Bowl
"Veliko reči je bilo, zaradi katerih je v meni ta organizacija vzbudila zanimanje," je o ekipi iz Tampe, ki je v lasti družine Glazer ‒ ta vodi tudi angleškega nogometnega velikana Manchester United ‒ povedal Brady, ki je izpostavil lovilca Mika Evansa in Chrisa Godwina, ni pa želel ocenjevati, česa bo v prihajajoči sezoni sposobna njegova nova ekipa, ki je minulo sezono sklenila z izkupičkom 7-9.

Buccaneersi, ki so le enkrat v zgodovini kluba osvojili Super Bowl, v končnici niso igrali vse od leta 2007, njihova zadnja zmaga na tekmi končnice pa ima še daljšo brado: zmagali niso vse od Super Bowla XXXVII leta 2002, na katerem so premagali Oakland Raiderse. V vsej svoji zgodovini so Bucsi dobili le šest tekem v končnici, z drugimi besedami toliko, kolikor ima Brady šampionskih prstanov.

'Nihče ni bil večji navijač New Englanda kot jaz'
"Nisem odgovoren za način, na katerega drugi ljudje povedo določene reči," se je svojega nenadnega slovesa od Patriotsov dotaknil Brady. "Gospod (lastnik Patriotsov Robert, op. a.) Kraft je imel dve desetletji izjemen vpliv na moje življenje. Ko bom končal z igranjem, se bom ozrl nazaj in imel bom priložnost, da ponovno pregledam vso svojo kariero ... A ob istem času sem navdušen nad priložnostjo, ki se mi je ponudila."

Brady je razkril, da se je glede slovesa odločil šele 16. marca, ko se je odprlo okno za podpisovanje pogodb s prostimi igralci. Na domu je obiskal lastnika kluba Roberta Krafta, medtem ko je informacijo dobil tudi sloviti trener Patsov Bill Belichick.

"Nihče ni bil večji navijač New England Patriotsov kot jaz ... Tako veliko izvrstnih razmerij imam, ki jih bom ohranil," je pred začetkom sodelovanja s floridsko ekipo še napovedal Brady.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.