Drugi športi

Toskić: Zavedamo se, da imamo veliko priložnost za prvo evropsko zmago

Celje, 27. 11. 2023 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., M.F.
Komentarji
1

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v sredo v Zlatorogu gostijo poljsko ekipo Wisla Plock. Pivovarji v dosedanjem delu sezone Lige prvakov še ne poznajo zmage, a kaj lahko bi se to spremenilo že na naslednji tekmi. Poljski podprvak je po mnenju vseh primeren tekmec za prvi skalp evropske sezone. Obračun 9. kroga najbolj eminentnega evropskega klubskega rokometnega tekmovanja v prenosi na Kanalu A in VOYO. Začnemo ob 18.40.

Več videovsebin
  • Pogovor s trenerjem celjskih pivovarjev Alemom Toskićem
    04:24
    Pogovor s trenerjem celjskih pivovarjev Alemom Toskićem
  • Novinarska konferenca Celja Pivovarne Laško pred tekmo LP
    10:31
    Novinarska konferenca Celja Pivovarne Laško pred tekmo LP

Po tekmi z Veszpremom prejšnji četrtek so imeli rokometaši Celja tokrat prost konec tedna, kar se tekem tiče. Za razliko od preteklih tekem v Ligi prvakov imajo za sredino tekmo več časa za dobro pripravo na tekmo. Oči so že uprte v zadnji domačo tekmo Lige prvakov v letu 2023, ko v Zlatorog prihaja Wisla Plock. Wisla je predzadnja ekipa skupine B in je nasprotnik, proti kateremu lahko celjski rokometaši lovijo prve točke v tej sezoni Lige prvakov. 

Rokometaši iz mesta grofov so bili na dosedanjih tekmah v Ligi prvakov še najbolj konkurenčni Portu. Na tekmi drugega kroga so si doma priigrali že devet golov prednosti, na koncu pa zavoljo izjemno medle in zmedene predstave v končnici klonili z 29:30. Na drugih dvobojih skupinskega dela v Celju niso bili kos Montpellierju in Barceloni, v gosteh pa GOG Gudmeju, Magdeburgu, Veszpremu in Wisli iz Plocka.

Na Poljskem je bil rezultat 30:25 v korist Poljakov, a takrat so imeli Celjani kar nekaj težav s poškodbami. Celjani so odločeni, da popravijo napake iz prve tekme in z borbenim pristopom pridejo do prve zmage. "Wisla je zelo dobra ekipa, a ekipa, s katero se lahko kosamo. Tekma v Plocku je za naš prišla v težkem obdobju, ko smo imeli kar nekaj poškodovanih igralcev. Tam smo izgubili tekmo v prvih 15. minutah, potem smo do konca tekme ohranjali enako razliko. V sredo moramo biti "pravi" in popraviti napake s prve tekme. Njihova ekipa je bolj izkušena od naše, zato bo še kako pomembno, da omejimo svoje napake in odigramo borbeno v obrambi. Cilj v sredo so prve točke v tej sezoni Lige prvakov," je povedal strateg Celjanov Alem Toskić.

Alem Toskić
Alem Toskić FOTO: Damjan Žibert

"Po poškodbi Žige Mlakarja sem dobil večjo vlogo v ekipi, ki jo skušam dobro izkoristiti. V tej sezoni prvič igram v Ligi prvakov in s tekme v tekmo dobivamo več izkušenj. V Ligi prvakov ni lahkih tekem in vedno moramo dati svoj maksimum. V sredo se bomo borili, da pridemo tudi do prvih točk," pa je dejal Grega Krečič.

Liga prvakov, 9. krog:             
skupina B:              
Celje Pivovarna Laško - Wisla Plock (Kanal A in VOYO ob 18.40)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
27. 11. 2023 15.14
+4
Dokler boste samo prodajali igralce ne bo nič