Drugi športi

Toyota bojda že blagoslovila Alonsov nastop na reliju Dakar

Oviedo, 18. 12. 2018 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Fernandu Alonsu po slovesu od karavane formule 1 izzivov prav gotovo ne bo manjkalo. Nekdanji svetovni prvak se je že nekajkrat zelo uspešno preizkusil tudi v drugih dirkalnikih, s Toyoto je denimo zmagal na dirki 24 ur Le Mansa, zdaj pa ga z japonsko ekipo očitno čaka tudi premierni preizkus na reliju Dakar.

Fernando Alonso (desno) ob Lewisu Hamiltonu med eno od zadnjih novinarskih konferenc v F1.
Fernando Alonso (desno) ob Lewisu Hamiltonu med eno od zadnjih novinarskih konferenc v F1. FOTO: AP

"Nekaj ikonskih dirk je, ki si jih bom najverjetneje dodal na koledar," je že sredi novembra, ko so Fernanda Alonsa spraševali o njegovih kratkoročnih načrtih po koncu kariere v formuli 1, priznal španski dirkač. Alonso je že potrdil, da bo v prihodnjem letu nastopil na dirkah 24 ur Daytone in Le Mansa, na dirki 6 ur Spa Francorchampsa, 12 ur Sebringa in 500 milj Indianapolisa, po informacijah v španskih medijih pa se zelo zanima tudi za premierni nastop na reliju Dakar.

Po poročanju radia Cadena SER je Toyota že prižgala zeleno luč za Špančev nastop leta 2020, ko naj bi sestavljal dakarsko ekipo s Jesusom Callejo in legendarnim Nasserjem Al-Attiyahom. 37-letnik iz asturijskega Ovieda bi lahko v istem letu nastopil tudi na reliju Monte Carlo, prav tako v vrstah japonske ekipe.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.