Drugi športi

Trimo najprej v Lizbono, Zorman previden pred evropskim krstom

Dunaj, 28. 07. 2020 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trebanjski Trimo je na torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju dobil tekmeca v uvodnem krogu evropske lige. Dolenjsko zasedbo v drugem najmočnejšem tekmovanju na stari celini najprej čaka portugalski Belenenses. Prva tekma bo 29. ali 30. avgusta v Lizboni, povratna pa 5. ali 6. septembra v Trebnjem.

Uroša Zormana (na fotografiji levo), ki je bil na zadnjem evropskem prvenstvu pomočnik selektorju Ljubomirju Vranješu, čakata prvi evropski tekmi na klopi Trima.
Uroša Zormana (na fotografiji levo), ki je bil na zadnjem evropskem prvenstvu pomočnik selektorju Ljubomirju Vranješu, čakata prvi evropski tekmi na klopi Trima. FOTO: Damjan Žibert

Pred začetkom nove sezone izjemno ambiciozna trebanjska ekipa se po desetih letih vrača na mednarodno prizorišče. Zadnjo tovrstno tekmo je odigrala 20. februarja 2010, tedaj je v tretjem krogu pokala EHF morala priznati premoč španskemu Aragonu.

"Dobili smo težko gostovanje na drugem koncu Evrope. Treba je gledati naprej in se samo osredotočiti na uvodno evropsko tekmo, ki bo za nas zelo pomembna. Menim, da je vsak tekmec v tem pokalu premagljiv. V tekmo bomo krenili na zmago. Zdaj bo treba narediti še načrt za pot do Portugalske v času koronavirusa," je po dunajskem plesu kroglic dejal trener Uroš Zorman.

V skupinski del tega tekmovanja so se že uvrstili španski Ademar Leon, francoski Nimes, nemški Magdeburg, madžarska Tatabanya, makedonski Eurofarm Pelister, poljska Wisla Plock, romunski Dinamo Bukarešta, ruski Čehovski medvedi, švicarski Kadetten Schaffhausen, slovaški Tatran Prešov, švedski Alingsas in turški Bešiktaš, v drugi krog pa francoska Fenix Toulouse in Montpellier, nemška Füchse Berlin in Rhein-Neckar Löwen, hrvaški Nexe Našice, danski GOG Gudme, španski Benidorm, madžarski Balatonfüred in portugalski Sporting Lizbona.

V skupinskem delu tega tekmovanja, ki se bo začelo 20. oktobra, bo nastopilo 24 moštev. Slovenija v ženski konkurenci evropske lige nima svoje predstavnice.

Pari 1. kroga evropske lige:

- moški:
Potaissa Turda (Rom) ‒ Gorica (Hrv)
Constanta (Rom) ‒ Viktor Stavropol (Rus)
Minsk (Blr) ‒ CSKA Moskva (Rus)
Gyöngyös (Mad) ‒ Butel Skopje (S. Mkd)
Metalurg (S. Mkd) ‒ Vinkovci (Hrv)
Holstebro (Dan) ‒ Valur (Isl)
Kristianstad (Šve) ‒ Arendal (Nor)
Bjerringbro-Silkeborg (Dan) ‒ Melsungen (Nem)
Skjern (Dan) ‒ Malmö (Šve)
Azoty-Pulawy (Pol) ‒ Haslum (Nor)
Benfica (Por) ‒ Fivers (Avt)
Pfadi Winterthur (Švi) ‒ Esch (Luk)
Pauc (Fra) ‒ Bidasoa Irun (Špa)
Belenenses (Por) ‒ Trimo Trebnje (Slo)
Kriens-Luzern (Švi) ‒ Dubrava (Hrv)

- ženske:
Dunarea Braila (Rom) ‒ Tertnes Bergen (Nor)
Molde (Nor) ‒ Hypo Niederösterreich (Avt)
Paris 92 (Fra) ‒ Iuventa Michalovce (Slk)
Atzgersdorf (Avt) ‒ Thüringer (Nem)
Lugi (Šve) ‒ Kuban (Rus)
Brühl (Švi) ‒ Alba Fehervar (Mad)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
28. 07. 2020 14.38
Portugalska je na rdečem seznamu, tako da bo kar problematično gostovanje, pa tudi portugalski rokomet je v vzponu tako da srečno fantje.