Drugi športi

Trener Kaje Juvan: Želela si je drugačne sezone brez šolskih obveznosti

Celje, 29. 03. 2020 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
9

Najboljša mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan bi se v naslednjih dneh vrnila iz ZDA, v kolikor ne bi teniške sezone zaustavil koronavirus. Tako se je z ekipo domov vrnila predčasno. “Edina resna težava je čakanje,” pravi njen trener Robi Cokan.

Za najboljšo slovensko mlado teniško igralko Kajo Juvan bi morala biti na sporedu prva celotna WTA sezona. Med svetovno teniško elito se je sicer že dokazovala, na določenih turnirjih opozorila nase, a nekaj povsem drugega bi bilo igrati letos, ko ima za sabo tudi tako velik projekt, kot je uspešno zaključena srednja šola. Program je bil izdelan, z manjšimi odstopanji so ga v njeni ekipi uspešno izpolnjevali. Vse do koronavirusa, ki je zaustavil tudi teniški svet. “Raje bi bili danes na igrišču, trenirali bi, se pripravljali na naslednji turnir, kot pa da na daljavo delamo tisto, kar lahko. Rekel bi, da so se stvari v primerjavi z začrtanim spremenile za 70 odstotkov. Skušamo delati, kolikor je to mogoče, zdaj bomo lahko naredili veliko na kondicijski pripravi, kar smo bili v sklopu priprav na sezono, zaradi Kajine poškodbe gležnja, primorani narediti zgolj v manjšem obsegu,” je za 24ur.com povedal trener 121. igralke na svetovni računalniški lestvici Robi Cokan, ki poudarja, da so prav vsi v istih težavah in zmagovalec bo tisti, ki bo trenutno situacijo obrnil sebi v prid.

Robi Cokan verjame, da bo težav, ki jih je povzročil koronavirus, konec v začetku junija.
Robi Cokan verjame, da bo težav, ki jih je povzročil koronavirus, konec v začetku junija. FOTO: 24ur.com

Še vedno imamo na voljo naravo, razumljivo v zdravih količinah, kondicijski treningi niso težava, edina resnična težava, ki obstaja, pa je čakanje, saj nihče ne ve, kdaj bodo stvari v normalnih tirnicah, kdaj bo prva priložnost za dokazovanje. Zame je izjemnega pomena, da ji ekipa stoji ob strani, da situacije ne gledamo dramatično, ampak delamo vsi, kar lahko, po naših najboljših močeh. Kaja je motivirana, čeprav si je prvo sezono brez šole na WTA touru predstavljala nekoliko drugače,” pove 35-letni teniški trener iz Petrovč, ki verjame, da bo trenutne situacije kmalu konec. Da bo zgodaj poleti vse tako, kot mora biti. Verjame, da bo takrat tudi Kaja pripravljena.

Kaja Juvan se je neskončno veselila sezone, ko bi se lahko v popolnosti osredotočila le na tenis.
Kaja Juvan se je neskončno veselila sezone, ko bi se lahko v popolnosti osredotočila le na tenis. FOTO: Damjan Žibert

Predčasno iz ZDA
Po načrtu, ki ga je pripravila ekipa, zbrana okrog Juvanove, bi sicer v aprilu naredili krajši premor od igranja, na vrsti bi bili treningi, vzdrževanje kondicije, saj bi se vrnila s turneje po ZDA. Odpovedani turnir Miami Open bi se, v kolikor ne bi bilo koronavirusa, začel 23. marca in zaključil 5. aprila. “Ko smo videli, kam se stvari peljejo, smo se hitro organizirali in poiskali način, kako najhitreje in najbolj varno domov. Nismo imeli težav, bi pa bilo drugače, če bi v ZDA še vztrajali. Danes bi bili v Miamiju, turnir bi se prevesil v drugi teden,” je nadaljeval Cokan, ki si želi, da bi morda ministrstvo, ko bodo sprejeli vse nujne ukrepe, poiskalo kakšno rešitev za vrhunske športnike. Da bi prišli optimalno pripravljeni nazaj v tekmovalne arene.

Mislim, da bo v začetku junija vse tako, kot mora biti,” je optimist Cokan, ki verjame, da se bo Juvanova maksimalno dobro pripravljena vrnila na igrišče.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rodion Raskolnikov
29. 03. 2020 16.49
-10
Kaja žal nima nobenega potenciala za top 20. Vsi udarci povprečni, edina zadeva, ki nekoliko odstopa je psihološka trdnost, kat je za pohvalit. Je pa kot rečeno tehnično slaba zato ne bo iz tega nič.
Borec21
29. 03. 2020 17.37
+7
Hahaha Kaja bo v dveh letih med top 20 iz enostavnega razloga konstantnost kar je pri tenisu najtežje
Male?ka
29. 03. 2020 15.30
+4
Karantena velja tudi za sportnike !!!!
uporabnica1
29. 03. 2020 18.31
-3
Bilabonga
29. 03. 2020 14.45
+0
Pa ja, zakaj ne, študentom mislijo dati 300 €. :-)
diMarzio
29. 03. 2020 14.13
+8
Naj si taki in podobni "vrhunski" športniki sami plačajo svoje drage hobije
Rožice cvetijo
29. 03. 2020 14.59
+10
uporabnica1
29. 03. 2020 18.32
+2
To je njihov poklic in ne hobi, tvoj hobi je pa pisanje neumnih komentarjev
janezpodre
29. 03. 2020 13.34
+25
Lubi Cokan, ministrstvo bo poskrbelo za "vrhunske" /121 na WTA/ športnike tedaj, ko bodo profesionalni športniki plačevali davek na nagrade v SLO.