Drugi športi

Trener serijskih slovenskih prvakinj: Priprave bomo začeli prej

Ljubljana, 01. 04. 2020 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Uroš Bregar, mladi strateg ljubljanskih rokometašic Krima Mercatorja, priznava, da si na takšen način niso želeli ubraniti naziva najboljše rokometne zasedbe na sončni strani Alp. Raje bi videl, da se prvenstvo nadaljuje, da bi lahko svoje varovanke postopoma že uigraval za prihodnjo sezono.

Športniki in športnice, ki so aktivni na slovenskih prizoriščih, so zakorakali v tretji teden karantene. Ni jim lahko. Njihov vsakdan je nekaj povsem drugega, kot je bilo vse od dne, ko so prvič stopili na igrišče. Zaradi koronavirusa! Izjema niso niti rokometašice Krima Mercatorja, ki so po seji predsedstva, tudi uradno, državne prvakinje. “Vesel sem tega, a po drugi strani bi si želeli, da bi prvenstvo še trajalo, da bi imele igralke v nogah še kakšno tekmo več. Boli pa tudi dejstvo, da se tekmovalno leto ne bo nadaljevalo po začrtanem programu, torej da po koncu klubske sezone povlečemo še v reprezentančno poletje,” je za 24ur.com povedal trener prvakinj Uroš Bregar, ki je vesel, da po drugi strani vse njegove varovanke tedenske cikluse priprav, ki jih je sestavil kondicijski trener Rok Svetko, dosledno oddelajo in pri tem pazijo na zdravje. Kljub mladosti večine od njih se v dobršni meri zavedajo, kaj prinaša trenutna situacija, zato se ne izpostavljajo, trenirajo, kolikor je le mogoče, doma.

Krimovke se veselijo državnega naslova, klubska stroka z Urošem Bregarjem na čelu pa je z mislimi že pri novem tekmovalnem letu.
Krimovke se veselijo državnega naslova, klubska stroka z Urošem Bregarjem na čelu pa je z mislimi že pri novem tekmovalnem letu. FOTO: Damjan Žibert

V program smo vključili tudi tekaški del, a bi si želel, da ga dekleta oddelajo doma, na domači tekaški stezi. Ker trenažerja vsa dekleta nimajo, od njih tega ne moremo zahtevati. In v danih okoliščinah je zato rešitev tek v naravi. A s tem se soočajo vse ekipe, treba pa je paziti, da ne pride pri obremenitvah do poškodb,” je dodal 41-letnik, ki kljub negotovi situaciji že gleda v prihodnost: “Program priprav je bolj ali manj sestavljen, že zdaj pa je jasno, da se bodo treningi začeli bolj zgodaj kot v preteklosti. Ko bomo začeli, bomo vsekakor najprej igralke testirali, saj želimo v prvi fazi preprečiti morebitne poškodbe. Sploh zato, ker bo premor dolg in je nevarnost, da se kaj takšnega zgodi, še toliko večja.

Nov format Lige prvakinj

Nina Zulić je bila motor letošnje zasedbe na ravni domačega prvenstva in Lige prvakinj.
Nina Zulić je bila motor letošnje zasedbe na ravni domačega prvenstva in Lige prvakinj. FOTO: Damjan Žibert


Priprave bi se za Krimovke tako ali tako začele bolj zgodaj, saj bo prihodnja sezona postregla tudi z drugačnim formatom Lige prvakinj. Čeprav je ta potrjen, se utegne zgoditi ravno zaradi nastale situacije še kakšna minimalna sprememba. V vsakem primeru pa je za klub, ki izjemno dobro sodeluje s podgoriško Budučnostjo, bolj ali manj jasno, da se bodo celotno pripravljalno obdobje zadrževali v domačem okolju. “Morda kakšen turnir preko meja, ampak glavnino priprav bomo opravili v Ljubljani oz. v drugih delih Slovenije. Pri tem vztrajamo že zadnjih nekaj let in mislim, da z zagotavljanjem dobrih pogojev nimamo težav,” je še zaključil mladi streteg ljubljanskega kluba, kjer so že pred koncem lanske sezone razgrnili imena prvih novink.

Potrjen je prihod francoske reprezentantke Oceane Sercien-Ugolin, konkurenco v vrstah slovenskih prvakinj bo zaostrila Brazilka Samara Vieira, na vratih bo v novi sezoni stala srbska reprezentantka Jovana Risović. Na položaju levega krila bo Maja Svetik. Kako bo z drugimi novinkami, za zdaj ostaja neznanka, čeprav nikoli ni izključeno, da se zaradi ekonomskih razmer, ki vladajo v tujini, za igranje doma, v vrstah državnih prvakinj, odloči katera izmed nosilk igre slovenske izbrane vrste.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
01. 04. 2020 17.34
-1
Al jih mate al ne bo rezultat vedno iati. V Evropi podpovprečni klub, v SLO pavse nabit za vsaj +20. Visoki cilji za 1.4