Drugi športi

Vse bolj napeto v končnici rokometnega prvenstva: poraz Celjanov proti Trebanjcem

Trebnje, 08. 05. 2021 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Rokometaši trebanjskega Trima so na zaostali tekmi 18. kroga premagali Celje Pivovarno Laško s 25:24. Celjska ekipa v končnici prvenstva kaže silno blede predstave. Po porazih proti velenjskemu Gorenju in Kopru je praznih rok ostala tudi na tekmi v Novem mestu proti trebanjskemu Trimu, kar je njen tretji poraz v nizu.

Uroš Zorman
Uroš Zorman FOTO: RK Trimo Trebnje-Dominik Pekeč

Dolenjska ekipa se je po zmagi zavihtela na drugo mesto in ima le točko zaostanka za Celjem. Na tretjem mestu je velenjska zasedba, njen zaostanek za celjsko zasedbo znaša tri točke, a Gorenje ima kar dve tekmi manj od branilca naslova iz Celja in teoretično tudi prvo mesto v svojih rokah. Tekma med Trebanjci in Celjani se je začela s polurno zamudo zavoljo okvare avtobusa celjskih rokometašev na poti do Novega mesta. Tekmo so nekoliko bolje odprli varovanci domačega trenerja Uroša Zormana, ki so v osmi minuti povedli s 4:2, a so Celjani šest minut kasneje nevtralizirali zaostanek in po golu Arsenija Dragaševića izenačili na 6:6, le dve minuti kasneje pa po dveh zadetkih Domna Novaka iz nasprotnega napada in 7-metrovke povedli z 8:6. A domača ekipa je, pri izključitvi Gregorja Potočnika, najprej naredila delni izid 2:0 in izenačila na 8:8, v naslednjih minutah pa še bolj zasenčila zasedbo iz Celja, ki je v 22. minuti ostala brez stebra obrambe Vida Poteka. Ta je prejel rdeči karton, potem ko je v glavo udaril Marka Kotarja. Dolenjci so v 23. minuti povedli z 11:8, na veliki odmor pa so se odpravili z lepo prednostjo štirih golov (14:10). Zdesetkani Celjani – manjkali so Josip Šarac, Patrik Leban, Filip Ivić, Tobias Cvetko in Radojica Čepić – niso vrgli puške v koruzo. Zaigrali so bojevito in zagrizeno ter po golu vratarja Miljana Vujovića v 46. minuti izid izenačili na 19:19, le minuto kasneje pa je Tadej Mazej goste po dolgem času spet popeljal v vodstvo z 20:19.

Miljan Vujović
Miljan Vujović FOTO: Damjan Žibert

V dramatični končnici so imeli Trebanjci in Celjani možnosti za zmago. V prelomnih trenutkih dvoboja so bili bolj preudarni gostitelji, odločilen gol je 40 sekund pred koncem dosegel Mihajlo Radojković. V trebanjski ekipi sta bila najbolj učinkovita David Didovič in Darko Cingesar, ki sta dosegla po pet golov. Domen Novak je za Celje dosegel osem zadetkov.

Izid:
Trimo Trebnje - Celje Pivovarna Laško 25:24 (14:10)

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mr_cat
08. 05. 2021 21.01
-1
Cele ..rupa.... Trenerja nagnat ....in polovico preseratorjev v ekipi