Drugi športi

Troboj v razredu Superbike se ta vikend nadaljuje v Donington Parku

Castle Donington, 12. 07. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Superbike se po dober mesec trajajočem poletnem premoru vrača na dirkaško sceno. Karavana dirkačev se bo ustavila na Otoku, kjer bo prihajajoči konec tedna potekala velika nagrada Velike Britanije. Tam bo za favorita veljal domači dirkač Jonathan Rea, ki v skupnem seštevku za 36 točk zaostaja za Špancem Alvarom Bautisto. Dirke si boste prihajajoči vikend lahko kot vedno v živo ogledali na VOYO.

Po uvodni tretjini sezone je nekdanji dirkač elitnega razreda MotoGP Alvaro Bautista v najboljšem položaju. 37-letni Španec je ujel življenjsko formo in letos zmagal že na šestih dirkah ter osvojil en superpole. Ob tem pa je treba poudariti, da je prav na vseh dosedanjih dvanajstih preizkušnjah stal na stopničkah. 

Alvaro Bautista
Alvaro Bautista FOTO: Superbike

Bautistin najbližji zasledovalec je šestkratni svetovni prvak tega razreda Jonathan Rea, ki bo želel navdušiti domačo publiko in se po točkah čim bolj približati vročemu Špancu. Lani je na domači dirki Rea osvojil le superpole, zato bo raje ciljal na ponovitev uspeha iz leta 2019, ko je poleg superpola slavil tudi na obeh dirkah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Iz boja za zmago v Doningtonu ter troboja v skupnem seštevku seveda ne gre odpisati aktualnega svetovnega prvaka Topraka Razgatliogluja, ki je na preizkušnji v Misanu osvojil superpole in tako prekinil kar 11 dirk dolgo "sušo" brez prvega mesta. 25-letni Turek ima v verjetno zadnji sezoni v razredu Superbike visoke ambicije, saj želi obraniti lani trdo prigarani naslov prvaka, preden se poda med MotoGP elito.

Čeprav se njegova trenutna Superbike pogodba z Yamaho zaključi šele konec leta 2023, je Turek že pred časom sporočil, da se bo v razred MotoGP mogoče podal že prej. Yamaha je sicer Turku ponudila možnost, da že letos nastopi v njenem MotoGP moštvu, vendar je aktualni prvak Superbika ponudbo zavrnil.

Toprak Razgatlioglu
Toprak Razgatlioglu FOTO: Superbike

V želji po selitvi v karavano MotoGP je Razgatlioglu nekaj časa med poletnim odmorom izkoristil tudi za testiranje Yamahinega motorja razreda MotoGP in na testu v Aragonu dirkal ob testnem vozniku Yamahe Calu Crutchlowu.

Dirkaški vikend razreda Superbike bo v soboto sestavljen iz kvalifikacij (ob 12.10) in krajše dirke (15.00), v nedeljo pa iz superpole dirke (12.00) in daljše dirke (15.00). Celoten program si lahko v živo ogledate na VOYO.

Superbike sezona 2022, skupni seštevek (12/36):
1. Alvaro Bautista (Ducati) ... 220 točk
2. Jonathan Rea (Kawasaki) ... 184 točk
3. Toprak Razgatlioglu (Yamaha) ... 141 točk
4. Andrea Locatelli (Yamaha) ... 108 točk
5. Iker Lecuona (Honda) ... 99 točk

Superbike Velika Britanija
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.