Drugi športi

Trout bo postal športnik z 'najtežjo' pogodbo: 379 milijonov za 12 let

Los Angeles, 19. 03. 2019 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški igralec baseballa Mike Trout bo v primeru podpisa nove pogodbe z Los Angeles Angelsi, ki naj bi mu v 12 letih prinesla 430 milijonov dolarjev (okoli 379 milijonov evrov), postal športnik z najdonosnejšo pogodbo v zgodovini.

Trout (na fotografiji) med ogrevanjem pred pripravljalno tekmo s Seattle Marinersi.
Trout (na fotografiji) med ogrevanjem pred pripravljalno tekmo s Seattle Marinersi. FOTO: AP

Mike Trout bo po poročanju severnoameriških medijev podaljšal pogodbo z Los Angeles Angelsi, obeta pa si lahko kar 430 milijonov dolarjev oziroma slabih 379 milijonov evrov v naslednjih 12 letih. Tako donosne pogodbe v podpis ni dobil še noben športnik.

Trout je sicer s svojim klubom iz elitne lige MLB še sredi pogajanj, na sezono bi lahko po do sedaj znanih podatkih zaslužil kar 31 milijonov evrov. 27-letni baseballist je bil že dvakrat najkoristnejši igralec sezone, očitno pa se mu obeta kar sto milijonov dolarjev donosnejša nova pogodba v primerjavi z Brycem Harperjem, ki je s Philadelphia Philliesi nedavno podpisal za naslednjih 12 let.

Dolgoročne in izjemno finančno "velikodušne" pogodbe so sicer stalnica v baseballu, rekord med športniki pa je do sedaj držal mehiški boksar Saul "Canelo" Alvarez, ki je s spletno platformo DAZN pred časom podpisal petletno pogodbo za 365 milijonov dolarjev (321 milijonov evrov). Troutu se trenutna pogodba izteče leta 2020, več klubov iz MLB pa je že pokazalo zanimanje za najboljšega igralca svoje generacije, poroča STA. A ga Angelsi več kot očitno ne nameravajo izpustiti iz rok.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.