Tudi Indy 500 klonil pred koronavirusom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA
KOMENTARJI
3
Naslednja velika športna prireditev, ki je klonila v boju s pandemijo novega koronavirusa, je prestižna dirka 500 milj Indianapolisa. Na sporedu bi morala biti 24. maja, a bo po novem šele 23. avgusta, so danes sporočili prireditelji. To je prvič v zgodovini prestižne dirke, letošnja izvedba bo že 104., da so morali Indy 500 prestaviti zaradi kakšnega drugega vzroka kot vojne.

Simon Pagenaud
Simon PagenaudFOTO: AP

Poleg tega je to sploh prva časovna prestavitev, dirka na 2,5 milje (štiri kilometre) dolgem ovalu je namreč doslej vedno potekala maja. Lansko zmago brani Francoz Simon Pagenaud. Obenem so prireditelji te klasične dirke sporočili, da je spremenjen še datum drugega velikega dogodka na tem prizorišču. Preizkušnja za VN Indianapolisa, ki poteka tudi po notranjem delu steze, ne le po ovalu, bo namesto 9. maja zdaj na ameriški praznik, 4. julija.

"Maj na dirkališču Indianapolis je zame najljubši mesec v letu. Tako kot vi, navijači, sem razočaran, vendar sta zdravje in varnost vseh nas zdaj naša prva skrb. Prestavitev je odgovorna poteza, verjamem pa, da bomo imeli tudi avgusta izjemen spektakel," je dejal vodja dirkališčaRoger Penske.