Drugi športi

Tudi sloviti Crucible 'žrtev' koronavirusa, organizator predvideva izvedbo v juliju ali avgustu

London, 20. 03. 2020 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetovna serija snookerja (WST) in njen šef Barry Hearn sta v izjavi za javnost sporočila, da je zaradi pandemije novega koronavirusa letošnje svetovno prvenstvo v snookerju prestavljeno. To tradicionalno poteka v Sheffieldu, natančneje v Crucible Theatru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Svetovna serija snookerja (WST) in njen šef Barry Hearn sta v izjavi za javnost sporočila, da je zaradi pandemije novega koronavirusa letošnje svetovno prvenstvo v snookerju prestavljeno. To tradicionalno poteka v Sheffieldu, natančneje v Crucible Theatru. Kvalifikacije za največji dogodek v svetu snookerja bi se morale začeti 8. aprila, glavni dogodek pa od 18. aprila naprej, a so se zaradi nevarnosti širjenja covida-19 odločili, da poskusijo z nadomestnim terminom bodisi julija bodisi avgusta, če bo to mogoče.

"To so zahtevni časi za vse nas, ampak odločeni smo, da jih bomo premagali. Trenutno razpravljamo o možnostih, da bi SP izvedli pred praznimi tribunami, več o tem pa bo znano naslednji teden," so besede Hearna zapisali na uradni spletni strani WST.

Predvidene 'akcije' v Cruciblu aprila ne bo. Organizatorji predvidevajo, da bodo tekmovanje izvedli julija ali avgusta.
Predvidene 'akcije' v Cruciblu aprila ne bo. Organizatorji predvidevajo, da bodo tekmovanje izvedli julija ali avgusta. FOTO: AP

V kvalifikacijah in glavnem delu žreba ima sicer pravico nastopa 144 najboljših igralcev. Glavni del SP bi moral po sprva predvidenem sporedu potekati med 18. aprilom in 4. majem.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.