Drugi športi

Turk prepričljivo dobil reli Železniki

Železniki, 25. 07. 2021 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., D.S., STA
Komentarji
0

Rok Turk (Hyundai i20 R5) je zmagovalec relija Železniki, tretje preizkušnje državnega prvenstva. Na dirki je slavil prepričljivo, saj je drugouvrščenega Avstrijca Lukasa Dunnerja (Škoda Fabia R5) prehitel za 3:44 minute. Tretji je bil Marko Grossi (Peugeot 208; + 4:16). V seštevku za slovensko DP si je tretje mesto privozil Aleš Zrinski (Ford Fiesta R5), ki je bil v skupni konkurenci relija sicer šesti.

Rok Turk
Rok Turk FOTO: Arhiv organizatorja

Rok Turk je tako nadaljeval prevlado v domačem tekmovanju, zmagal je tudi že na uvodnih relijih sezone v Vipavski dolini in Velenju, tako da je še povečal naskok v seštevku sezone. Branilec lanskega naslova v slovenskem prvenstvu je še enkrat pokazal, da na domači sceni nima pravega tekmeca. Poskrbel je za popolno prevlado, v obeh dneh dirke je bil najboljši in je zasledovalcem prepustil le boj za preostali stopnički. Dobil je vseh deset hitrostnih preizkušenj, nekatere z zelo veliko prednostjo. Dirka v okolici Železnikov, na startnem seznamu je bilo 82 posadk, se je začela v soboto, ko so bili na sporedu prvi štirje "brzinci". Preostalih šest, reli je bil skupno dolg 105 km, je bilo danes, ko so po trikrat vozili HP Dražgoše in Sorica. Toda Turk si je že po soboti zagotovil tako veliko prednost, da bi mu lahko slavje na dirki preprečila le odstop ali okvara dirkalnika. Prireditelji relija Železniki so letos sicer kot prvi izvedli običajen reli v dveh dneh, ne sprinterske preizkušnje, kot sta bili v Velenju in Vipavi, ko so ves program strnili v en dan. Tokrat je Turk tako le dokončal delo. Prednost je povečeval na vsaki HP, po sedmi pa se mu je namesto do tedaj drugega Marka Grossija najbolj približal Lukas Dunner, ki si je do cilja privozil dovolj veliko prednost, da njegovo drugo mesto ni bilo ogroženo. Še najbolj tesen je bil tako boj za tretje mesto, ki ga je na koncu Grossi dobil za pet sekund, kolikor je za njim zaostal Madžar Antal Kovacs (Ford Fiesta R5). Pred Alešem Zrinskim je v seštevku dirke na petem mestu končal še Avstrijec Simon Wagner (Ford Fiesta rally4), v deseterici pa sta bila od Slovencev še Darko Peljhan (VW Polo RN4) na sedmem ter Jernej Fakin (Ford Fiesta rally4) na osmem mestu.

Naslednja dirka na koledarju DP 2021 bo preizkušnja v Novi Gorici v začetku septembra.

Izidi:
1. Rok Turk/Vili Ošlaj (Slo/Hyundai i20 R5)           1:08:11,0

2. Lukas Dunner/Ilka Minor (Avt/Škoda Fabia R5)        + 3:44,3

3. Marko Grossi/Tara Berlot (Slo/ Peugeot 208 rally4)    4:16,1

4. Antal Kovacs/Gergely Istovics (Mad/Ford Fiesta R5)    4:21,6

5. Simon Wagner/Anne Katharina Stein (Avt/Ford Fiesta rally4)  4:35,2

6. Aleš Zrinski/Rok Vidmar (Slo/Ford Fiesta R5)          4:39,4

7. Darko Peljhan/Matej Čar (Slo/VW Polo RN4)             5:02,2

8. Jernej Fakin/Gregor Fakin (Slo/Ford Fiesta rally 4)   5:08,1

...

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.