Drugi športi

Uefina fundacija: milijon evrov za pomoč ukrajinskim otrokom

Nyon, 01. 03. 2022 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Člani upravnega odbora Uefine fundacije za otroke in njen predsednik Aleksander Čeferin so danes dodelili milijon evrov sredstev za pomoč otrokom v Ukrajini in otrokom beguncem v sosednjih državah. Fundacija Uefa poleg tega že zagotavlja sklad za nujne primere v višini 100.000 evrov za pomoč otrokom beguncem v Moldaviji.

Nogometna zveza Moldavije organizira nogometne urice za begunske otroke iz Ukrajine.
Nogometna zveza Moldavije organizira nogometne urice za begunske otroke iz Ukrajine. FOTO: Uefa

Sredstva bodo financirala pobude združenj in dobrodelnih organizacij članic, ki se osredotočajo na pravice otrok in njihovo dobro počutje, pri čemer se natančne potrebe trenutno ocenjujejo v tesnem sodelovanju z njihovimi lokalnimi partnerji. Fundacija Uefa za otroke se je tudi odločila, da bo za pomoč ukrajinskim otrokom in otrokom beguncem dodelila sklad za takojšnjo nujno pomoč v višini 1.000.000 evrov. Sklad za nujno pomoč bo zagotovljen Nogometni zvezi Moldavije, ki že sodeluje z lokalnimi humanitarnimi organizacijami za pomoč ukrajinskim begunskim otrokom, ki prihajajo v državo. Del teh določb bo uporabljen tudi za zagotavljanje zdravil in oskrbe otroškim bolnišnicam v Ukrajini. "Otroci so med konflikti zelo ranljivi in ​​naša dolžnost je, da pomagamo braniti njihove temeljne pravice in njihovo zdravje. Zahvaljujoč solidarnosti evropskega nogometa in podpori svojih partnerjev bomo lahko zagotovili nekaj pomoči, ki jo otroci nujno potrebujejo v Ukrajini in sosednjih državah," je dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin

Nogometna zveza Moldavije tesno sodeluje z lokalnimi humanitarnimi organizacijami.
Nogometna zveza Moldavije tesno sodeluje z lokalnimi humanitarnimi organizacijami. FOTO: Uefa

Fundacija želi pomagati otrokom in braniti njihove pravice, na primer s športom in nogometom. Zagotavlja podporo na področju zdravja, izobraževanja, dostopa do športa, osebnega razvoja, vključevanja manjšin in zaposljivosti. Fundacija je bila ustanovljena in začela delovati 24. aprila 2015. Trenutno je aktivnih 180 projektov, doslej pa je financirala že več kot 400 projektov v 130 državah po vsem svetu. Že več kot 1,8 milijona otrok je bilo od ustanovitve fundacije vključenih v ta dobrodelni projekt. "Časi, v katerih smo se znašli, so zares kritični, na tisoče ukrajinskih družin išče zavetje v naši državi. Ta konkretna podpora evropskega nogometa in fundacije Uefa za otroke nam bo pomagala hitro zadovoljiti osnovne potrebe družin in njihovih otrok prek lokalnih humanitarnih organizacij," je bil hvaležen Leonid Oleinicenco, predsednik moldavske nogometne zveze.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.