Drugi športi

Ukrajinski plavalec o Rusu: Bila sva prijatelja, sedaj pa sem ga pripravljen ubiti

Kijev, 24. 06. 2022 11.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ukrajinski plavalec Mihajlo Romačnuk, ki je na SP v Budimpešti osvojil sploh prvo medaljo za svojo domovino, šlo je za bronasto odličje v disciplini 800 metrov prosto, je v pogovoru z otoškimi mediji med drugim dejal, da je bil še nedavno veliki prijatelj Rusa Jevgenija Rilova. Vse se je spremenilo, ko je bil ruski plavalec prisoten na govoru ruskega predsednika Vladmirija Putina na vojaškem mitingu v Moskvi in na ta način podprl rusko agresijo na Ukrajino.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prisotnost Jevgenija Rilova na govoru ruskega predsednika Vladimirja Putina na mitingu v Moskvi pred nekaj meseci, je ukrajinskega plavalca Mihajla Romančuka vznemirila do te mere, da se je odrekel dolgoletnemu prijateljstvu. Mihajlo Romančuk in Jevgenij Rilov sta bila, kot sam trdi, še do nedavnega velika prijatelja. Vse se je spremenilo, ko je bil Rilov viden na Putinovem govoru. "Podpiram sankcije za ruske športnike. V vsakem trenutku stojim za tem," je za otoške medije med drugim dejal Romančuk in sporočil, da Jevgenij Rilov zanj ne obstaja več. Še več, nekdanjega dobrega prijatelja v in ob bazenu ne želi več videti do konca svojih dni, po tem ko se je ta na mitingu v Moskvi pojavil s simbolom Z, obeležjem ruske vojske. "Najino prijateljstvo je razpadlo. Pravzaprav ne želim več govoriti o njem. Povem lahko le, da sem pripravljen iti do konca." Otoški mediji so seveda želeli še več mesa in krvi. "Če mi nekdo reče, da šport ni politika, mu lahko le odvrnem, da je največja sfera politike. Povsem primerna in ustrezna je odločitev, da se ruskim športnikom prepove sodelovanje v mednarodnih arenah." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Romančuk ni prepričan, če bi se odzval trezno ob srečanju s kakšnim ruskim športnikom. "Težko zatrdim, da bi ostal miren. Če bi videl kakšnega Rusa na tekmi, moj odziv skorajda zagotovo ne bi bila trezen. Glede na vse bi se bržkone odzval agresivno. Ko se je Rilov pred meseci pojavil na mitingu v Moskvi, sem ga bil pripravljen ubiti. Bila sva prijatelja, sedaj pa zame ne obstaja več," je za konec še enkrat dejal Mihajlo Romančuk, ki podpira vse sankcije proti ruskim športnikom. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3