Drugi športi

Uradno: turnirja v Portorožu letos ne bo

Portorož, 07. 07. 2020 13.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Največjega teniškega turnirja v Sloveniji Challenger ATP Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu letos ne bo. Tako sta se skupno odločila Tenis Slovenija in generalni pokrovitelj, Zavarovalnice Sava, zaradi trenutnih razmer, ki vladajo v Evropi in svetu.

Turnir z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev bi moral potekati od 17. do 23. avgusta. "Zahvalil bi se rad Teniški zvezi Slovenije za trud, ki ga je vložila, da bi tudi letos izpeljala turnir. A žal trenutne razmere s pandemijo novega koronavirusa ne dopuščajo varne organizacije. Zdravje tekmovalcev, organizatorjev in vseh drugih udeležencev je na prvem mestu. Žal je letos novi koronavirus zmagal," je v sporočilu zapisal direktor turnirja Aljaž Kos. "Finančni vložek je preprosto prevelik, da bi vztrajali pri organizaciji, saj so razmere nejasne. Marsikaj se lahko še spremeni prihodnji mesec in če bi se zgodile zaostritve v dneh pred turnirjem, bi bila posledična odpoved turnirja hud finančni udarec," je dodal Kos in obljubil, da bo turnir prihodnje leto še bogatejši in atraktivnejši.

Turnirja v Portorožu letos ne bo.
Turnirja v Portorožu letos ne bo. FOTO: Aljoša Kravanja

Kljub odpovedi turnirja, ki je na slovenski obali potekal vsako leto od 2013, bo v drugi polovici avgusta v Portorožu pestro teniško dogajanje. Zveza bo namreč organizirala člansko prvenstvo, na katerega bodo povabljeni vsi najboljši slovenski igralci in igralke. Hkrati bo potekal teniški festival, tekmovanja v vseh starostnih kategorijah. Prireditve bodo potekale v skladu s priporočili pristojnih organov, je še zapisala TZS.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
07. 07. 2020 14.37
+4
tudi ce ga vec ne bom, saj pridejo sami tretjerazredni igralci, tisti taboljsi pa poberejo startnino in izgubijo prvo kolo, pa se stavijo, da bodo izgubili pa to