Drugi športi

Zapušča Italijo? Urnaut sedel v srca navijačev, ne pa tudi vodstva kluba

Modena, 27. 05. 2019 14.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut v prihodnji sezoni, kljub veljavni pogodbi z Modeno, ne bo igral v najbolj odbojkarskem italijanskem mestu. Utegne se zgoditi, da se prvič v karieri preseli na Kitajsko.

Kaj se dogaja v Modeni? Odgovora očitno ne pozna nihče, saj so poteze vodilnih predstavnikov kluba naravnost nenavadne. Potem ko so minulo sezono v A1 ligi odbojkarji kultnega italijanskega kluba – v nogometnih merilih primerljivega z Real Madridom – sklenili v polfinalu, ko jih je izločil podprvak Perugia, so posegli po številnih spremembah. (Ne)pričakovano se je za slovo odločil prekaljeni odbojkarski maček Julio Velasco, kar je avtomatsko pomenilo, da si preko noči (skoraj) vsi igralci želijo ostati v dvorani Pala Panini.

Le redki so pomislili, da bi si iskali novo delovno okolje, sploh ko so za novega trenerja imenovali igralsko legendo kluba Andreo Gianija. Zdelo se je, da bo tudi kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut naslednjo sezono igral za Modeno, nastopal v kraju, kjer odbojka uživa status, kakršnega ima v večjem delu Italije nogomet. A temu ne bo tako. Kljub dejstvu, da je pred kratkim podaljšal sodelovanje s klubom. "Tine ostaja pri nas, pred kratkim je podaljšal pogodbo. Podrobnosti ne poznam," je ob našem obisku pred dobrim mesecem dni zatrjevala predsednica kluba Catia Pedrini. Razumljivo, da podrobnosti ne pozna, saj je za športne operacije v klubu zadolžen Andrea Sartoretti.

Tine Urnaut se s slovensko izbrano vrsto pripravlja na izzive, ki izbrano vrsto čakajo letošnje poletje. Vrhunec bo nastop na domačem evropskem prvenstvu.
Tine Urnaut se s slovensko izbrano vrsto pripravlja na izzive, ki izbrano vrsto čakajo letošnje poletje. Vrhunec bo nastop na domačem evropskem prvenstvu. FOTO: Aljoša Kravanja

Tudi sam je o 30-letnem Korošcu govoril z izbranimi besedami. O igralcu, ki navdušuje na igrišču in ljubljencu navijačev, o enem stebru zasedbe, ki vselej meri kar najvišje. A očitno s prihodi nekaterih novincev, zanj, kljub sklenjeni novi 2-letni pogodbi, ni več prostora oz. bi ga preselili na klop. Kaj to pomeni za prihodnost enega najboljših slovenskih odbojkarjev vseh časov, ki je izjemno cenjen v tujini, je težko napovedati.

Italija ali Kitajska?
Po poročanju lokalnega časnika Gazzetta di Modena obstaja velika verjetnost, da bo Urnaut ostal v Italiji, med elito si ga še posebej želijo pri ambiciozni Monzi in v Veroni. Na klopi slednje bo v prihodnji sezoni sedel Radostin Stojčev, strateg, s katerim je slovenski reprezentant sodeloval pri Trentinu in uvodno sezono pri Modeni, o njunem sodelovanju pa je bilo na Apeninskem polotoku že veliko napisanega. A obstaja tudi možnost, da sprejemalec slovenske izbrane vrste zapusti Italijo in se za visoko plačo – 600 tisoč evrov – preseli na Kitajsko, kjer denar ne predstavlja nikakršne težave oz. bi to pomenilo nekaj mesecev igranja v kakovostno šibkejšem tekmovanju, po končani sezoni pa bi se lahko, s svojo kakovostjo, brez težav vrnil na pomoč kateremu od italijanskih velikanov. Kot denimo v letošnji sezoni Klemen Čebulj, ki je tekmovalno leto nepričakovano začel pri Šanghaju – imel je praktično sklenjen dogovor z Modeno - , tekmovalno leto pa zaključil pri Milanu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.