Drugi športi

US Open po prvotnem načrtu brez gledalcev

New York, 15. 06. 2020 19.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odprto prvenstvo Združenih držav Amerike v tenisu se bo kljub pandemiji novega koronavirusa odvilo po prvotnih načrtih, a brez gledalcev, poročajo vodilni ameriški mediji. Organizatorji letos drugega turnirja za veliki slam v sezoni bodo odločitev uradno potrdili ta teden, takoj, ko dobijo soglasje lokalnih oblasti v New Yorku.

V državnem teniškem centru Billie Jean King v New Yorku letos takšnih prizorov ne bo.
V državnem teniškem centru Billie Jean King v New Yorku letos takšnih prizorov ne bo. FOTO: AP

O tem med drugim poročata dnevnik The New York Times in revija Forbes, ki se sklicujeta na štiri anonimne predstavnike organizacijskega odbora, ki so potrdili, da bo turnir v glavnem delu žreba potekal v prvotnem terminu med 31. avgustom in 13. septembrom. Turnir bo potekal brez prisotnosti gledalcev in s številnimi zaščitnimi ukrepi, soglasje za organizacijo pa sta po navedbah New York Timesa že dali krovni teniški organizaciji, ATP in WTA.

V zadnjem času je bilo glede izvedbe OP ZDA veliko kritik. Številka ena moškega tenisa, Srb Novak Đoković, je kritiziral zaščitne ukrepe, ki se jih bodo morali teniški igralci in igralke držati v času turnirja. Tudi trenutni drugi igralec sveta Španec Rafael Nadal in številka ena med ženskami Avstralka Ashleigh Barty sta izrazila dvom v organizacijo turnirja.

Letos je zaradi novega koronavirusa odpadel travnati veliki slam v Wimbledonu, Roland Garros pa bo na pariških peščenih igriščih na sporedu med 20. septembrom in 4. oktobrom. Mednarodni turnirji pod okriljem ATP, WTA in ITF so ustavljeni vsaj do 31. julija, po svetu pa poteka nekaj močnih ekshibicijskih tekmovanj.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.