Drugi športi

Uspeh kariere: Urška Žigart dobila zadnjo etapo dirke po Valencii

Valencia, 09. 05. 2021 18.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Slovenska kolesarka Urška Žigart (BikeExchange) je zmagovalka zadnje etape štiridnevne dirke po Valencii. V zaključku etape od Finestrata do Alacanta je bila punca slovenskega zvezdnika Tadeja Pogačarja pet sekund hitrejša od moštvene kolegice, Italijanke Arianne Fidanza (BikeExchange), in Španke Sheyle Gutierrez (Movistar).

Tadej Pogačar in Urška Žigart
Tadej Pogačar in Urška Žigart FOTO: Damjan Žibert

Za Urško Žigart, ki je bila del ubežne skupine, je to druga zmaga v članski konkurenci na najvišji ravni. Lani je postala državna prvakinja v vožnji na čas. Preizkušnjo po Valencii, ki sicer spada v tretji rang profesionalnega ženskega kolesarstva, je zanesljivo dobila Nizozemka Annemiek van Vleuten (Movistar) z 2:16 minute prednosti pred kolesarko italijansko-slovenske ekipe Ale BTC Ljubljana, Španko Mavi Garcia. Tretja je bila Norvežanka Katrine Aalerud (Movistar) z zaostankom 2:30 minute. "Danes smo vedele, da se kaj dosti v skupnem seštevku ne bo dalo spremeniti. Zato smo se odločile, da poskusimo z napadi in naredimo etapo težko. Poskusila sem že prej z napadom, a se ni izšlo. Drugič pa so me spustile naprej, potem ko se je glavnina umirila po prvem spustu," je dejala Žigartova po zadnji etapi.

Najvišje uvrščena Slovenka je bila v skupnem seštevku Špela Kern (Massi-Tactic) na sedmem mestu. V prvi etapi je zasedla šesto mesto in tlakovala pot do končne uvrstitve med deseterico. Za zmagovalko je po štirih etapah zaostala 2:34 minute. Žigartova je bila, potem ko je v prvih dveh etapah izgubila po deset minut, v tretji pa dve, v ozadju.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
09. 05. 2021 18.59
+3
Vse kaj v navezi Pogija zlato,bravo punca 😁