Drugi športi

V Davisovem pokalu Slovenci brez Bedeneta in Kavčiča

, 09. 09. 2021 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko moško teniško reprezentanco 17. in 18. septembra čaka dvoboj v Davisovem pokalu proti Paragvaju, v Portorožu pa zaradi zdravstvenih težav in pomanjkanja treninga ne bo nastopil najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene, so sporočili iz Teniške zveze Slovenije (TZS). Pred kratkim je nastop odpovedal tudi Blaž Kavčič.

Aljaž Bedene se po bolezni še ni vrnil na igrišča in še vedno ne trenira. Po tretji operaciji dlani se počasi vrača Blaž Kavčič, ki podobno kot Bedene trenutno tudi še ne trenira. Selektor Grega Žemlja je namesto Bedeneta vpoklical Toma Kočevarja Dešmana.

"Če pogledamo v preteklost, Bedene, Kavčič in Blaž Rola še nikoli niso zaigrali skupaj. Še vedno sem pripravljen, da se zgodi kakšna odpoved zaradi zdravstvenih težav in poškodb. Zaradi odpovedi Bedeneta sem vpoklical Toma Kočevarja Dešmana. Koliko bo on lahko pomagal ekipi, pa bomo videli. Blaž Kavčič ima težave, tako da lahko tudi na dan tekme pride do kakšne spremembe. Bo pa kmalu jasno, ali bo Blaž sploh lahko nastopil v Portorožu. Reprezentanca se na klasičnem tednu v Davisovem pokalu v Portorožu dobi v nedeljo. Časa za privajanje na razmere bo dovolj. Upam, da bomo lahko opravili kakovostne treninge. Nato pa bo šlo v petek in soboto zares," je še pred odpovedjo Kavčiča dejal selektor reprezentance Grega Žemlja.

Kavčič ima že dalj časa težave z dlanjo, po prihodu z OP ZDA, kjer je predal dvoboj prvega kola kvalifikacij, pa je moral še na eno operacijo. "Na OP ZDA je prišlo do infekcije. Po odstranitvi šivov roka ni zdržala, kljub dolgi odsotnosti se rana ni zacelila. Zato je prišlo do infekcije. Tako sem moral na novo, že tretjo operacijo. Infekcija je bila res huda, vse je šlo po roki navzgor. Pet dni sem bil tudi v bolnišnici. Danes sem odstranil šive in roka še ni pripravljena na napore. Zdaj moram znova mirovati vsaj 14 dni," je dejal razočarani Kavčič.

Selektor Žemlja je namesto Kavčiča vpoklical 26-letnega Matica Špeca, ki je trenutno na 914. mestu lestvice ATP. Ekipo poleg Špeca sestavljajo še Blaž Rola, Bor Arnak, Sebastian Dominko in Tom Kočevar Dešman. "Arnak in Dominko sta si zaslužila vpoklic v reprezentanco. Spremljam ju na treningih in tudi nekaterih tekmah, tako da ju že kar dobro poznam. Upam, da bosta pokazala pravi odnos in pristop do reprezentance, v prihodnosti bosta namreč nosila glavno breme. Vidim ju namreč kot nosilca te reprezentance v prihodnjih letih," je v sporočilu TZS dodal Žemlja.

Slovenija je marca lani izgubila v kvalifikacijah za svetovno skupino I proti Pakistanu, žreb v svetovni skupini II pa ji je nato namenil Paragvaj. Zmagovalec tega dvoboja se bo uvrstil v kvalifikacije za svetovno skupino I.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.