Drugi športi

V hramu slovenskega športa se obeta spektakel

Ljubljana, 10. 12. 2023 10.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moška futsal reprezentanca vstopa v teden, ko jo čaka tekma 5. kroga elitnega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024. V Hali Tivoli bo Slovenija gostila favorizirano Italijo. Poleg Slovenije in Italije v skupini D nastopata še Češka in Španija.

Tomislav Horvat
Tomislav Horvat FOTO: Uefa.com

Slovenija v svoji skupini zaseda 3. mesto z realnimi možnostmi, da se bori za 2. mesto. Zmagovalci skupin se bodo neposredno uvrstili na svetovno prvenstvo. Štiri najboljše drugouvrščene reprezentance pa bodo igrale dodatne kvalifikacije, ki bodo med 8. in 17. aprilom 2024. Zmagovalca dveh parov bosta potovala na svetovno prvenstvo. "Vesel sem, ker se z ekipo spet dobimo. Tudi zelo zadovoljen sem, ker smo zadnji dve tekmi odigrali tako in pripeljali do take situacije, da imamo možnosti, da se borimo za 2. mesto v skupini, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Želim si, da smo od samega začetka priprav pripravljeni, osredotočeni na tisto, kar nas čaka na prvi tekmi z Italijo. Kot vse kaže, smo vsi zdravi, tudi v dobri formi so vsi fantje. Zato bomo vsi zdravi prišli v torek na zbor, ko se postavi temelje koncentracije, ki jo držimo do petka, da se odigra z Italijo na najvišjem nivoju," pred torkovim zborom v izjavi za uradno spletno stran NZS napoveduje selektor Tomislav Horvat.

Slovenci so pred časom v Tivoliju presenetili favorizirane Špance (1:1), čez nekaj dni bo v hramu slovenskega športa gostovala Italija.
Slovenci so pred časom v Tivoliju presenetili favorizirane Špance (1:1), čez nekaj dni bo v hramu slovenskega športa gostovala Italija. FOTO: NZS

Že 13 medsebojnih tekem

Italija je reprezentanca z bogato zgodovino. Doslej je sedemkrat igrala na svetovnem prvenstvu, na zadnjem v Litvi (leta 2021) je ni bilo. Dvakrat je na svetovnem prvenstvu osvojila bron (v letih 2008 in 2012). Uspešnejša je na evropskih prvenstvih, kjer je bila na vseh 12 zaključnih turnirjih. Leta 2003 je doma osvojila naslov evropskega prvaka, pohvali se lahko še s tremi bronastimi odličji. Italijo vodi selektor Max Bellarte, ki je na čelu reprezentance od septembra 2020, ko je bil na klop Slovenije izbran tudi naš selektor Tomislav Horvat. Ekipi sta doslej odigrali 13 medsebojnih tekem, tri je Slovenija tudi dobila.

Igor Osredkar
Igor Osredkar FOTO: NZS

V pričakovanju 300. tekme

Slovenija je doslej odigrala 293 uradnih tekem. V tem času je zabeležila 130 zmag, 47 remijev in 116 porazov. Selektor Tomislav Horvat je na klopi reprezentance sedel 32-krat, vknjižil je 14 zmag, 12 porazov in šest remijev. Pri igralcih prednjači kapetan Igor Osredkar – na 182 tekmah je dosegel že 87 golov za Slovenijo.

Postava Slovenije:
Nejc Berzelak (FK Siliko), Luka Lovrec (KMN Meteorplast Šic bar), Igor Osredkar (MNK Bubamara Cazin BiH), Teo Turk (Came Dosson CD Dosson ITA), Žiga Čeh (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Nejc Hozjan (Sandro Abate ITA), Matej Fideršek (Futsal Minerva ŠVI), Žan Janež (FK Siliko), Max Vesel (FK Siliko), Denis Totošković (The Nutrition Extrem), Jeremy Bukovec (MNK Olmissum Omiš HRV), Luka Čop (The Nutrition Extrem), Tilen Rajter (KMN Meteorplast Šic bar).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.