Drugi športi

V judu načrtov za organizacijo tekmovanj še ni

Ljubljana, 09. 05. 2020 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V judu je po sprejetem odloku o zagonu slovenskega športa od 7. maja pri organizirani vadbi dovoljen tudi fizični stik. Po drugi strani za nadaljevanje tekmovanj registriranih športnikov v tej panogi še ni načrtov, pravi predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušič.

Tina Trstenjak
Tina Trstenjak FOTO: Twitter

 

O tekmah za zdaj še ne razmišljajo, pravi Darko Mušič in poudarja, da so najbolj veseli dejstva, da so treningi v manjših skupinah sploh dovoljeni in da lahko ti dokaj nemoteno potekajo. "Po odloku lahko vendarle začnemo trenirati bolj intenzivno, saj je posebej zapisano, da lahko v naši panogi poleg splošnih treningov pripravljenosti izvajamo tudi vadbo v parih, ampak vedno z istim partnerjem tisti dan," poudarja predsednik slovenske zveze, ki je na svoji spletni strani objavila obširna navodila za treninge in jih poslala vsem klubom. Mušič pravi, da je po njegovih informacijah treninge začela izvajati večina klubov in društev. Hkrati pa poudarja, da to ni trening, ki je potreben za hiter zagon tekem. Za zdaj dovoljeno vadbo povezuje bolj z druženjem, privajanjem ter pripravo na pravo vadbo, ki bo sledila ob prihodnjem sproščanju ukrepov. "Upam, da bomo tako daleč že čez slabih 14 dni, ko bodo analizirali rezultate širjenja okužbe po prvih sprostitvah, ki so stopile v veljavo ta teden. Računam, da bi lahko kaj hitro sprostili omejitve za normalne treninge, če ne bodo zaznali povečanega števila okužb," dodaja predsednik judoistične zveze.

Če bi se to zgodilo, bi lahko, kot pravi, začeli razmišljati o tekmovalnem koledarju. "Vsekakor se bomo prilagajali razmeram ter navodilom vlade in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Polovico državnih prvenstev smo sicer že izpeljali, druga polovica nas še čaka," pravi Mušič, ki pričakuje, da bo konec maja ali v začetku junija sklicana seja izvršnega odbora, kjer bodo odločali o organizaciji tekem na državni ravni.

"Verjamem, da bomo lahko kmalu začeli organizirati tekme po pravilih, ki bodo dovoljevala izvedbo, če bodo to dopuščali zaščitni ukrepi. Tudi tekmovalci morajo vedeti, za kaj se sploh pripravljajo," poudarja Mušič, ki deli skrb ekipnih športnih panog, ki v zadnjem sprejetem odloku niso bile podvržene večjim sprostitvam, kot so jih doživeli v judu.

"Seveda za vse športe upamo, da se bodo ukrepi sprostili čim prej in da bomo začeli delovati normalno, saj nas vse ta pravila precej omejujejo pri delu," je sklenil Mušič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Walter Pravicek
09. 05. 2020 18.06
KOLIKO KRAT SMA SKUP LEŽALA-ROKCE,NOGCE NAVZKRIŽ DALA-----BRAVO PUNCE IZ DEŽELE!!!
hotchilipoper
09. 05. 2020 10.25
-6
Za kondicijo gredo lahko pomagat h kmetom s hmeljem