Drugi športi

V lov na kolajne danes kanuisti, strelka in kikboksarji

Krakov, 30. 06. 2023 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na evropskih igrah v Krakovu bodo danes Slovenci nastopili v štirih športih, prav v vseh obstajajo možnosti za odličje. Lov na osmo slovensko kolajno bodo začeli kanuisti na ekipnih tekmah, Jasmina Maček jo bo poskušala dodati v streljanju na glinaste tarče, na delo bodo stopili kikboksarji, smučarske skakalke se bodo merile na veliki napravi.

Kanuisti bodo imeli na evropskem prvenstvu najprej kvalifikacije, v katerih bodo nastopili olimpijski prvak Benjamin Savšek, zmagovalec tekme v Tacnu Luka Božič, Nejc Polenčič, Alja Kozorog, Lea Novak in Eva Alina Hočevar. Po kvalifikacijskih tekmah bodo še ekipni nastopi, v moški konkurenci so Slovenci, sicer svetovni prvaki, med glavnimi favoriti.

Benjamin Savšek
Benjamin Savšek FOTO: Kajakaška zveza Slovenije

Jasmina Maček je po prvem dnevu tekmovanja v kvalifikacijah v odličnem položaju, drugega bo začela z drugega mesta, če bo vse potekalo po načrtih, se bo popoldne borila v finalu. Tudi njen brat Boštjan najbrž še ni izgubil upanja za najvišja mesta, čeprav je po prvem dnevu šele 22., vendar njegov zaostanek za najboljšimi ni velik.

Kikboksarji bodo jutri začeli tekmovanje in ga tudi v vseh kategorijah končali. Slovenijo bodo zastopali Luka Čengija, Žiga Zagoranski, Ali Botonjić, Erik Zorn, Urška Gazvoda, Tyra Barada in Tina Baloh, po mnenju vodstva reprezentanca kakšna kolajna ne bi smela izostati.

Ob 17.30 se bo začela tekma smučarskih skakalk na veliki skakalnici, od Slovenk bodo nastopile Maja Vtič, Katra Komar, Nika Križnar, Ajda Košnjek in Nika Prevc, srebrna z male skakalnice.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.