Drugi športi

Presrečni Tim Gajser navijačem: Z vašo podporo sem veliko močnejši

Maribor, 27. 08. 2019 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V Mestni hiši v Mariboru je potekala novinarska konferenca s svetovnim motokrosističnim prvakom v razredu MXGP Timom Gajserjem, za katerim je nova šampionska sezona. Dvaindvajsetletni Ptujčan je priznal, da je letošnji naslov nekaj posebnega, saj je prišel po kriznem obdobju, v katerem ni manjkalo težav s poškodbami in po spremembah znotraj moštva. Pri Hondi ostaja še vsaj naslednjo sezono. Kasneje pa je sledil še sprejem na Trgu svobode pred množico evforičnih privržencev.

Več videovsebin
  • Tima Gajserja na Trgu svobode v Mariboru pričakala navdušena množica
    07:48
    Tima Gajserja na Trgu svobode v Mariboru pričakala navdušena množica
  • Iz SVETA: Naslov svetovnega prvaka je že Gajserjev
    03:46
    Iz SVETA: Naslov svetovnega prvaka je že Gajserjev
  • Iz SVETA: Tim Gajser že drugič svetovni prvak
    01:35
    Iz SVETA: Tim Gajser že drugič svetovni prvak
  • Novinarska konferenca Tima Gajserja v Mariboru
    15:15
    Novinarska konferenca Tima Gajserja v Mariboru
  • Predsednik AMZS Anton Breznik na novinarski konferenci v Mariboru
    03:08
    Predsednik AMZS Anton Breznik na novinarski konferenci v Mariboru
  • Iz 24UR: Sprejem za Tima Gajserja
    02:25
    Iz 24UR: Sprejem za Tima Gajserja

Svetovni motokrosistični prvak je na prizorišče bučnega sprejema na Trg svobode v Mariboru prispel slabih 15 minut po predvidenem terminu (18.15), a to ni spravilo v slabo voljo številne privržence Tima Gajserja, ki so se 22-letnika želeli na hitro dotakniti ali pa mu nameniti dodatno besedo ali dve podpore.

Na slavnostnem odru je uvodno besedo, kakopak, dobil svetovni prvak v elitnem razredu MXGP, ki je podobno kot uro in pol pred tem na odlično obiskani novinarski konferenci v Mestni hiši izpostavil veliko vlogo izjemnih navijačev na njegovi poti do zvezd.

Tima Gajserja je na Trgu svobode v Mariboru pričakala množica evforičnih navijačev.
Tima Gajserja je na Trgu svobode v Mariboru pričakala množica evforičnih navijačev. FOTO: Damjan Žibert

"Hvala vsem, da podpirate ne le mene, ampak kar vse slovenske dirkače. To nam vliva novih moči in samozavesti, da bomo tudi v prihodnje dosegali odmevne rezultate na mednarodnem prizorišču. Za samo sezono pa bom ponovil besede z novinarske konference: Zelo sem vesel, da mi je uspelo nekaj resnično velikega. Marsičemu sem se moral odreči, pretrpeti marsikatero bolečino, da lahko danes z vami praznujem velik uspeh. Trdo sem delal in vse čas dajal vse od sebe, zato sem še toliko bolj ponosen, da se je ves trud poplačal," je pred razigrano množico dejal vidno zadovoljni Gajser, ki je nato mikrofon prepustil mariborskemu županu Saši Arsenoviču

"Neverjetno je, da lahko v Mariboru praznujemo uspehe svetovnega prvaka, čeprav sezona še ni končana. Hvala navijačem, da ste se zbrali v tolikšnem številu, ne pozabimo pa, da bo kmalu prišla že nova sezona, po kateri se bomo - v to močno verjamem - naslednje leto ob podobnem času na istem mestu znova veselili," je vzhičeno povedal Arsenovič.

Po lanski sezoni sva se usedla in pogovorila. Nisem bil več srečen, želel sem si sprememb, pozitivnih sprememb, tako da menim, da sem ravnal prav. Oče me še vedno pride podpirat, se pogovarjava, analizirava stvari, a v manjšem obsegu kot prej. Brat Nejc je moj glavni mehanik, tu je tudi dekle Špela, ki mi je v veliko pomoč, tako da je družina še vedno pomemben dejavnik v moji karieri. O novi vlogi očeta

Razpoloženi Gajser nasmejal številne novinarje
Tima Gajserja do konca nove šampionske sezone čakata sicer še dve preizkušnji v Turčiji in na Kitajskem, a je bilo po številu zbranih predstavnikov 'sedme sile' v Mestni hiši v Mariboru, kjer je potekala novinarska konferenca, jasno, da so izjemni dosežki slovenskega motokrosista zdavnaj presegli meje domačega okolja.

Letošnje številke povedo vse: Gajser je nastopil na skupno 16 tekmah najvišjega kakovostnega razreda in ob tem dosegel devet zmag - od tega sedem zapovrstjo -, kar je izjemen dosežek. Le na eni tekmi se je moral zadovoljiti z dejstvom, da ne bo stal na zmagovalnem odru ...

"To je bilo na tekmi v Mantovi, kjer so se mi stopničke dobesedno izmuznile iz rok. Vse ostalo je bilo opravljeno na izjemno visoki ravni. Kar lahko rečem za iztekajočo sezono, je, da je bila ta kot iz sanj. Tudi če bi vnaprej načrtoval letošnjo sezono, si ne bi mogel želeti več od doseženega. Do tistega uradnega konca me čakata še dirki v Turčiji in na Kitajskem, ki jih želim dobiti. Toda glavni cilj je dosežen - naslov svetovnega prvaka, zdaj pa želim uživati," je dobro razpoloženi Tim Gajser uvodoma dejal zbranim predstavnikom medijev na novinarski konferenci v štajerski prestolnici.

Slovenski motokrosistični zvezdnik Tim Gajser je pred številnim predstavniki medijev v Mariboru strnil vtise po šampionski sezoni v elitnem razredu MXGP.
Slovenski motokrosistični zvezdnik Tim Gajser je pred številnim predstavniki medijev v Mariboru strnil vtise po šampionski sezoni v elitnem razredu MXGP. FOTO: 24ur.com

Zdravje najpomembnejše, Mantova velika prelomnica
Na vprašanje, kaj je bilo odločilnega pomena, da je bila sezona na izteku tako uspešna, je slovenski motokrosistični šampion dejal: "Že pred pripravami na to sezono sem s pomočjo članov moštva opravil veliko sprememb. Tudi me samimi tekmami smo si vzeli čas za podrobna testiranja motocikla, kar se je izkazalo za zadetek v polno. Najpomembneje pa je bilo, da sem skozi sezono ostal zdrav. Če primerjam to in prejšnja tekmovalna obdobja, v katerih sem bil nemalokrat tudi huje poškodovan, je bila glavna razlika prav v omenjenem dejstvu. Dodatno pa me je 'streznila' dirka v Mantovi, po kateri sem si obljubil, da bom v nadaljevanju sezone samo še užival. Od tistega trenutka dalje sem nanizal sedem zaporednih zmag, zato sem še toliko bolj ponosen na prehojeno pot v tem koledarskem letu." 

Nimam besed za naše neverjetne navijače. Vsakemu posebej sem hvaležen, da si vzame toliko časa, energije in ne nazadnje denarja, da me pride podpirat na tekme. Res jih spoštujem, zato mi ni težko utrgati si nekaj časa za krajši pogovor z njimi. S tem je naša vez še močnejša. O izjemnih navijačih

Mnogi se sprašujejo, kaj bo glavni motiv Tima Gajserja v novem tekmovalnem letu. "Motiva nikoli ne zmanjka, še posebej po takšnih dosežkih. Zagotovo ostajam v Evropi v MXGP-ju, in storil bom vse, da ubranim naslov svetovnega prvaka. Konkurenca bo še močnejša kot letos, veliko tekmovalcev se nam bo namreč priključilo tudi iz razreda MX2. A potrebno je poudariti, da sem z mislimi še povsem pri tej sezoni. Želim jo zaključiti v slogu s predhodnih tekem, ko sem bil vselej v igri za zmago. Šele po zaključeni dirki na Kitajskem bodo sledila testiranja za novo sezono," je poudaril član Honde, s katero mu pogodba poteče po naslednji sezoni.

Tim Gajser priznava, da si je letošnji naslov neizmerno želel.
Tim Gajser priznava, da si je letošnji naslov neizmerno želel. FOTO: HRC

Nehvaležna primerjava
Čeprav je svoj prvi naslov svetovnega prvaka, resda v enem tekmovalnem razredu nižje MX2, osvojil pred štirim leti, leta 2016 pa svojega prvega med elito, je letošnja prevlada le nekaj posebnega. "Zelo nehvaležno je primerjati svetovne naslove med sabo. Letošnji je morda nekaj posebnega, ker sem v zadnjih dveh letih, kot sem že dejal, pretrpel marsikaj. Po kriznem obdobju sem samemu sebi želel dokazati, da se kljub številnim hudim poškodbam z vztrajnostjo in odrekanji da vrniti v svetovni vrh. Ne bom lagal, tega naslova sem si neizmerno želel," je priznal Gajser.

Ob koncu je Tim Gajser potrdil svojo udeležbo na reprezentančni tekmi v okviru Pokala narodov: "V veliko čast mi je, da lahko zastopam slovenske barve v Pokalu narodov. Lani se zaradi poškodbe le-te nisem mogel udeležiti, letos pa imamo izjemno ekipo, zato bo ta tekma res nekaj posebnega. To so na nek način olimpijske igre našega športa in naredili bomo vse, da dosežemo vrhunski rezultat."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (67)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MxMx
28. 08. 2019 08.41
+1
žalostno ampak res ŽALOSTNO, kako nekateri izkazujete slovensko mentaliteto, ko tako pozitivne stvari ''popljuvate'' in izkazujete svojo foušijo in ozkoglednost.. smilite se mi :)
Zbujen
28. 08. 2019 08.26
+3
Timu kapo dol in spoštovanje! Bravo!!!
apodgra
28. 08. 2019 08.21
+4
Edino Maribor jer v stanju organizirati takšen spektakel. Privabiti toliko ljudi je dokaz , kako znajo Štajerci ceniti uspehe naših športnikov. Lahko bi se ta sprejem prenašal preko televizije in tu bi morala angažirati RTV Ljubljana . Gajzer si je tak sprejem zaslužil , gre za svetovnega prvaka v motokrosu . Če tej medijski hiši, to ne pomeni nič, naj stalno zaprejo svoja vrata in prenehajo z oddajo svojih ne gledanih programov .
PPrevc
28. 08. 2019 08.57
+3
apodgra tudi njegovega priimka ne znaš pravilno napisati.... Toliko o tvojem spoštovanju....
Svetec 2021
28. 08. 2019 07.32
+5
Je pa res zanimivo pred leti so makolčani klicali policijo, ko je Tim brez izpita in neregistriranim krosarjem divjal po cesta in njivah a zadaj na enkrat pa ga poveličujejo
hladnpir
28. 08. 2019 07.25
+3
Uporabnik1385495
27. 08. 2019 21.54
+3
M757 kaj ima to s Timon?In tudi...ne sidi o ocetu in njegovih custvih.Motor ni nic kriv,motorist ga cuti drugace,kit eni taki mi keni...pac karkoli ze si.Prav je naredil oce,da je sedel na motor in da zdaj lahko uziva v usoehih Tima.Naj jim bo dobro
Unionko
27. 08. 2019 21.06
+1
Marquez dobi od Honde 20 mil.€ na sezono, mislim, da jih Gajser ne dobi še 6%, kolikor je še ostala tista gledanost napram MOTOGP-ju!
kolbek460
27. 08. 2019 20.50
+11
Tim vsaka čast vse dobro ,Makole je pa tvoj rojstni kraj ,
09ZarMan10
27. 08. 2019 20.45
-3
...in kaj ima to opraviti s svetovnim prvakom Timom in vesoljno Slovenijo. Ti si očitno njegov sovražnik...
M757
27. 08. 2019 20.20
-10
Bila je nesreca....v kateri je oce Tima do smrti povozil svojega otroka....z motorjem je skocil na njega....na kar je cca 14 dni po pogrebu otroka spet sedel na motor....in nadaljeval svojo pot....brez custev....mama Tima je psihicno zbolela.... To je samo en del zgodovine
Firnk
27. 08. 2019 21.57
+5
ja in življenje teče naprej žrtve so povsod med mladimi in starimi takšno je življenje soryy
PPrevc
28. 08. 2019 08.59
+1
Bolje da pogledaš par intervijev njegovega očeta potem pa obsojaš!
M757
27. 08. 2019 20.17
-2
To je resnica....
Prototip
27. 08. 2019 20.33
+18
Ja vsi ki ga spremljamo že dalj časa to vemo,ne vemo pa zakaj bi morali odpirat stare rane očetu,ki mimogrede ni brez čustev, kot to veš ti,ampak gleda v prihodnost in se ne skriva v mišji luknji,,,,
09ZarMan10
27. 08. 2019 20.15
+10
M757 sram te je lahko!!!!!!!!!!!!!!!!
M757
27. 08. 2019 20.12
-29
Novinarji......dajte prosim naredit clanek o njegovi zgodovini....vbistvu o njegovem ocetu...ko je unicil celo druzino....
M757
27. 08. 2019 20.08
-27
Novinarji....zakaj ne poveste njegove zgodovine....zaradi njegovega in ocetovega hrepenenja po motorju je izgubil brata...in mamo....ali je vredno izgubiti druzino.....
MxMx
28. 08. 2019 08.38
+1
Unionko
27. 08. 2019 20.02
-19
Za lansko sezono, je uradno poročilo FIA, da je prek medijev in v živo, spremljalo MotoGP 94% več gledalcev po celem svetu, kot pa MXGP..... !
Prototip
27. 08. 2019 20.36
+15
deko95
27. 08. 2019 20.44
-15
Kako nebi, ce je motokros tretje razredni šport.
MxMx
28. 08. 2019 08.39
+4
pametni :) vsedi se na mx motor pa da vidimo tretje razredni šport :) tretje razredni športi so športi z žogo ki lahko igra vsak ki ima 5min časa, vožnja z mx motorjem po mx progah je nekaj drugega in zahteva veliko več :) lahko poskusiš, ti posodim motor .. seveda mi daš 5.000eur kavcije ker ga verjetno nebom dobil v celem kosu nazaj :)
09ZarMan10
27. 08. 2019 19.52
+30
kar se mene tiče, imam že izbrana športnika leta. Le kdo bo lahko konkuriral Timu in Janji. Me prav zanima, kako se bo športna stroka v Sloveniji tokrat odločila. Imamo slovenskega svetovnega prvaka v MXGP in na drugi strani Garmbretovo, ki več nima ideje, kaj bi še zmagala. Dva mlada fenomena, ... pa da vas letos vidimo, kako boste izbirali.
tistntadruj
27. 08. 2019 19.52
+16
pošteno zasluženo! čestitam....
Uporabnik1095190
27. 08. 2019 19.27
+22
Čestitke Tim,še na vrsto let!
Brezvezno
27. 08. 2019 19.19
-41
kokolca
27. 08. 2019 19.13
+43
Glej Tim...en velikanski poklon.