Drugi športi

V nesreči na belgijskem reliju umrla dva najstniška gledalca

Liège, 06. 11. 2022 21.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Dva najstniška gledalca sta umrla v nesreči na belgijskem reliju Condroz-Huy v bližini mesta Wanze, ko je eden izmed voznikov v mokrih razmerah zletel s ceste, lokalne oblasti navaja francoska tiskovna agencija AFP. Tiskovni predstavnik lokalnega tožilstva je dejal, da je bilo ob tem ranjenih več ljudi, ni pa navedel, koliko. Znano pa je, da sta življenje izgubila 16-letnica in 18-letnik. Na spletni strani dirke so zapisali, da so ob tem voznika in še eno osebo odpeljali v bolnišnico, vendar nista v kritičnem stanju.

Nesreča se je zgodila okoli 15.30 v Wanzeju, blizu mesta Liege. Po prvih ugotovitvah je dirkalnik dvojca Emeric Rary in Fabrice Henry zapeljal s steze zaradi akvaplaninga. "Avtomobil je trčil v manjši zid, nato pristal na njegovem boku in ob tem zadel skupino gledalcev, ki so stali na območju, prepovedanem za javnost," je povedal organizator. Ob trku z gledalci sta umrla 16-letna deklica iz Hannuita in 18-letnik iz Huya.

Organizatorji dirke so ob tem takoj ustavili dirko in odpovedali zadnji del relija. Voznika in sovoznika so odpeljali na pregled v bližnjo bolnišnico, njuni življenji pa nista ogroženi. Njun test alkoholiziranosti je bil negativen, preiskovalci pa sedaj skušajo ugotoviti, ali sta se najstnika res nahajala na območju, ki je zaprto za gledalce.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To žal ni prvič, da se je med relijem Condroz-Huy zgodila nesreča s smrtnim izidom. Leta 2003 je umrl 14-letni gledalec, leta 2011 pa sta bili v nesreči ubiti dve osebi. Leta 2018 je umrl sovoznik, potem ko se je voznik z avtomobilom zaletel v drog.