Drugi športi

V Peruju je vse nared za najkrajši reli Dakar v zgodovini

Lima, 05. 01. 2019 21.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
D.S./M.G.
Komentarji
0

Le še en dan loči dirkače od starta legendarnega relija Dakar - ki bo letos nekaj posebnega. Več tisoč kilometrov dolga trasa bo namreč izpeljana le po perujskih sipinah. Na najtežjo vzdržljivostno dirko na svetu se ponovno vrača Sebatien Loeb, že petič bo pa na štartu tudi slovenski motorist Simon Marčič.

41. izvedba relija Dakar po najbolj peščena v zgodovini. Res je, da bo reli prvič potekal v le eni državi in da bo kljub 5000 kilometrov dolžine najkrajši v zgodovini, a bo zato tri četrtine dirke potekalo v sipinah. Zato lahko pričakujemo še večje težave in premešane vloge favoritov. Še posebej med avtomobilisti, kjer ne sodeluje nobena tovarniška ekipa in kjer se vrača najboljši reli voznik vseh časov Sebastien Loeb

Loeb bo eden favoritov na letošnji izvedbi relija Dakar.
Loeb bo eden favoritov na letošnji izvedbi relija Dakar. FOTO: AP

Med 138 motoristi se največ pričakuje od zadnjih treh zmagovalcev: Tobya Prica, Sama Sunderlanda in Matthiasa Walknerja na KTM-u, ki je kot proizvajalec neporažen že od leta 2000, a zato bo motivacija dirkačev Yamahe in Honde le še večja. A v ozadju bodo še bolj dramatične bitke, v najnapornejšem razredu brez dovoljene pomoči mehanikov že petič starta slovenski motorist Simon Marčič, ki je danes opravil tehnični pregled.

Simon letos starta z v Sloveniji predelanim enduro motociklom in na njemu tako ljubi peščeni podlagi pričakuje preboj med najboljše dirkače v svojem razredu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.