Drugi športi

V Rusiji ponoviti igro iz Stožic: Za napredovanje v četrtfinale bomo potrebovali podobno predstavo

Ljubljana, 09. 03. 2021 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto v Volleyball Areni Dynamo čaka povratni dvoboj osmine finala Lige prvakinj. V Stožicah so bile Bregarjeve varovanke boljše s 25:20 in si s tem zagotovile prednost pred povratnim obračunom. A pozor, pred Ljubljančankami je tekma z ekipo, ki še vedno velja za favorita za naslov evropskih klubskih prvakinj.

Več videovsebin
  • V Stožicah šele prvi polčas, odločitev bo v Moskvi
    00:25
    V Stožicah šele prvi polčas, odločitev bo v Moskvi
  • Izjavi trenerja Uroša Bregarja po tekmi Krim Mercator - CSKA Moskva
    01:09
    Izjavi trenerja Uroša Bregarja po tekmi Krim Mercator - CSKA Moskva

V tej sezoni so rokometašice ljubljanskega moštva že igrale v Rusiji in tamkajšnjemu državnemu prvaku Rostov Don odščipnile točko. In čeprav so mirile evforijo po veliki prednosti nad CSKA-jem (25:20) in opozarjale, da bo v Rusiji odigran "drugi polčas", lahko optimistično krenejo na pot. Ne le zavoljo statistike, temveč tudi zato, ker ima ekipa z nekajkrat nižjim proračunom in igralkami, ki nimajo takšnega slovesa ali izkušenj iz mednarodnih igrišč, kot tekmice, katerih glavnina igra tudi za rusko reprezentanco, veliko srce. "V Moskvi moramo v tekmo iti podobno odločno kot v Stožicah. Mi smo se že takoj po prvi tekmi zavedali, da je za nami šele prvi polčas dvoboja. Vseeno bi bilo, s kakšno razliko sd bi tekma končala, saj bo v vsakem primeru odločitev o četrtfinalistu prišla v Rusiji," je previden trener Ljubljančank Uroš Bregar, ki se zaveda moči Rusinj. "Želimo si, da bi bila prednost dovolj, a hkrati se zavedamo proti kakšnemu velikanu igramo. Potrebovali bomo še eno podobno predstavo kot v Stožicah." 

Krim ovke so rped dnevi v Stožicah odigrale tekmo leta. Za preboj med osem v Ligi prvakinj bodo v Moskvi morale ponoviti vajo ...
Krim ovke so rped dnevi v Stožicah odigrale tekmo leta. Za preboj med osem v Ligi prvakinj bodo v Moskvi morale ponoviti vajo ... FOTO: Damjan Žibert

Pri Krimi se zavedajo tudi tega, da CSKA v Stožicah ni nastopil kompleten. V taboru galjeviškega kolektiva so se zelo pripravljali na Darjo Dmitrievo, ki pa na prvi tekmi ni igrala. Podobno v kadru Rusinj ni bilo tudi Elene Mihailičenko in Poline Vedekine. Po informacijah iz Rusije naj bi vsaj dve od omenjenih treh na povratni tekmi tudi igrale. Razlog več za previdnost v taboru Krimovk. 

Krimovke ekipa leta v prestolnici
Na ljubljanskem magistratu je pred dnevi potekala svečana podelitev priznanj in nagrad najboljšim športnikom, ekipam, rekreativcem ter amaterskim športnim delavcem za leto 2020. Naziv najboljše ženske ekipe je vnovič prejel RK Krim Mercator.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.