22°C

Sokrajani kljub porazu ponosni na Tamaro Zidanšek

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
7
Najbolj nestrpno so današnji polfinalni obračun na teniškem turnirju za grand slam na Roland Garrosu pričakovali v Slovenskih Konjicah, od koder prihaja Tamara Zidanšek, prva slovenska polfinalistka pariškega turnirja po legendarni Mimi Jauševec. V športnem parku se je zbralo okoli 300 njenih sokrajanov, ki po porazu niso bili razočarani.

VEČ VIDEOVSEBIN

02:37

Iz 24UR: Uspešna Tamara Zidanšek

04:28

Iz SVETA: Vzdušje v Slovenskih Konjicah

 

Pred velikim ekranom ob robu teniških igrišč so glasno pozdravili vsako njeno uspešno točko, marsikdo je celo menil, da bi morali trenutno najbolj priljubljeni Konjičanki postaviti spomenik. Hkrati so prepričani, da njen uspeh v francoski prestolnici ni bil naključje, predvsem pa ne zadnji, zato si še večjega na največjih turnirjih obetajo v prihodnjih letih.

Navijači Tamare Zidanšek v Slovenskih Konjicah
Navijači Tamare Zidanšek v Slovenskih KonjicahFOTO: 24UR

Zidanškova je na pariškem turnirju danes v polfinalu izgubila proti Rusinji Anastaziji Pavljučenkovi s 5:7 in 3:6, če bo le priložnost, pa ji bodo v njenem domačem kraju pripravili sprejem, kakršen se spodobi za največje športne zvezdnike.

Ruska igralka se bo po zmagi v finalu Roland Garrosa pomerila z zmagovalko drugega polfinala med Čehinjo Barboro Krejčikovo ter Grkinjo Mario Sakari.

Koronavirus pasica nova