Drugi športi

V Splitu napadli vaterpoliste Crvene zvezde, eden pristal v morju

Split, 09. 02. 2019 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vaterpolisti Crvene zvezde si bodo zapomnili gostovanje v jadranski ligi pri Mornarju v Splitu. Peterica mladih moških naj bi na splitski rivi napadla četverico beograjskih vaterpolistov. Dva sta pobegnila, eden pa se je rešil s skokom v mrzlo morje.

Split. Fotografija je simbolična.
Split. Fotografija je simbolična. FOTO: Thinkstock

Kot hrvaške medije povzema STA, je četverica srbskih vaterpolistov okrog 13.40 na glavnem mestnem sprehajališču sedela na kavi, ko je do njih prišla skupina mlajših moških in zahtevala, da slečejo trenirke z oznakami beograjskega kluba. Neposredno za tem se je začelo prerivanje, napadalci pa so začeli fizično obračunavati s športniki, med katerimi so bili po nekaterih informacijah tudi navijači rdeče-belih. Trojica vaterpolistov je nato zbežala, eden pa je zavetje poiskal v Jadranu in tam počakal na prihod policije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Policija napadalce, ki so se pred prihodom varuhov reda in miru razbežali, še išče, medtem ko naj bi se Beograjčani že podali nazaj proti domu in tekme z Mornarjem ne bodo odigrali.

"Če ne bi skočil v morje, bi me ubili," je hrvaška Nova TV citirala navijača Beograjčanov, potem ko je brez zgornjega dela majice pristal v Jadranskem morju, ki ima trenutno okoli 12 stopinj Celzija.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (102)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blackwithe
13. 02. 2019 18.58
Važno da jih Srpski vaterpolisti demolirajo v igri..ali pa ko se hrvati trudijo že 10 let premagat Srbijo pa jih vedno nabijejo hahahhah
Tobleron
10. 02. 2019 10.18
+4
Odličen današnji, sicer kratek članek, v hrvaškem Jutarnjem listu z naslovom Hrvatska je postala zemlja nasilja
Bolfenk2
10. 02. 2019 08.34
+18
Split je včasih bil odprto, napredno in delavsko mesto. Med vojno je dal tisoče borcev za NOB. Sedaj se je pa spremenil v najhujšo ustaško gnezdo v Dalmaciji.
Tobleron
10. 02. 2019 09.43
+8
Split je mesto droge in nestrpnosti do drugih
cbr1001
09. 02. 2019 22.56
+37
taki strašni domoljubi.. po dojčlandu povsod hrvaške zastave.. kako ironično.. lepa vaša pa že napol prazna... vsi tako zavedni hrvati in v tujini..
tali?ni tom
09. 02. 2019 22.05
+80
kar se tiče nacionalizma oziroma spogledovanja z preteklostjo je hrvaška brez primere na balkanu! tako kot oni slavijo svojo izgubljeno ustaško pretekolost,medtem ko država,nacija umira,izginja je4 brez primere! še naši rožmani niso tko zafurani s preteklostjo! in po videoposnetkih,ves narod sanja o nekih četnikih,o nekem sovraštvu in podobnih forah , a zdele smo leta 2019,zlo dolgo od 1945 in po moje je res čas pogrevat stvari ki so danes nepomembne,ki nimajo ničesar skupnbega z boljšim jutri! lahko je sram vse ki vztrajno vlečejo iz smetišča zgodovine svojo izgubljeno vojno,lahko je sram neke kvazi "navijače" in kavko ki je fanta pedenala z četnikom! sramota!
Tobleron
09. 02. 2019 22.13
+20
Poshten
09. 02. 2019 21.57
+28
Jaz mislim, da Hrvaška in Madžarska morata ven iz EU, ker so behind the time!
tali?ni tom
09. 02. 2019 22.07
+29
vsaj hrvaška! se mi zdi da če bi blo naše poliotike vsaj malo v hlačah bi preklicali podporo hrvaške v eu,pa čeprav bi šli vikendi tam dol! boli mene za vikende,mi pa ni vseeno za domovino!
Tobleron
09. 02. 2019 22.16
+24
Madžari so res svojega denarja vredni, ampak hrvati jih perejo. Madžari, vsaj nekateri, so res nacionalisti, ampak daleč od ideologije NDH kot je to vsakodnevno mogoče zaslediti pri hrvatih
Tobleron
09. 02. 2019 22.24
+13
Točno waco. Če bi bli pametni bi naši te vikende za dobr dnar prodal drugim nacijam. Pa ta denar vložili v Slovenijo in ga dali polovico še na stran. Pa potem fino pali miško po hrčkih kot je treba.
Camil
10. 02. 2019 08.11
-13
Ha ha ha mi pa imo vikend v Sibeniku waco pa mojitos pa ste sirotinja
Tobleron
10. 02. 2019 09.26
+7
Jaz pa v Kranjski Gori hrvoje- Cena tvojega 3 zvezdičnega apartmaja s plastičnimi stoli krat 3. Kr mej si ga
Tobleron
10. 02. 2019 09.39
+6
Sabire, tema je nacionalistični napad na nič hudega sluteče športnike drugih nacionalnosti. Si morda pozabil še na tisti nacionalistični napad v Zagrebu leta 2016 ko so vaši napadli mlade srbske vaterpoliste?
Tobleron
10. 02. 2019 09.40
+9
Drugače pa si kr mej te tvoj vikend, 3 zvezdični apartmajski turizem in plastične stole na terasi. Imam tudi jaz svoj raj v Kranjski Gori, stane malo več kot ta tvoja šupa dol. Če si pa poželim toplih krajev, kot si jih bom konec aprila pa sledi skok za dva tedna na rajske Kanarce, tako da res ne pomislim na to tvojo moralno in gospodarsko propadajočo hrvaško
Tobleron
10. 02. 2019 10.06
+5
Upam da vse Slovence, ki rinejo v to vašo apartmajsko povprečnost s plastičnimi stoli in post socialističnimi hoteli brez kadra in s penziči, ki strežejo, dočakajo na način, da se naslednjič premislijo priti k vam. Da bi končno vikendaši prišli k pameti in začeli prodajati vikende Angležem, Nizozencem ali Rusom in ta denar vložilo v Slovenijo pa še do konca življenja ga bo dovolj za vsakoletne 1 mesečne počitnice na drugih precej boljših turističnih destinacijah. Ker tale vaša nestrpnost, da mrzite vse kar ni hrvaško in zagovarjanje NDH vrednot kot da to ni nič kaj takega, res ni več fora. Upam da se vam bo obrestovalo in sicer na negativen način kot se vam že počasi. Verjamem da obstaja način, da vas bo ta vaš nacionalizem in prepotentnost pripeljal do propada. Potrebno je samo 2 leti slabe turistične sezone ali kak islamistični incident na vaši obali in jokali in prosili boste kot male bebe, da se vrnejo zlati časi turizma. Tako da mogoče že letos?
Camil
10. 02. 2019 10.21
-4
Seljo ti reci kaj hoces ampak vseeno poleti rine milijon pa pol Slovencov ma Hrvasko sli bi se drugi ampak nimako denarja pol pa gredo ma tasne destinacije kot hodis ti da vas strazijo z kalasniki sicer si to tudi zasluzite
Tobleron
10. 02. 2019 10.49
+5
Sabire, če bi obiskal kdaj kako drugo državo kot kockice, npr Kanarce, Grške otoke, Turčijo, Maldive, Tajsko ali kako drugo državo, pa tudi Hurgado nenazadnje, bi videl, da ni tako kot ti misliš. Druge države, razen kakih čudnih predelov Afrike, so ravno toliko varne kot hrvaška, kjer zmeraj več nestrpnosti in sovraštva do drugih narodov iz strani nacionalistov z NDH označbami, oziroma bi lahko rekli že kar vsesplošne populacije, pripelje do tega, da se ljudje tudi pri vas ne počutijo več varno. Tudi na hrvaškem zginjajo turisti, posiljujejo in ropajo turistke, uničujejo avte s tujimi registrskimi označbami in kot pravim čakam dan, da uleti še kak islamist in to je to. Mislim da boste sosednje bosance kmalu tako razkurili s tem Pelješkim mostom in vtikavanjem v njihove notranje zadeve, da je vprašanje minut kdaj se bo kakemu norcu malce obrnilo, ki se bo vsedel lepo v avto, 2 uri vožnje do obale in bam miško. No, potem bo pa malo joka, pa kako se to nama može desit in podobno. Sretno Sabire. Ne da se mi več.
Camil
10. 02. 2019 11.01
-5
Seljo sem in ti iz izkusenj govorim na dopust da me cuvajovz kalasniki ne godim zato je moja destinacija Hrvaska ti un tebi podobno ful razgledani slovenci pa idite kar v te destinacije sreca bi bla ca se se totih milijon pa pol pobere iz obale ker poleti ste dobri pozimi pa noz v hrbet zabijate dvolicni in zahrbtni dosti slabsi od Hrvatov oni javno sovrazijo vi pa ste zahrbtnezi dvolicni
Tobleron
10. 02. 2019 11.51
+3
A je dvoličnost in zabijanje v hrbet odkritost, da vas nekateri ne maramo in vas ne maramo ravno zaradi vaše prepotentnosti in vašega nacionalizma in poveličevanja NDH, vzklikanja zDs, poveličevanja Thompsona in vsem kar je s tem povezano? Problem je v tem, ker ste postali prepotentni na napačnih področjih. In zato ste kvečjemu dvoličneži hrvati, ker se po vseh teh incidentih opravičujete mednarodni javnosti in institucijam, da to pa niste vi kot narod ampak le peščica posameznikov. Bodite face in enkrat odkriti, da ste to kar ste in da vam je nestrpnost blizu in vam je neizmerno potiho všeč, ko se zgodi kak tak incident, kjer ste dali vetra ali srbskim športnikom ali pa nenazadnje kakemu Slovencu, ko ste mu uničili avto. In povejte na glas, da mrzite vse kar ni hrvaško. Dejte to odkrito povedat. Povejte tudi turistom, da jih marate samo v trenutku, ko vam izročijo denar na roko in da potem komaj čakate, da gredo domov, pokurijo čim manj elektrike, ampak da vam kljub temu čim bolj nafilajo proračun namesto lenuhov, ki se jim ne da delat in vzdignit hrvaški BDP s pomočjo drugih industrijskih dejavnosti.
Camil
10. 02. 2019 14.18
+0
Malo si preberi kometarje na in lahko zakljucis kdo je dvoliznez 95,%komentatorov dopustuje na Hrvaskem in enemu se i bil unicen avto in noben se ni bil tepen ker je Slovenc in pol lahko zakljucis kdo j v duso pokvarjen
Tobleron
10. 02. 2019 15.51
+2
Sabire, ko te toliko skrbi, da vse to o Hrvatih ni res. Pejdi malo na te tvoje webportale kot so Jutarnji, ali pa Index. Malce si poglej kako tvoja rodbina komentira tak incident. 1 na 100 da dejansko obsodi tako ravnanje, vsi drugi še naprej veselo udrihajo kako je to ok, da kaj so pa rinli na kavo in podobno. En kup izgovorov. Ta tvoj čas raje porabi za preobrazbo teh tvojih dol, da se jim mozak mal obrne na boljše. Ker tele vaše NDH različice nacionalizma vas ne bomo pripeljale daleč. To je videlo tudi vaših 200.000 ljudi, ki se je odselilo iz te vaše opevane domovine.
Camil
10. 02. 2019 16.44
+1
Casteum ali mojito ali kkaj si ti si bolan obseden z zHrvati
Camil
10. 02. 2019 17.14
+1
Admin me je zbrisal sicer je bil komentar na mestu jas imam slo tablice na avtu torej potujem kot Slovenec zena mi je Slovenka in jas nikoli nisem imel nobenih problemov na Hrvaskem imamo dosti kolegov Slovencov in isto tako nobenega problema k nam so prisli na obisk sorodniki iz Zagreba in ecola evropska kultura pocohan avto
Camil
10. 02. 2019 17.43
+0
Evo prebral sem Jutarnji Vecernji 24sata in Hr indeks od 100 kometarov 99 jih obsoja to dejanje in hvala bogu da lahko vsi drugi komentatorji to preverijo in to nam pokaze da si ti castrum mojito en veliki laznivec obseden in skomleksiran zdaj pa si lahko spet zamenjas avatarja
Garry
09. 02. 2019 21.16
+42
spet je nacionalizem na pohodu,čeprav nima z športom nič skupnega!!!!!
supergigi
09. 02. 2019 21.12
+26
Namesto da bi poskrbeli za večji standard, da se ljudje ne bi izseljevali, delajo same pi*******.
User792410
09. 02. 2019 20.28
+69
Komentatorji imate očitno kratek spomin, kajti ravno nekje pred petimi leti se je podoben incident zgodil pri nas na Tepanjah, ko so huligani iz vrst Vijol zasledovali in kasneje napadli in poškodovali dva španska navijača in nič kriva oba voznika avtobusa s katerim so se navijači peljali, pa še avtobus jih je skupil! Torej huligani so huligani, pa ni važno od kod so!!! Bomo pa videli ali bodo tudi hrvaški organi pregona vsaj tako učinkoviti, kot so bili po incidentu v Tepanjah naši, kajti šele tu se bo pokazalo v kakšni državi kdo živi!
Žac
09. 02. 2019 20.37
+20
Prebujen,redko kdaj se oglasaš,ali kdaj se oglasiš si popestritev tu na tem forumu. Pozitivna popestritev. lp
Tobleron
09. 02. 2019 22.01
-5
Dečko, incident pri nas je bil navijaški in ni imel povezave z nestrpnostjo na nacionalni osnovi. Ta incident je bil izključno in samo na nacionalni osnovi. In napadeni so bili igralci druge nacionalnosti in ne privrženci nasprotne navijaške skupine. Ring a bell?
Žac
09. 02. 2019 22.33
-2
Dečko,če že spremljas vse okrog Hrvaške po tem se spomni malo nazaj,v čas EP v rokometu in EP v košarki. Obje v Srbiji. Tam so se normalno sprehajali Hrvati? V kratkem nazaj incident v Sarajevu samo zaradi tega da je bila oblečena v barve Hrvaške. Inkaj bi zdaj oni morali? Past na koljena pred njimi?
cbr1001
09. 02. 2019 22.59
+0
prebujeni. ni bilo prav s strani vijol... ampak to z tem hrvaškim incidentom nima veliko skupnega.... edino batine so skupna točka....
Tobleron
10. 02. 2019 09.28
+4
Dečko, kaj pa ko so U napadli srbske mladinske vaterpoliste v Zagrebu pred McDonaldsom leta 2016?
iga_biba
09. 02. 2019 19.55
-9
kot pri nas. partizani in domobranci od 1945, tam pa četniki in ustaši od 1991
User1094863
09. 02. 2019 20.05
+18
FAUSTOS1
09. 02. 2019 19.51
+80
sramota za hdz in njeno vlado ki dopušča vpon uštaštva ,ki je sistem mržnje in sovraštva do vsega demokratičnega
Tobleron
09. 02. 2019 20.08
-4
Camil
09. 02. 2019 20.23
-6
Meni se pa zdi da je tvoj problem kolko se obremenjujes
Rade 74
09. 02. 2019 20.29
+37
Meni se pa zdi da je problem v tvoji glavi. Malo si preberi zgodovino.Vsi vemo kakšne svinjarije so počeli ustaši in njihovi pomagači iz Skenderbeg bataljona nad Pravoslavci, Romi in vsemi ostalimi ki se niso strinjali z njihovo fašistično politiko.
Camil
09. 02. 2019 21.07
-23
Malo si vprasaj caleta on ti bo znal ponosno razlozit kaj je to Vukovar Srebrenica itd ne vlaci neke bedarije ven aja pa se za Neogradsko sajmiste ga vprasaj
Camil
09. 02. 2019 21.09
-15
Rade za sajmiste ga vprasaj Beograd je bil prvo mesto z titulo Judenfrei tako da ne vlaci to ven to kaj se je v Splitu zgodilo je pac bil huliganski incident
Rade 74
09. 02. 2019 21.13
+38
Samo tiho bodi in ne pametuj preveč. Itak sodeč po komentarjih te nobeden ne mara, sam si ostal, še Mario ti ne pomaga več. Kar se pa tiće Vukovarja, je pa v njem živelo pred vojno 70% Srbov, pa so se tvoji spet poustašili. Srebrenica je bila pa maščevanje za Bratunac(3500 pobitih Srpski civilov) z strani tvojega rojaka Orića. Pa da ne bo pomote, še enkrat ti ponavljam NE ODOBRAVAM NASILJA IN POBOJEV.!!!In tudi proti tebi nimam nič, samo na jetra mi greš, ker se vi Hrvatje in Muslimani delate tako nedolžne, da gre folku kar na kozlanje. Vemo kaj vse se zganja na Tompsonivih koncertih, vemo da ponastalljate zgodovino in Partizanstvo in da ste še vedno nacionalisti št. 1 in sovražite vse kar diši po Srbih ali kar je proti HDZ(NDH) Sicer pa Hrvatje in Muslimani sploh nimate svoje nacionalnosti, vaši predniki so Slovani in ste z Srbi ena in ista nacija samo da ste pokatoličeni in pomuslimanjeni nasilno!
Camil
09. 02. 2019 21.17
-17
Camil
09. 02. 2019 21.19
-8
Rade 74
09. 02. 2019 21.39
+9
To je dejstvo, zgodovinsko dokazano. Sicer se pa imam za Jugoslovana in ne za Srba, ker sem iz mešanega zakona, hvala bogu. Jugo so pa uničili nacionalisti z takim razmišljanjem kot ga imaš ti.
U4
09. 02. 2019 22.09
Tobleron
09. 02. 2019 22.11
+7
Ajd Sabire, ne čivkaj. Kak navijaški incident? To je folklora v Hrvaški, da ko lahko in ko dobijo te vaši priliko, da naredijo sranje na nacionalni osnovi. Pa saj je ne vem koliko folka na rivi temu revežu, ki je skočil v vodo kričalo "sam si je kriv, saj je četnik", tako da prosim ne farbat folka ker nimaš tega IQ
U4
09. 02. 2019 19.46
+50
Tobleron
09. 02. 2019 20.11
+31
To je NDH, ker se prva različica ni nikoli končala
antirepresija
09. 02. 2019 19.42
+37
poden od podna
tim38
09. 02. 2019 19.28
+43
Vesel, da živimo v normalni državi. To je dar ki ga moramo ceniti.
Eastman
09. 02. 2019 19.02
+104
Hrvaška popolnoma bolana država, vse v razsulu, mladi množično bežijo ven, nacionalizem, korupcija, sodstvo v primerjavi z našim popolnoma v podnu, pa je že naš žalost.
Tobleron
09. 02. 2019 19.06
+71
Res je. Folk se seli, izvoz jim pada, po vseh lestvicah ali konkurenčnosti ali ekonomske svobode ali spoštovanja človekovih pravic ali zdravstva itd padajo in še imajo toliko moči, da vedno bolj in bolj promovirajo te njihove ZdS simbole in še to s tako veliko mero prepotentnosti, kot da so sami na svetu. Sramota za EU so.
Tobleron
09. 02. 2019 19.14
+31
Tle samo še manjka Joe Šimunić in njegovi vzkliki
Eastman
09. 02. 2019 19.25
+49
Nacionalizem je bil vedno hrana za nezadovoljne, brezposelne...
Tobleron
09. 02. 2019 19.44
+2
Camil
09. 02. 2019 20.19
-12
Mojito nekam si uzaljen so to tvoji rojaki plavali ???po moje so ce je tak pol je prav pol bi se lahko malo se skopali v Donavi
Tobleron
09. 02. 2019 22.03
+7
Sabire, sploh ne. Fučka se men za Srbe ravno toliko kot za Avstrijce ali Nemce. Mi greste pa hrvati s temi U-ji in vašimi nacionalističnimi štosi počasi na živce
vertex
09. 02. 2019 19.02
+66
V vodo pa kockasti niso upali haha
Tobleron
09. 02. 2019 18.57
+15
Da ne boste doktorirali iz števila vaterpolistov. Eden od napadenih se je rešil s skokom v morje, druga dva sta uspela nekako pobegniti
Ramzess
09. 02. 2019 18.51
+1
Torej je skočil v begu sam, ne pa kot zavaja naslov.
komarec
09. 02. 2019 18.46
+53
Crovatarji prostaki.
Žac
09. 02. 2019 19.01
-25
Žali,imaš vso pravico. Dovoljen vam je sovražni govor,sovraštvo,netrpeljivost do drugih narodov in narodnosti. V tem vas podržavajo. Sloboda govora drugih zatirajo. To je demokracija,sloboda? Žal na vsem Balkanu je več dovoljeno nek tukaj. Briši, samo briši.
Tobleron
09. 02. 2019 18.45
+94
Bravo Hrvaška! Vsak dan nov nacionalistični izgred. Mladina si s ponosom tetovira U-je na roke, malo starejši pa brez razloga napadajo športnike drugih nacionalnosti. Bravo EU ker imamo to res prijetno članico med našo druščino.
Camil
09. 02. 2019 18.52
-10
Mojito igram v Sloveniji nogomet in mi je..... Hrvasko mater na vsaki tekmi a to ni nacionalisticni izgred ???
Camil
09. 02. 2019 18.58
-16
Tobleron
09. 02. 2019 18.58
-10
Še premalo ti jo, koliko sranja delate vi drugim vsak dan.
Tobleron
09. 02. 2019 19.00
-5
Tobleron
09. 02. 2019 19.03
+8
Uporabnik473573
09. 02. 2019 19.04
+18
@sabir poglej kakšen nestrpen narod ste. Vse se vrača vse se plača.
Tobleron
09. 02. 2019 19.44
+15
valu..oni pa že ne..vsi okoli so nestrpni do njih, ker bi radi bi njihovo obalo. Hrvati so najbolj strpen narod drugače in to po vseh lestvicah kar obstajajo..sploh do tistih, ki pridejo k njim na počitnice, plačajo in gredo praznih denarnic nazaj
Žac
09. 02. 2019 19.55
+4
A morate k njim na počitnice? Pejte v Italijo,so vam najbliži,in še radi vas majo,glede na članek z Nove Gorice.
Camil
09. 02. 2019 20.20
-6
Camil
09. 02. 2019 20.20
-2
Žac
09. 02. 2019 20.22
-1
Camil
09. 02. 2019 21.03
-5
Tobleron
09. 02. 2019 22.06
+5
Sabire, pejt spat počas. HTV si pržgi al pa Šprajca pa lepo zapjevaj himno pa čau od tod. Nimaš dol teh vaših portalov dovolj al ti Index.hr ni po volji, ker ne špila po hdz-jevsko? Ne se z mano dečko, ker vem vse o vas in še več
Tobleron
09. 02. 2019 22.21
+3
Sabire, vsem po vrsti. Nam, Srbom, Bosancem, Madžarom. Vsem delate hrvati probleme. Zdej, a odpreva posebej forum pa začnem naštevat vse po vrsti?