Drugi športi

V taboru Krimovk odločni: Čas je za prvo evropsko domačo zmago v sezoni

Ljubljana, 18. 11. 2021 14.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan, Sara Pakiž
Komentarji
0

Rokometašice Krima Mercatorja čaka še druga tekma proti moskovskemu CSKA-ju v tednu dni. Obračun osmega kroga skupine B Lige prvakinj bo v Areni Stožice v soboto. Potem ko sta se ekipi pretekli konec tedna razšli brez zmagovalca (21:21), v domačem taboru upajo na drugo zmago v sezoni. Prvo na domačem terenu. Ključ do uspeha vidijo v čvrsti obrambi.

Več videovsebin
  • IZ 24UR: Čas za prvo domačo zmago Krimovk?
    00:45
    IZ 24UR: Čas za prvo domačo zmago Krimovk?
  • Natalija Derepasko pred drugo tekmo z Rusinjami
    01:59
    Natalija Derepasko pred drugo tekmo z Rusinjami
Natalija Derepasko
Natalija Derepasko FOTO: Luka Kotnik

Marca so morale Rusinje na prvi tekmi osmine finala EHF Lige prvakinj ljubljanski zasedbi priznati premoč (25:20), na povratni tekmi v Moskvi pa Krimovke prednosti niso uspele ubraniti. Vtis so popravile v nedeljo, ko so v sedmem krogu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja v Areni Dynamo iztržile neodločen rezultat (21:21). S kar 15 obrambami se je izkazala Barbara Elisabeth Arenhart. Trenerka ljubljanske ekipe Natalija Derepasko prednost svojih varovank vidi predvsem v obrambi. "S tekmo v Moskvi sem zadovoljna. Napake, ki so se pojavile, pa so popravljale v tem tednu," je na novinarski konferenci pred povratnim obračunom razmišljala trenerka Ljubljančank, ki bo imela v soboto na voljo vse igralke. Na tekmo tedna po izboru Evropske rokometne zveze Moskovčanke prihajajo z lepo popotnico. V sredo so namreč na krilih slovenske reprezentantke Ane Gros (dosegla je 12 zadetkov) premagale francoski Metz. 

Ana Gros, povratnica po poškodbi, je (bo) močno rusko orožje v Stožicah.
Ana Gros, povratnica po poškodbi, je (bo) močno rusko orožje v Stožicah. FOTO: AP

"Priložnost za dve točki vidim predvsem v zelo dobri obrambi. Morda ste spremljali včerajšnjo tekmo med CSKA-jem in Metzem. Po mojem mnenju je Metz odigral najslabšo tekmo v sezoni, zato takšen rezultat. Mislim, da moramo igrati tako, kot smo v Moskvi, da gradimo na dobri obrambi ter s tem v protinapadih dosežemo kakšen lahek gol," je dejala nekdanja igralka Krima, ki je konec oktobra nasledila Uroša Bregarja. "Mislim, da smo popravili in nekoliko spremenili slog obrambe. Držimo se sistema, ki ga treniramo, v napadu pa igramo precej bolj enostavno, bolj na dolge napade kot hitre," je o spremembah v zadnjih tednih še pristavila trenerka Krima.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.