Drugi športi

V taboru 'krimovk' odločni: 'S pogumno igro tudi rezultat ne bo izostal'

Ljubljana, 14. 01. 2021 11.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je obračun 11. kroga v elitni Ligi prvakinj, v katerem se bodo varovanke trenerja Uroša Bregarja pomerile s favoriziranim francoskim Metzom. Na zadnji tekmi v nemškem Ludwigsburgu je blestela srbska vratarka in kapetanka Jovana Risović, ki napoveduje odločen boj na zmago.

Na prvem medsebojnem dvoboju omenjenih zasedb v Franciji so bile boljše rokometašice Metza, ki so si odločilno prednost osmih zadetkov nabrale že v prvem polčasu. Čeprav so v nadaljevanju srečanja do svoje igre prišle tudi Ljubljančanke, je to zadostovalo le za ublažitev poraza (27:33).

Iz ljubljanskega kluba so sporočili, da na srečanju proti Metzu za Krim Mercator ne bo nastopila Hana Vučko, ki se je odločila, da zaključi svojo igralsko kariero in se posveti študiju. Hana je v vrstah Krima postala večkratna državna prvakinja v mlajših starostnih kategorijah in pri članicah, poleg tega je bila še del slovenske rokometne reprezentance v vseh mlajših starostnih kategorijah in v članskih vrstah. Hana, srečno na tvoji poti.

Dobra dva meseca pozneje so v taboru 'krimovk' prepričani, da se lahko precej bolje kosajo s favoriziranimi tekmicami. V njihovih vrstah v tej sezoni blesti nekdanja in tudi bodoča članica dvakratnih evropskih klubskih prvakinj, Tjaša Stanko. V prejšnjem krogu na gostovanju v Ludwigsburgu je pri Krimu med vratnicama blestela kapetanka Jovana Risović, ki je na novinarski konferenci napovedala, da z bolj konstantno igro skozi celotno tekmo s soigralkami lahko pripravijo presenečenje. 

"Na domačem srečanju moramo odigrati bolje v obrambi, bolj agresivno, kot smo v Metzu, in s tem pridobiti možnosti za protinapade in polprotinapade. Še posebej se moramo osredotočiti na njihovo zunanjo linijo. V napadu moramo odigrati pametneje kot na gostovanju. Zavedamo se kakovosti francoske ekipe, vendar če bomo odigrali konstantno skozi celotno srečanje, tudi rezultat ne bo izostal," verjame Risovićeva, trener Ljubljančank Uroš Bregar pa poudarja, da bo ključ do pozitivnega rezultata čvrsta igra v obrambi.

Vratarka in kapetanka Krima Mercatorja Jovana Risović verjame, da s soigralkami lahko preseneti favorizirano zasedbo Metza.
Vratarka in kapetanka Krima Mercatorja Jovana Risović verjame, da s soigralkami lahko preseneti favorizirano zasedbo Metza. FOTO: Damjan Žibert

"Slog francoske ekipe mi je všeč, saj igrajo zelo agresivno v obrambi, z odprto postavitvijo 6:0. Na prvi tekmi nam je ravno ta njihova obramba povzročala največ težav, vendar sem prepričan, da bomo na domačem terenu bolj iznajdljivi v napadu. V obrambi bomo morali zaigrati hitreje in agresivneje, saj imajo zelo napadalno usmerjeno zunanjo linijo. Od svoje ekipe pričakujem napadalno igro skozi vseh 60 minut srečanja, in da bomo odigrali še bolj pogumno kot na nedeljski tekmi," pravi Bregar.

Delo EHF Lige prvakinj, skupina A, 11. krog:
Sobota, 16. januar 2021, ob 18:00:
RK Krim Mercator (Slo) - Metz (Fra)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
14. 01. 2021 15.44
+1
dokler bo kekec Bregar in Dolarjeva na položajih Krima se Krimu ne piše dobro. Edino če jim je Slovenska liga prioriteta.