Drugi športi

V Tivoliju rokometni dvoboj slovenskih in nemških 'levov'

Ljubljana, 08. 02. 2021 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši trebanjskega Trima bodo v torek nadaljevali nastope v Evropski ligi. V ljubljansko dvorano Tivoli prihaja imenitna nemška zasedba Rhein-Neckar Löwen.

Trener Uroš Zorman (na fotografiji) opozarja, da se njegovi Trebanjci ne bojijo niti enega najboljših klubov v Nemčiji.
Trener Uroš Zorman (na fotografiji) opozarja, da se njegovi Trebanjci ne bojijo niti enega najboljših klubov v Nemčiji. FOTO: Kanal A

Trebanjski "levi" so v generalki za torkov obračun v dvorani pod Rožnikom premagali ormoški Jeruzalem, pred njimi pa je nova in izjemno zahtevna mednarodna preizkušnja z levi iz Nemčije.

"Dejstvo je, da Rhein-Neckar Löwen velja za enega najboljših rokometnih klubov v Nemčiji in tudi na evropskem zemljevidu. Vsekakor bomo na igrišču dali svoj maksimum in se borili kot levi. Nikogar se ne bojimo, zato bomo v tekmo krenili osredotočeno," je odločen trener Trebanjcev Uroš Zorman.

Cingesar: Glavni adut za tekmo je predvsem celotna ekipa
"Mislim, da moramo v tekmo kreniti sproščeno. S čvrsto obrambo, dobro formo obeh vratarjev ter hitrimi protinapadi se lahko kosamo z nemškim tekmecem," je pred torkovo tekmo dejal Marko Kotar.

"Vsi skupaj že nestrpno pričakujemo tekmo. Večina igralcev še ni imela možnosti igrati proti takšnemu klubu. Jaz imam sicer že nekaj izkušenj z igranjem na višji ravni, a glavni adut za tekmo je predvsem celotna ekipa. Verjamem v fante. Če bodo prikazali moško obrambo in dobro igro v napadu, potem smo lahko po koncu tekme zadovoljni," je dodal slovenski reprezentant Darko Cingesar.

Trebanjska zasedba je doslej igrala le tri tekme v skupinskem delu drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja. Na njih je v gosteh premagala madžarsko Tatabanyjo in doma Pelister iz Bitole, proti ekipi iz Severne Makedonije je izgubila v gosteh.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.