MotoGP

Marquez v poslastici ugnal Dovija, Lorenzo z izpahnjenim prstom zaključil že v prvem zavoju

Alcaniz, 23. 09. 2018 14.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Marc Marquez je zmagovalec dirke razreda motoGP na VN Aragonije. Po hudem boju z Andreo Doviziosom si je dva kroga do konca privozil dovolj prednosti, da je zadržal prvo mesto pred Italijanom. Tretji je bil Andrea Iannone. V razredu moto2 je slavil Južnoafričan Brad Binder, v razredu moto3 pa Jorge Martin. Jorge Lorenzo je padel že v uvodnem krogu, Valentino Rossi je bil 8.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Marquez vse bližje ubranitvi naslova svetovnega prvaka
    02:14
    Iz 24UR: Marquez vse bližje ubranitvi naslova svetovnega prvaka
  • Vrhunci dirke razreda moto3
    02:37
    Vrhunci dirke razreda moto3

Dirka se je začela s padcem Jorgeja Lorenza, ki je padel že v prvem zavoju, ko mu je zdrsnila zadnja guma, nato pa ga je katapultiralo z motocikla. Z dirkališča so ga odnesli na nosilih (kasneje je zdravniška služba sporočila, da si je izpahnil palec na desni nogi), v vodstvo pa je po prvem zavoju prišel dirkač Ducatija Andrea Dovizioso, na zadek pa se mu je čez krog pridružil tudi Hondin Marc Marquez.

21 krogov do konca se je na tretje mesto prebil Alex Rins. Deset krogov do konca se je v avtobusni postaji v vodstvo s prehitevalnim manevrom prebil Marc Marquez. Ko sta se v bitko zapela Španec in Italijan, se jima je osem krogov do konca priključil še Andrea Iannone, ki je bil daleč najhitrejši na jutranjem ogrevanju. Marquez ni zdržal dolgo časa v vodstvu, Dovizoso se je prebil ospredje, a je pet krogov do konca Marquez znova smuknil pred Italijana, vmes se je na drugo mesto prebil celo Iannone, ki je izkoristil srdit boj Dovija in Marquez. V naslednjih dveh krogih sta se omenjena dirkača večkrat prehitela. Dobra dva kroga do konca pa si je Marquez uspel privoziti nekaj malega prednosti, da ga Italijan ni več mogel napasti na ravnini niti na zaviranju. Tako se je Španec razveselil še tretje zaporedne zmage na VN Aragonije. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marc Marquez je z zmago še povišal prednost v skupnem seštevku, pred Doviziosom ima zdaj 72 točk prednosti. 

Binder slavil v razredu moto2
V razredu moto2 se je v Alcanizu zmage veselil Brad Binder. Ta je po številnih prehitevanjih ohranil najbolj mirne živce v zaključku dirke in tri kroge do konca ušel konkurenci ter se razveselil druge zmage v razredu moto2. Drugo mesto je pripadlo Francescu Bagnaiu, tretje pa Lorenzu Baldassariju. Četrto mesto je zasedel Alex Marquez, ki je vodil precejšen del dirke, nato pa so ga izdale gume.

Najbolje je s starta potegnil Binder, nato pa mu je vodstvo uspel odvzeti mlajši brat Marca Marqueza, Alex. Ta je nato precej krogov vozil v vodstvu, a sta mu vztrajno sledila Binder in Bagnaia. Četrto mesto je deset krogov do koncev Baldassarri, ki je izkoristil njuno medsebojno obračunavanje. Pet krogov do konca se je v težavah zaradi obrabljenih gum znašel Marquez, v vodstvo sta tako skočila Binder in Bagnaia. Binder je vodstvo nato zlahka obdržal do konca, drugo mesto je pripadlo Bagnaiu, tretje pa Baldassarriju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Martin premočno slavil v moto3
Dirko razreda moto3 je dobil Španec Jorge Martin. Ta je vodil od začetka do konca in zbežal konkurenci, ki se je medsebojno borila za preostali dve mesti na odru za zmagovalce. Na drugem mestu je po silovitem boju zaključil Marco Bezzecchi, na tretjem pa Enea Bastianini. Tri kroge do konca je s padcem iz boja odpadel Gabriel Rodrigo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jutranja ogrevanja v znamenju Iannoneja, Bagnaie in Bezzecchija
V razredu motoGP je na nedeljskem jutranjem ogrevanju konkurenco prestrašil Andrea Iannone. Ta je druouvrščenega Andreo Doviziosa za seboj pustil za 649 tisočink sekunde. Vodilni v skupnem seštevku Marc Marquez je bil ob padcu tretji (+0,730).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kvalifikacije Ducatiju
Jorgeju Lorenzu
in Andrei Doviziosu sta uspela super kroga z ducatijem, a blizu je na kvalifikacijah bil tudi Marc Marquez, ki bo še kako nevaren na dirki. V kvalifikacijah je namreč zaostal zgolj za 79 tisočink, Hondini motorji pa so tu delovali dobro celoten dirkaški vikend. Hitra sta bila namreč tudi Cal Crutchlow in Dani Pedrosa.

Preberite še: Lorenzo in Dovi povečala apetite Ducatija v kvalifikacijah Aragonije.

V moto2 najhitrejši Bagnaia, v moto3 Bezzecchi
V razredu moto2 se je v nedeljo dopoldne najbolje ogreval Franesco Bagnaia, ki je s časom 1:53,757 ugnal vso konkurenco. Sledil mu je rojak Simone Corsi z zostankom 152 tisočink sekunde, tretje mesto pa je pripadlo Špancu Augustu Fernandezu (+0,172).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na nedeljskem jutranjem ogrevanju razreda moto3 na VN Aragonije je bil najhitrejši italijanski dirkač ekipe Redox PruestelGP Marco Bezzecchi. Ta je za 67 tisočink sekunde ugnal zmagovalca sobotnih kvalifikacij, rojaka Eneo Bastianinija. Tretji je bil Bastianinijev moštveni kolega iz ekipe Leopard Racing Lorenzo Dalla Porta. Njegov zaostanek je že bil bistveno večji (+0,264).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
MotoGP - VN Aragonije
MotoGP - VN Aragonije FOTO:

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (231)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Principat
24. 09. 2018 22.15
+0
Ta je priznal, da je še bolj besen, ker na posnetkih izgleda, da gre za njegovo napako: "Ni bilo tako in tega se zaveda. Blokiral me je, tako je bilo že na nekaterih prejšnjih dirkah. Preostalo mi je le, da zapeljem s steze, ali pa padem. Ni želel, da zapeljem v ovinek in ni mu bilo mar, kaj se bo zgodilo z mano."
iga_biba
24. 09. 2018 21.46
+2
gaber brrrr osem krogov pred koncem: Dov v vodstvo... predolg.... mar prevzema vodstvo, pričakujemo napad..... dovi v vodstvo, po notranji strani , popolnoma poravnana (mar pred dovijem) zaradi prehitevanja pridobila suzukija..... rins blizu mar...., iann bolj zadaj... iann prehitel rinsa... pardon... iann priključil vodilni trojici (bil tretji) tole sem spregledal...... brrrrrr govori govori zelo glasno ker misli da s tem dela dirko bolj napeto - fantastično po njegovem. pa še ena njegova cvetka iann prihaja kot hitri vlak. ne še. mar ostaja v vodstvu.! brrrrrrrr, da te strese
Roko66
24. 09. 2018 12.32
+5
Duče ne bo niti drugo leto prvak, s takimi piloti nima šans,dogovarja pa se s Fenatijem!!!! To bo žur!!😂
zrenus
24. 09. 2018 12.08
+3
Me prav zanima kako bo potem pankrt od Kržišnika naslavljal MM-ja. Bo 7-kratni svetovni prvak kot je biu VR v tistih časih, sam zato da se je slišalo več, ali bo 5-kratni..??
velikizmaj
24. 09. 2018 19.27
+3
če se tko sprašujemo...a je pol rozika 9x svetovni prvak ali sam 7x? sam vprašam ;)
zrenus
25. 09. 2018 08.37
+2
Če bo MM 7x, pol je rozika lohk tud 9x.. Do naslednjega leta seveda..
Zverina56
24. 09. 2018 09.51
+18
Pf....suvereno!!!! The One And Only MM!!!!
vicente1987
23. 09. 2018 22.47
+29
Bravo MM93... res je pravi profesor za vse in ma jajca! Vsaka mu čast, da se na precej slabši hondi lahk edini kosa z Ducatijem... Honda ni nc velik boljs kot Yamaha, sam taprav jo mora vozit... sej Pedrosa je tut zmer zadaj kot obe Yamahi. Drugo letp bo se velik jokcanja s strani Lorenza ko ne bo prave hitrosti, jajc za v ovinke pa tak nima...
Staritrg
23. 09. 2018 22.51
-17
S Hondo bi bil še Dani prvak, če bi imel 5 kg več...
vicente1987
23. 09. 2018 22.57
+12
Haha, to je pa neki novga zdej, težji kot si bolj leti?? Al hočeš povedat da je prelahki da jo lahk kontrolira? pol mu pa napis SMS da naj neha gledat na dieto in si naj privošč fajn mastn šnicl, ker očitno zdej že 15 let narobe dela :)
Staritrg
24. 09. 2018 07.21
+7
No vinko, dve stvari. Pedrosa je prelahek za segrevanje gum na Hondi. In drugič: Lorenzo je najboljši ravno v corner speedu. Če se lotiš provocirat moraš imeti vsaj nekaj znanja o zadevi, ker drugače izpadeš pravi bimbo. Boš mogu še kakšen šnicel popapat:)
rr3
24. 09. 2018 08.53
-2
Teža ni problem se samo mal beton nalije v geštel tako kot v stare Abarthe da niso iz ovinka letel. :)
Otancici
24. 09. 2018 12.18
-2
Staritrg, zelo nehvalezno si se izrazil glede se Pedrose. Mali je pravi, verjetno pa kar se tice teze bi se pa kar strinjal s teboj. Veliko poskodb in vedno izvenserijski timski kolegi, spomni se na Stoncita, zdej pa se Marki, vecje nesrece si kar ne morem zamisliti. In se to, kje je bil Dovi, vedno tretja Honda.
Profesormarck
23. 09. 2018 21.34
+16
Žuran,social boj iz veleja,si vidu,kak se dirka !
Profesormarck
23. 09. 2018 21.32
+32
Ej ga,kaj dela genij motorja PROFESOR Marc Marquez na motorju...dovi se je sam kislo nasmejal,ko mu je moral čestitat na koncu.Soft zadnjo je nadel,kaka preračunjivost....glejte in se učte konkurenti !
nightifly
23. 09. 2018 20.57
-23
CARGOMAX 23.09.2018, 20:05:41 -3 Samo ne pozabite tisti ki imate toliko za povedat čez 9 kratnega prvaka kar si je verjetno kupil na štantu po navedbah vaškuh poznavalcev da je bil Rossi 1 jamaha kar resnično pomeni da po vašem mora v pokoj.!!! Cepci////////////////***************Glejte , imate prav . Ti vaski ´´poznavalci´´ imajo sreco in so ´´mocni´´ samo zato ,ker je trenutno Honda najboljsi motocikel , s tem pa argument ,ki ga neumorno ,pa tudi sramotno uporabljajo pri blatenju drugih na tem forumu . Zanimivo ,da pred vsako dirko beremo majstre ,ki pisejo ,da temu ni tako , potem se pa zgodi ,da JIH ,prav njih , njegove (prave ?)navijace sam njihov idol mm degradira -ker zmaga . In jasno na dirki kot je bila danasnja , v takih pogojih kot so bili , so 3 znamke odpeljale odlicne kroge - Ducati ,Suzuki in honda , kjer je mm skrival potenzo Honde skoraj do zadnjih krogov ,ko je Honda pokazala ves svoj potencial (predvsem elektroniko ) ,pa tudi Duc in Suzuki -oba ,niso bili slabi , je pa tam ,predvsem Doviju posla guma . Jsno je , vsaj tistim ,ki pazljivo pogledajo sekvencne run-ote na FP-jih ,da Honda prakticno v vseh moznih pogojih blesti ,to pa pomeni ,da si marko skace lahko privosci njegovo iskanje roba -maksimuma hitrosti v zavojih in s tem tudi zdrse in padce . Honda k temu prav sigurno ne bo nasprotovala , dokler ima takega no ja , mazohista . Ce mu je prav ,tudi prav . Era Yamahe se je po presenetljivem prestopu Rossija iz zmagov ite Honde 2003 na M1 vsaj trenutno prekinila , kar je zal skoraj normalno ,kot se zgodi vsem stvarem . Kljub vsemu , ce upostevamo stagnacijo v tej hisi in vse probleme , je VR za odtenek boljsi od MV , ,glede na teste , redka lucidna in nakljucna obdobja zelo hitrih obeh dirkacev je sklepati ,da sta oba zmozna zmagovati z dobrim strojem pod seboj . Zal je trenutno situacija zelo slaba in ne more iti naprej . Japonci in vsi ostali bodo morali posteno zavihati rokave za 2019. In na koncu koncev je skoda ,ker je VR kljub vsem problemom vsaj s previdno voznjo drzal drugo mesto do pred kratkim .
JackSparrovwvw
23. 09. 2018 21.10
+7
Staritrg, kaj pa ti meniš o teh blodnjah Muhe?
Staritrg
23. 09. 2018 21.13
+12
.jezdimir
23. 09. 2018 21.36
-12
Korl dej strezni se pa kaj prečiti preden sprašuješ traparije...hehehe
Staritrg
23. 09. 2018 20.56
+21
Danes se je videla razlika v kvaliteti med AD in MM, ki ga je za šalo pojedel na avtobusni v parih ovinkih. Lorenzo pa je skušal slab štart popraviti v prvem ovinku pa se mu ni izšlo...
JackSparrovwvw
23. 09. 2018 21.10
+15
Malo bolj natančneje definiraj to razliko med AD in MM, da bo tudi jezdič razumel, pliz.
.jezdimir
23. 09. 2018 21.40
-22
Res je Staritrg, če bi Dovi vozil Hondo bi že v prvih krogih odpeljal svojo dirko, to je jasno vsakemu ki ima kaj pojma...hehehe
.jezdimir
23. 09. 2018 22.11
-14
Korl sem vedel da ne boš zastopil, pol te pa še tažlehtna prime...hehehe
resnicaosvobaja
23. 09. 2018 20.48
+39
Saj bi še Rossi imel kaj pripomniti, ampak ko se je on pripeljal skozi prvi ovinek, so Lorenza že odnesli..
JackSparrovwvw
23. 09. 2018 21.12
+17
JackSparrovwvw
23. 09. 2018 20.44
+34
Nekdo je tukaj zadnjič napisal, da se naj Markec boji Lorenza, češ da se je ta učil ob Rossiju. Pa še kako res! Isto jamra in išče krivdo pri drugih. Takih jokic pa se MM93 ni treba bati.
diebaumeister
23. 09. 2018 20.53
-31
Kaj se uči od Rossija potem, naj se uči od Marqueza, kako pohabiš dirkača, ko ga nabiješ s pouno hitrostjo 2011 Australija.
Staritrg
23. 09. 2018 21.05
-12
Jaka v vsakem zakonu pride do prepira in pri njima ni nič drugače. Se pa vidi kdo nosi hlače v hiši...
pako-san
23. 09. 2018 21.20
+13
Rosi pa simoncelija po tilniku...a si ze pozabil
JackSparrovwvw
23. 09. 2018 21.20
+14
Ne vem, ali misliš resno in si res padel na podli nivo jezdića ali pa brezveze provociraš? Ma kaki zakon al kaj ste zmešani? Ni niti najmanjšega indica o biločem v tem pogledu razen poročnih photoshop fejkov Lorenzo /Marquez, ki jih je lansirala Uccieva skupina leta 2015. Tak da, ne se smeši no Staritrg in nehaj že s temi primitivizmi, a me razumeš?!
Staritrg
23. 09. 2018 21.23
-5
Brezveze te provociram oziroma sem se spustil na tvoj nivo. Milo za žajfo.
BenBostrom
23. 09. 2018 21.23
+7
...diebaumeister...ne čudi se ko ti bo nek navijaš "našega" hitro povedal da se od Rossija lahko naučiš kako ubiješ dirkača....ne čudi se....provociraš in pričakuj provocirano nazaj
Staritrg
23. 09. 2018 22.01
-2
Jaka, glede provociranja sta na istem nivoju, žal.
.jezdimir
23. 09. 2018 22.14
-7
Korl jezdić je zate Doktor z veliko začetnico, kapiš...hehehe
diebaumeister
24. 09. 2018 07.02
-2
Ben bostrom, kaj bluziš b ed arije TOMOSar??
diebaumeister
23. 09. 2018 20.20
-22
Opa, LOLo je pbtožil zlobnega dečka, za zlomljen prst, ter padec, ker ga je grdo zaprl v prvem ovinku,hahahah zanimivo bo drugo leto, kako se bosta topla prijatelja razumela na Hondi.
Profesormarck
23. 09. 2018 20.26
+27
diebaumeister
23. 09. 2018 20.52
-12
nightifly
23. 09. 2018 21.00
-15
diebaum ........... oh , ne se bati ,se bosta razumela . Danes meni ni bila jasna samo ena poteza , da je Jorg vlekel svojo sajtrgo tako ven na umazano spuro in na njej stisnil gas ,,,, in se posledicno eleminiral . To je pa nerazumljiva poteza , pa tudi ,ce potem govori cudne stvari . Saj sta majstra cudno govorila ,predvsem pa cudne stvari pocenjala ze v 2015 ....
Profesormarck
23. 09. 2018 21.27
+16
ne ucio ne vozi,sam topel je sam on in rosek..Še kaj ?
diebaumeister
26. 09. 2018 16.07
+1
Ne vem jaz sem videl vroče prizore med LOLOtom in Markecom še kaj??
Mottodedi
23. 09. 2018 20.12
+23
Oh muha , jezdi, ...ter njihova nešportna mrgolazen; lahko noč vam želim.))))))
//////93
23. 09. 2018 20.38
+12
//////93
23. 09. 2018 20.38
+11
nebojo spali.. oz. fly se bo utopil v alkotu in pole bo zaspal
CARGOMAX
23. 09. 2018 20.05
-18
Samo ne pozabite tisti ki imate toliko za povedat čez 9 kratnega prvaka kar si je verjetno kupil na štantu po navedbah vaškuh poznavalcev da je bil Rossi 1 jamaha kar resnično pomeni da po vašem mora v pokoj.!!! Cepci
CARGOMAX
23. 09. 2018 20.06
-1
BenBostrom
23. 09. 2018 20.37
+11
Če pogledaš konkurenco in zaostanke potem res vsak ve da VR tudi do štanta ni prišel in je bil prvak....ne vem kaj si ali CARGOMAX ali gomax,bistvo je da resnico boš uvidel prej kot slej.En je BIL dober,ta drugi JE dober v sedanjosti.....tak da pojdi kar v miru na kavč nazaj kot praviš sam ostalim komentatorjem
pozzo
23. 09. 2018 20.56
+8
Eh vsa čast Rossiju za vse kar je dosegel ampak sedaj je prišla nova era. In tudi če malega ne maraš mo včasih pošteno moraš priznat, da spelje take situacije ki že mejijo na nemogoče. Zato 93 danes je...,čas pa bo pokazal ali je lahko velik kot VR tudi na dolgi rok.
mpk2
23. 09. 2018 19.56
-18
Ali je to morda konec velike ljubezni med Marqezom in Lorenzom???
FOX1969
23. 09. 2018 20.04
+30
Vedno, ko JL leži je nekdo drugi kriv !Komaj čakam naslednjo sezono . Bravo MM !!!
mpk2
23. 09. 2018 20.26
+0
To so besede Lorenza, tako da samo vprašam!?
poper00
23. 09. 2018 21.09
+5
Med top dirkači ni nobene ljubezni.So vsi max ambiciozni,ker drugače ne bi bili tu.Vedno ,ko se kaj zgodi vsak vidi is druge perspektive.
rr3
23. 09. 2018 19.54
+22
Samoklicano Kardashian je pa sistem za dementne varno pripeljal do cilja. Bravo in pohvale za nov Yamahin rekord.
Mohiito
23. 09. 2018 19.47
+57
Današnja dirka je bila enostavno fenomenalna, ni bilo prisotno rumenega dima, ničnega izvižgavanja makaronskih neandertalcev, praktično dirka kot se šika. Samo dokaz v vednost tistim ki še venomer trdijo ko samooklicanega več ne bo, kaj bo? Njih več ne bo.
jarti?
23. 09. 2018 19.50
-30
diebaumeister
23. 09. 2018 20.21
-20
socialna mu ne dovoljuje niti Brna kaj šele Aragonije
nightifly
23. 09. 2018 21.02
-8
mojito ,,,,sem pa upal ,da so vas v zakristijah ucili kulture ..
Mohiito
23. 09. 2018 21.50
+5
Lepo je po dolgem dnevu sesti na kavč in prebrati nekaj besed od funkcionalnega nepismenega socialca s podporo svicarja, ki se zateče k duhovnosti in besedam kulture ko jim stopiš na rep in zacvilijo. Pozabljeno je samo to kar seješ tudi žanješ. Upam da se vsi trije našli v tem.
gomax
23. 09. 2018 19.45
-19
Mater sam pametnjakovici. Ke ko bi ze enkrat pustli rosija. Ka se tice marka ima najboljsi motor. Hitrost ista kot pri ducatiju, morda malo slabse pospeski honde. Yamaha pa letos oziroma v drugi polovici sezone 4 mostvo. Skoda da nima dovi vec jajc, bi lahk zmago. Zato pa tudi ne bo prvak. Zal
//////93
23. 09. 2018 20.06
+27
cuj tega poznavalca.. mark ima najboljsi motor.. ma tebi ni pomoci ravno tako kot jezdicu.. si se nalezel njegove bolezni
CARGOMAX
23. 09. 2018 20.07
-10
poper00
23. 09. 2018 21.11
+7
.jezdimir
23. 09. 2018 21.49
-9
Ma tile zaljubljenci so sami pastirji, nimajo niti najmanjšega pojma o motorjih, drugo leto bodo itak vsi za Horheja, ko bo Markec pogoru, jasno je da nima šans proti Horheju na enakem motorju...hehehe
genius100
23. 09. 2018 19.06
-66
Ta Marquez nima pojma.
CARGOMAX
23. 09. 2018 20.09
-24
Je dober vsekakor samo odnosa nima več.... ko je prišel v moto GP je bil skromen in prikupen sedaj pa ..... bog pomagaj
BenBostrom
23. 09. 2018 20.34
+22
sedaj je šele pravi dedec,hvala bogu ni dirkat pozabil.Rajše se je odločil za dirkanje kot za prodajo čepic in jamranja v kamere in napihljive lutke na motorju vozit,...,tak da je trenutni kralj že iz pravega testa.
Drumbass
23. 09. 2018 22.06
-2
res je..še ducatija je komaj prehitel... le kake dirke bi ble če ga ne bi blo????😉