Drugi športi

Celjani pred 'balkanskim El clasicom': Tekma, na kateri moramo vsi pustiti svoj zadnji atom moči

Celje, 07. 11. 2019 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaše Celja Pivovarne Laško čaka ogorčen boj z Zagrebom, kjer si želijo čim bolj polne dvorane in bučne podpore, ki je lahko odločilna v boju za pomembne točke, ki jih prinašata naslednja dva dvoboja. Celjani bodo z Zagrebčani samo v nekaj dneh odigrali dve tekmi. Po njih bo že jasno, kako blizu so napredovanju v drugi del.

Tomaž Ocvirk
Tomaž Ocvirk FOTO: Damjan Žibert
Mesec november je za celjske rokometaše poleg februarja najbolj zapolnjen s tekmami, kar osem jih je na sporedu, od tega pet domačih. Med njimi gotovo med najpomembnejše sodi obračun z večnim tekmecem, s katerim že več kot dve desetletji skrbita, da je naziv "balkanski El clasico" dobil veljavo, kot jo ima danes. Kar dvajsetkrat sta si ekipi stali nasproti v ligi prvakov, še dodatnih pet obračunov je bilo v regionalni ligi, ko je Celje nastopalo v tem tekmovanju. V skupnem je Zagreb uspešnejši, trener Tomaž Ocvirk pa je s svojimi fanti prav na zadnjem obračunu v Zlatorogu poskrbel za najvišjo celjsko zmago na vseh dvobojih, ko je bilo kar +9.
Na klopi Zagreba sedi slovenski selektor Veselin Vujović, ki dobro pozna nekatere celjske rokometaše. Nedeljskemu obračunu bo že v četrtek sledil povratni v Zagrebu, ko bo jasno, katera ekipa bo vsaj nekoliko v prednosti v boju za šesto mesto v skupini.

Kaj podobnega bi si seveda v celjskem taboru želeli tudi tokrat, a seveda bo na drugi strani stalo zelo motivirano in drugačno moštvo, na klopi katerega so se od zadnjega obračuna v Zlatorogu zgodile že dve trenerske spremembe. Lina Červarja je najprej zamenjal Branko Tamše, a tudi on kot večina njegovih predhodnikov v zadnjem času, na klopi ni zdržal dolgo. Pred kratkim jo je moral prepustiti povratniku, slovenskemu selektorju Veselinu Vujoviću, ki mu bo prav obračun s Celjem, še poseben izziv in motivacija. Vse misli lahko obe ekipi usmerita v tekmeca, namreč nedeljskemu obračunu v Zlatorogu, bo že v četrtek nato sledil povratni obračun v Zagrebu, ko bo jasno katera ekipa bo vsaj nekoliko v prednosti v boju za šesto mesto v skupini. Zagreb je prav v zadnjem krogu, na gostovanju pri Elverumu prišel do svoje prve točke in za sedaj kaže, da se bo o šestem mestu odločalo med nedeljskima nasprotnikoma. Zato sta točki doma z Zagrebom nuja, pomembni pa sta za obe ekipi. Z dvema zmagama na medsebojnih dvobojih bi si ekipa, ki bi ji to uspelo, na široko odprla vrata do napredovanja, razdelitev zmag bi pomenila neizprosen boj do konca, ko bi bila pomembna tudi gol razlika. Seveda pa obe ekipi najprej razmišljata o prvem obračunu in kako priti do zmage. Zadnji obračun je z visoko razliko pripadel Celju, kako pa bo tokrat v Zlatorogu?

Gal Marguč
Gal Marguč FOTO: Damjan Žibert
Trener Tomaž Ocvirk se zaveda, da je pred njegovo ekipo zelo zahtevna tekma, derbi z Zagrebom, kjer lahko veliko prednost prinesejo navijači in podpora čim bolj polne dvorane, s pomočjo katere bo potrebno biti boljši od nasprotnika.
Dvoboj Celja in Zagreba ali "balkanski El classico" ima dolgo zgodovino. Moštvi sta si v ligi prvakov nasproti stali že 20-krat, petkrat pa sta se spopadli tudi v ligi Seha, ko je Celje nastopalo tam. Več zmag imajo Zagrebčani, na zadnjem obračunu v Zlatorogu pa so Celjani večne tekmece s Hrvaške ugnali kar za devet golov.

 "Do tega trenutka še nismo podrobneje analizirali tekme z Zagrebom, saj smo še včeraj imeli tekmo domačega prvenstva, ki smo jo odigrali zelo dobro in na njej odpočili nosilce igre, hkrati pa so tisti, ki so priložnost dobili, pokazali, da lahko nanje računamo tudi na preostalih tekmah. Ta rotacija in deljenje minutaže, ter tako ustrezen počitek določenih igralcev je v tem ritmu tekme, v katerem smo, zelo pomemben. Z Zagrebom nas čakata dve tekmi v petih dneh, kjer smo najprej seveda osredotočeni na prvo v nedeljo. Zelo bi bil vesel, če bi videl polno dvorano in da bi navijači pričarali čudovito vzdušje. To bi bilo za našo ekipo, ki je zelo mlada zelo pomembno in dodaten igralec," je bil trener Ocvirk izčrpen za uradno spletno stran celjskega kluba. "Ponoviti moramo dobre predstave iz te sezone in biti vsi na najvišjem nivoju. To nam je v tej sezoni morda uspelo enkrat, torej da povežemo odlične obrambe vratarja in prav takšno igro vseh igralcev v polju. To bomo v nedeljo potrebovali, ko seveda vsi želimo zmago. Na drugi strani pričakujem njihovo agresivno igro, igrajo čvrsto, disciplinirano, v obrambi na meji izključitve in takšno igro s strani Zagreba pričakujem tudi tokrat. Morali bomo biti potrpežljivi, hkrati pa tudi sami na podobnem nivoju, borbeni, odločni, v pomoč vratarju, v napadu pa zbrani in osredotočeni na naše naloge," je še dejal.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Baal-Berith
07. 11. 2019 18.03
-2
Ce se ne motim je balkan del zgodovine. Ocitno v vasi redakciji dela kar nekaj taksnih ki se jih mocno tozi po stari ureditvi skupne drzave. Napredek je severno ne juzno
SadButTrue
08. 11. 2019 11.57
+1
"Balkan" je geografski pojem. Ne zgodovinski ali politični. Pa še z nečim se sprijazni: BALKANCA SVA!