Drugi športi

Slovenci motivirani čakajo na Latvijce: Ničesar ne bodo prepustili naključju

Laško, 11. 04. 2021 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Le še en dan slovensko reprezentanco v futsalu loči od odločilne tekme kvalifikacij za preboj na EP proti Latviji. To je tekma, ki odloča o potniku na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Nizozemskem. Slovenijo na zbor stare celine pelje že remi. Slovenija je doslej na evropskih prvenstvih igrala šestkrat (v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018). Z uspehom proti Latviji pa cilja na sedmi nastop med evropsko futsal elito.

Igor Osredkar
Igor Osredkar FOTO: NZS

"V reprezentanci vlada dobra atmosfera, vsi smo zdravi, čakamo tekmo," je za uradno spletno stran NZS uvodoma povedal Igor Osredkar, kapetan futsal reprezentance, ki se bo v ponedeljek v Laškem pomerila z Latvijo. "V teh dneh pilimo zadnje detajle in malenkosti, predvsem prekinitve. V prvi vrsti pa moramo gledati nase, da bomo na nivoju. Da število svojih napak povsem minimaliziramo oz. da jih ne delamo. Latvija lahko gol doseže le iz naše napake. Vsem nam je jasno, kaj je v igri, kaj hočemo," nadaljuje Osredkar, ki se ob tem spomni na prvo tekmo z Latvijo, minimalno zmago in številne priložnosti, ki si jih je Slovenija ustvarila z dobro in podjetno igro. Se je pa zgodil tak dan, ko žoga ni hotela v latvijski gol. "Takih tekem se veselimo, saj prinašajo dodaten draž, motiv. Vsi vemo, kaj je v igri. Lahko bi bila ta tekma tudi gola formalnost. V nobenem primeru pa ni vprašljiv motiv, ta je v nastopih za reprezentanco velik," še doda Osredkar, ki prihaja v reprezentanco po koncu rednega dela hrvaške lige, kjer je v dresu Makarske zasedel 2. mesto, ob tem pa je bil s 16 doseženimi goli tudi prvi strelec tega dela tekmovanja. "Trudim se, iz leta v leto je več izkušenj, v karieri pa sem se marsikaj naučil. Ni enostavno priti do katerekoli individualne lovorike, nisem je pričakoval, niti razmišljal o njej. Bi jo pa takoj menjal za uspeh, lovoriko svoje ekipe. A v tem hipu sta v mojih mislih zgolj in samo reprezentanca ter tekma proti Latviji,“ zaključuje slovenski kapetan.

Slovenija v kvalifikacijski skupini 6 zaseda 2. mesto, po petih tekmah je zbrala 9 točk, vodi Španija (12 točk, 4 tekme), na 3. mestu je Latvija (6 točk, 5 tekem), na 4. pa Švica (3 tekme, 0 točk). Latvija je v četrtek s 4:1 premagala Švico.

Tomislav Horvat
Tomislav Horvat FOTO: NZS

Evropska nogometna zveza (Uefa) je za tokratno kvalificiranje za evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. Dvaintrideset reprezentanc igra v osmih skupinah, v vsaki se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem. Mesto na EP si bo zagotovilo osem prvakinj skupin, šest najboljših drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta v dveh tekmah pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin.

Kvalifikacije za EP 2022, 12. 4.
Slovenija – Latvija (18.30)

Slovenija za tekmo proti Latviji:
Denis Totošković (Genova ITA), Nejc Hozjan (A.S.D. FF Napoli ITA), Igor Osredkar (Apfel Novo Vrijeme Makarska HRV), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Igor Bratić (FC Litija), Matej Fideršek (FC Litija), Alen Fetić (SSD Acqua Sapone C5 SRL), Jeremy Bukovec (FC Ptuj), Tjaž Lovrenčič (US Saints Pagnano ITA), Tilen Gajser (FC Ptuj), Nejc Kovačič (KMN Oplast Kobarid), Nikola Jandrić (FK Siliko).

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

okioki
11. 04. 2021 10.05
kosilka
11. 04. 2021 08.49
-1