Drugi športi

Valentina Klemenčič je Krimova prihodnost

Ljubljana, 17. 05. 2021 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska rokometna reprezentantka Valentina Klemenčič, ki trenutno okreva po operaciji leve rame, v taboru Krima po podaljšanju pogodbe ostaja do leta 2024. Krožna napadalka, ki velja za eno najbolj obetavnih na tem položaju, je bila v državnem prvenstvu zelo učinkovita, saj ni zgrešila niti enega strela na gol nasprotnic.

Valentina Tina Klemenčič
Valentina Tina Klemenčič FOTO: Miro Majcen

Valentina Klemenčič ostaja v dresu serijskih slovenskih rokometnih prvakinj. Krožna napadalka je bila v tej sezoni izjemno učinkovita v državnem prvenstvu, kjer ni zgrešila niti enega strela na gol nasprotnic. 

Rokometašice Krima Mercatorja so tri tekme pred koncem državnega prvenstva že potrdile 26. lovoriko v tem tekmovanju.

Največ, kar devet jih je dosegla proti tekmicam iz Kopra, skupno 92. V Ligi prvakinj je nemalokrat Krimu priborila strel z bele točke, v osebno statistiko je dodala tudi 34 zadetkov. Najbolj razpoložena je bila proti Madžarkam doma ter na Danskem. 19-letnica, ki nosi dres Krima od leta 2018, ostaja v klubu še tri sezone. "To, da ostajam v Ljubljani še tri sezone, mi pomeni ogromno. Prepričana sem, da bom v tem času napredovala kot igralka, želim si tudi, da bi kar najbolje pripomogla k uresničitvam ciljev kluba. Ponosna sem, da sem del Krimovega projekta, v katerem ciljamo na evropski vrh. Rehabilitacija rame poteka odlično, kmalu bodo na vrsti fizioterapije in razgibavanja, potem pa – upam – že vrnitev na igrišče. Hvaležna sem klubu za vso pomoč na moji poti okrevanja," je za uradno spletno stran  dejala mlada krožna napadalka.

Deja Doler Ivanović
Deja Doler Ivanović FOTO: Damjan Žibert

"V klubu smo izjemno ponosni, da smo se z eno najbolj nadarjenih mladih igralk Evrope, dogovorili za podaljšanje sodelovanja. Prepričana sem, da bo s svojim odnosom do dela, angažiranostjo in športnim življenjem doprinesla k temu, da skupaj nadaljujemo njen razvoj do vrhunske športne ustvarjalnosti. Verjamem, da lahko postane ena najboljših krožnih napadalk na svetu," je ob uspešno sklenjenem podaljšanem sodelovanju z mlado rokometašico za spletno stran kluba dejala športna direktorica Deja Ivanović.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.