Drugi športi

Varagić: Avstrijke spoštujemo, a za nas šteje samo zmaga

Trondheim, 10. 12. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred slovensko žensko rokometno izbrano vrsto je le še zaključno dejanje letošnjega svetovnega prvenstva na Norveškem, Švedskem in Danskem. Izbranke selektorja Dragana Adžića za zaključek mundiala v Trondheimu čaka dvoboj z nepredvidljivo reprezentanco Avstrije, ki jo slovenske reprezentantke sicer spoštujejo, a cilj Alje Varagić, Tamare Mavsar in druščine je povsem jasen.

Več videovsebin
  • Tamara Mavsar: "Norvežanke so v tem trenutku številka ena svetovnega rokometa."
    00:26
    Tamara Mavsar: "Norvežanke so v tem trenutku številka ena svetovnega rokometa."
  • Ema Hrvatin: "Za nas bo tekma turnirja proti Avstriji."
    00:19
    Ema Hrvatin: "Za nas bo tekma turnirja proti Avstriji."
  • Alja Varagić po porazu z Norveško: "Storile smo preveč tehničnih napak v napadu."
    00:35
    Alja Varagić po porazu z Norveško: "Storile smo preveč tehničnih napak v napadu."

Ta cilj so si slovenske rokometašice začrtale že pred potjo na sever stare celine, kjer so v dozdajšnjem poteku svetovnega prvenstva pustile odličen vtis.

Prepričljivi zmagi nad Islandijo in Angolo v prvem delu ter Južno Korejo v drugem sta pokazatelj, da je slovenski ženski reprezentančni rokomet konkurenčen tudi tistim najboljšim, pa čeprav je naša izbrana vrsta v petek klonila s 14 zadetki razlike proti nesporni številki ena svetovnega rokometa v tem trenutku Norveški.

"Vedele smo že pred tekmo, kaj pričakovati proti eni od gostiteljic turnirja. Norvežanke so za zdaj še raven višje od nas, a tudi Slovenija počasi in potrpežljivo ruši ta most do najboljših reprezentanc na svetu. Nenazadnje je to pokazala tekma proti Franciji v prvem delu, ki bi se lahko, če ne bi storile toliko tehničnih napak v napadu, končala tudi drugače. Ampak pustimo zdaj to, saj je pred nami veliko pomembnejša tekma proti našim severnim sosedam," pravi Alja Varagić, ki na tem svetovnem prvenstvu igra kot prerojena.

"Tudi počutje je zdaj takšno, da si upam več. Ko si dobro fizično pripravljen, te potem tudi žoga bolj uboga. Verjamem, da bomo na zadnji tekmi proti Avstriji prikazale našo prepoznavno igro s čvrsto obrambo in izdelanim napadom. To je recept za dober rezultat, in če bomo prave, se za pozitiven rezultat ne gre bati," samozavestno dodaja izkušeno krilo ljubljanskega Krima Mercatorja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
10. 12. 2023 09.31
+2
A lah sploh kej komentiram. Mislm no. 🤨
Whyyesno
10. 12. 2023 09.02
-9
Spostujejo? Zakaj so pol proti srb kinjam nastimale kamere na skirvaj in posnele njihov trening da so jih lahko zmagale in jim celo pokal odvzele na komcu pa itak ni nobem odgovarju ker so ble srb kinje srbe pa tk sovrazi pol sveta kradejo jim dele drzave in se jim krivica dovaja povsod pa je seveda lahko vse mozno
Astalaviva1958
10. 12. 2023 10.07
+4
Kdo je naredo največji genocid od 2.sv vojne?
Glavni_Baja
10. 12. 2023 12.03
-4
Panter 63
10. 12. 2023 14.29
Zakaj bi bil prehlajen. Vprasanje na mestu.
brabusednet
10. 12. 2023 08.48
+3
Taka pretirana samozavest vas je že precej dotolkla.Star pregovor pravi,ki še danes drži,ne hvali dneva pred večerom.Meni se najbolj dopadejo napovedi naše svetovne prvakine v plezanju Garnbrejtove.Nikoli ne napoveduje neke zmage naprej.Pa vidimo,kaj vse je dosegla.V vseh drugih športih se preterava z napovedi rezultatov.Primer je ravno v teh dneh Ilke Štuhec.Vsi govorijo o neki favoritinji.
janez horvat
10. 12. 2023 08.55
+8
Dekleta igrajo dobro in nam ne delajo sramote. Pričakovati, da bomo premagali Norvežanke in Francozinje, ki so svetovni vrh, je naivno. Pri Avstrijkah je pa to povsem možno. Ni pa zanesljivo. Če ne greš v tekmi na zmago je boljše, če ostaneš doma. Tu ne gre za rekreacijo, kjer rezultat ni pomemben.
inside1
10. 12. 2023 09.13
+1
če bi res imele toliko samozavesti kot govorijo, ne bi potem bilo med igro toliko napak z samimi podajami. tkao pa vedno veliko govorjenja kaj vse bo, potem na igrišču pa zablokirajo.
janez horvat
10. 12. 2023 09.41
+2
Si kdaj igral rokomet. Ko te ves čas tolčejo, porivajo in ko imaš nasprotnike, ki tudi znajo...
inside1
10. 12. 2023 08.17
+5
Spoštovat samo, pa spet izjave dajat bo premalo. Treba se na igriscu kaj pokazat.