Vas zanima, kako izgleda testiranje okužbe s koronavirusom? Kuznjecova vse skupaj posnela

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.G.
KOMENTARJI
18
Ruska teniška igralka Svetlana Kuznjecova, ki je nekdaj krojila sam vrh WTA lestvice, se je v času pandemije koronavirusa odločila, da bo (neprijetno) izkušnjo testiranja s koronavirusom delila s svojimi oboževalci na družbenih omrežjih. Njen test je bil sicer negativen.

Svetlana Kuznjecova je iz ruske prestolnice številne sledilce pozvala, naj pazijo na svoje zdravje in zdravje bližnjih. "Ostanite pozitivni," je še dodala v teh težkih časih za posameznika, ki je čez noč moral prekiniti socialne stike, javno življenje pa je v večjem delu sveta povsem ugasnilo.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Kot je razvidno s posnetka, ki ga je 34-letna Rusinja, nekdanja številka dve svetovnega tenisa, zmagovalka US Opena in Roland Garrosa, delila s sledilci na Instagramu, ji je zdravstveni delavec s palčko najprej vzel bris iz nosa, nato pa še iz ustne votline. Obe palčki je nato na tistem koncu, kjer je bil odvzet bris, prelomil in ju zapakiral v plastično vrečko, nato pa poslal v laboratorij. Kuznjecova je dodala tudi izvid, ki je pokazal, da je bil test negativen. 

Sicer pa niti vrhunski teniški igralci niso ušli okužbi s koronavirusom. Kot prvi se je 'javil' 20-letni Brazilec Thiago Seyboth Wild, ki je prek družbenih omrežij sporočil, da se je okužil z novim koronavirusom. Ljudi je pozval, naj upoštevajo navodila zdravstvenih organizacij.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke