Drugi športi

Velenjčanom rokometni pokalni finale pred finalom

Slovenj Gradec, 14. 05. 2022 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Znana sta finalista rokometnega turnirja za pokal Slovenije. V derbiju sta se pomerila Celje Pivovarna Laško in velenjsko Gorenje, boljši so bili Velenjčani (32:30). Drugi finalisti so rokometaši Urbanscapa Loke, ki so premagali Dobovo (25:20).

Ekipa iz Velenja je bila boljša od Celja Pivovarne Laško z 32:30, Velenjčani bodo na Koroškem naskakovali tretjo tretjo pokalno zmago po letih 2003 in 2019.

Celjani so si sredi prvega polčasa priigrali prednost dveh golov (8:6), a so zadnji pokalni prvaki iz Velenja iz leta 2019, Rokometna zveza Slovenije v minulih dveh sezonah nato ni priredila pokalnega tekmovanja zaradi pandemije novega koronavirusa, zelo hitro nevtralizirali primanjkljaj in povedli z 10:9, v 22. minuti pa prvič na dvoboju za dva gola (12:10). Do konca prve polovice tekme se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Velenjčani so imeli nekajkrat priložnost povišati na +3, a so bili v tem neuspešni, na veliki odmor pa so se tradicionalni tekmeci odpravili z neodločenim izidom (14:14).

Rokometaši iz Šaleške doline so si odločilno prednost priigrali v začetku drugega polčasa, ko so na najboljši možni način izkoristili serijo verižnih napak pri Celjanih in jim v 40. minuti na štiri gole (21:17). Celjane ni prebudila niti minuta odmora trenerja Alema Toskića, še naprej so igrali zmedeno in nepovezano ter v 45. minuti zaostali za pet golov (21:26).

Izbranci primorskega strokovnjaka na velenjski klopi Zorana Jovičića so v zadnjih petnajstih minutah močno popustili. Tekmeci iz mesta grofov so v 58. minuti več kot prepolovili zaostanek (29:31), minuto kasneje pa po golu Radojice Čepića še bolj zadihali za njihov ovratnik (30:31). Velenjčani v zadnji minuti le niso izgubili nadzora, njihovo zmago je potrdil Tilen Sokolič in zapečatil usodo 21-kratnih pokalnih prvakov.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek z osmimi in Domen Tajnik s šestimi goli, v celjski pa Stefan Terzić in Ante Ivanković. Oba sta dosegla po šest zadetkov.

Zoran Jovičić
Zoran Jovičić FOTO: Damjan Žibert

V finalu tudi Urbanscape Loka
Rokometaši Urbanscapa Loke so so si v prvem polfinalu zagotovili finale zaključnega turnirja za pokal Slovenije v Slovenj Gradcu, potem ko so premagali Dobovo s 25:20 (13:10). Prva polfinalna tekma je bila izenačena, na koncu pa so smetano pobrali rokometaši iz Škofje Loke, ki so se prvič uvrstili v veliki finale slovenskega pokala.

Tekmo so bolje pričeli igralci iz Dobove, po njihovem vodstvu s 5:3 pa si vajeti igre prevzeli njihovi tekmeci. Gorenjci so najbolj preudarno predstavo prikazali v končnici dvoboja, po vodstvu z 19:18 so povišali na 22:18, lepe zaloge v golih pa izbranci Gregorja Cvijića niso zapravili vse do zadnjega zvoka sirene. V gorenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Grega Jamnik z desetimi goli, Matic Pipp in Matevž Jesenko sta dodala po štiri zadetke. V posavski zasedbi je Nik Rantah dosegel osem golov, vratar Alen Husejnović pa je zbral 13 obramb.

Izida, polfinale:
Dobova - Urbanscape Loka                 20:25 (10:13)

Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško  32:30 (14:14)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.