Drugi športi

Vettel upa na dirko v Mugellu: To dirkališče si to zasluži

Berlin, 24. 06. 2020 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkač Ferrarija Sebastian Vettel je dejal, da si dirkališče formule 1 Mugello v Italiji zasluži gostiti dirko svetovnega prvenstva v sezoni, ki jo je dodobra pretresla koronavirusna pandemija. Za zdaj je na koledarju osem dirk SP, vse so na evropskih tleh.

Vettel (na fotografiji) se pripravlja na začetek zadnje sezone pri Ferrariju.
Vettel (na fotografiji) se pripravlja na začetek zadnje sezone pri Ferrariju. FOTO: AP

Sebastian Vettel in njegov moštveni kolega Charles Leclerc sta v torek opravila testiranja v Mugellu pred načrtovanim uvodom v sezono 2020, ki bo 5. julija v avstrijskem Spielbergu. Dirkališče v Mugellu je bilo končano leta 1974, a za zdaj še ni gostilo niti ene dirke SP v formuli 1, saj velika nagrada Italije tradicionalno poteka v Monzi.

"Res mislim, da si tudi Mugello zasluži gostiti dirko F1 za veliko nagrado. Sicer osem let nisem dirkal tukaj, tako da sem se moral malo privaditi na krog, ampak nato sem zelo užival," je dejal nemški zvezdnik po testiranju.

Legendarno prizorišče je v torek sicer proslavljalo častitljivo obletnico:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leclerc: Od naslednjega tedna naprej bodo stvari postale resne!
Organizatorji F1 so za zdaj na koledar sezone 2020 umestili osem dirk v Evropi do 6. septembra, lahko pa se zgodi, da bosta na stari celini še ena ali dve dirki, saj je možno, da dirkanje med koronavirusno pandemijo v Aziji in Ameriki ne bo mogoče. VN Singapurja in Japonske sta že odpovedani. Za dodatne evropske dirke kandidirajo Mugello, še eno italijansko dirkališče Monza, portugalski Portimau in nemški Hockenheim. Štirikratni svetovni prvak Vettel, ki se v tej sezoni poslavlja od "scuderie", ter Leclerc sta testiranje opravila v starejših dirkalnikih, saj zadnji model še ni na voljo in nima dovoljenja za tovrstne dogodke.

"Vesel sem, da sem se po premoru, ki je bil daljši od običajnega, spet lahko usedel nazaj v dirkalnik. Vesel sem bil tudi snidenja z ekipo," je še dejal Vettel. Dirkanje je močno pogrešal tudi Leclerc, ki si je podaljšani tekmovalni premor krajšal z računalniškimi igricami za VN prek spleta in postal celo eden vodilnih igralcev prek spleta z več zmagami.

"Super je bilo! Končno sem se tudi v resničnosti lahko vrnil na dirkališče. Zelo sem pogrešal dirkanje!" je povedal Monačan in dodal: "Zdaj se že veselimo začetka sezone in od naslednjega tedna naprej bodo stvari postale resne!"

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.