Drugi športi

VIDEO: Boštjana v finalu

Daytona, 07. 03. 2008 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Robert Pogorelec
Komentarji
0

Prvi dirkaški dan v Daytoni so zaznamovale kvalifikacije za sobotno, 200 milj dolgo dirko, in dirka razreda supersport.

Za najtesnejši obračun na otvoritveni dirki letošnje motociklistične sezone je poskrbel Boštjan Skubic.
Za najtesnejši obračun na otvoritveni dirki letošnje motociklistične sezone je poskrbel Boštjan Skubic. FOTO: Bor Dobrin

Yamaha je danes zasenčila vse z dvojnim vodstvom od štarta do cilja. Benu Bostromu in Joshu Herrinu se je uspel približati le brat zvezdnika razreda moto GP Roger Lee Hayden. Sicer pa je dirko zaznamovala prihajajoča nevihta in izjemno dramatičen razplet. Zmagovalca je namreč ločila le stotinka. Toda za najtesnejši obračun na otvoritveni dirki letošnje motociklistične sezone je poskrbel Slovenec Boštjan Skubic, saj je pri hitrosti 330 km/h čez ciljno črto pridrvel povsem poravnan s tekmecem. Ločila ju je le stotinka.

“Vesel sem predvsem tega, da sem videl, da lahko peljem hitro in da je motocikel pripravljen na napore, ki ga še čakajo. 27. mesto ne pomeni ničesar, zame je namreč bistvena sobotna, 200 milj dolga dirka v razredu formula extreme, ki je najpomembnejša motociklistična dirka na tej strani Atlantika. To je bil zame le trening, da se privadim na dirkališče in da dokončno preizkusim pripravljenost moje yamahe R6. Zame je bil danes najpomembnejši razplet kvalifikacij, kjer sva se oba s Pintarjem brez težav kvalificirala med prvo trideseterico, kar je dobro izhodišče za naprej.”

Je pa imel Skubicev ekipni tovariš Boštjan Pintar težave na današnji dirki razreda supersport. Zaradi električne napake je moral predčasno zaključiti svoj nastop. A kljub temu je slovenska ekipa Inotherm racing izpolnila svoj prvi cilj.

“Seveda sem razočaran, ampak bistveno je, da bo motocikel pripravljen v soboto. Kljub temu sem odpeljal dve tretjini dirke in videl kaj z motorjem zmoreva. In to je najpomembnejše. Vesel sem, da sem se brez težav kvalificiral na glavno dirko in da bom tam lahko pokazal, kaj znam.”

Jutri se bodo zato mehaniki lotili njegovega motocikla. Sicer pa je za cestnohitrostne dirkače prost dan, ki ga bodo izkoristili za oddih v okviru programa največjega motorističnega zbora na svetu. Znotraj ovala pa bodo hrumeli motokrosisti na dirki ameriške serije supercrossa.

Boštjan Pintar je končno našel svoje nastavitve.
Boštjan Pintar je končno našel svoje nastavitve. FOTO: Bor Dobrin


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.