Drugi športi

VIDEO: Selektor Čuturić: Želja OI 2020, realni cilj OI 2024!

Fort Lauderdale, 01. 03. 2018 14.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Selektor slovenske reprezentance v obbojki na mivki Jasmin Čuturić obljublja, da bodo s trdim delom v prihodnje, skušali narediti vse, da bi zgradili bazo tekmovalcev, iz katere bi lahko črpali tudi tekmovalce, sposobne igrati na olimpijskih igrah.

Po ekspanziji dvoranske odbojke in izjemnih reprezentančnih uspehih v zadnjih letih, si pri Odbojkarski zvezi Slovenije prizadevajo, da bi se vzpon zgodil tudi na ravni odbojke na mivki. S tem namenom so pripravili ustrezno strategijo, ki temelji na vzgoji mladih igralcev. "Na obstoječih temeljih je potrebno graditi, izkoristiti trenutek. To, da sta prvič v zgodovini dva slovenska para zaigrala na petzvezdičnem turnirju, četudi izpadla v kvalifikacijah, je uspeh. To se do tega trenutka še ni zgodilo in na tem je potrebno graditi in vzgajati podmladek,” razmišlja selektor Jasmin Čuturić, ki se zaveda, da je možno v prihodnjih sezonah spisati številne lepe športne zgodbe, ko gre za to odbojkarsko zvrst.

Jasmin Čuturić verjame v svetlo prihodnost slovenske odbojke na mivki.
Jasmin Čuturić verjame v svetlo prihodnost slovenske odbojke na mivki. FOTO: 24ur.com

"Gre za olimpijski šport in vsi vemo, da športniki strmijo k temu, da bi bili nekoč med potniki na največji športni dogodek na svetu. Verjamem, da bomo s skupnimi močni vzgojili odbojkarski par, ki bo lahko zaigral na igrah. Morda še ne leta 2020 v Tokiu, a štiri leta kasneje verjamem, da je to realni cilj,” dodaja Čuturić, ki je navdih črpal pri Švicarjih in Avstrijcih. Danes so v Švici še posebej ponosni na igralki Joano Heindrich in Anouk Verge Depre, pri naših severnih sosedih pa sta pod povečevalom Clemens Doppeler in Alexander Horst.

Obe deželi za nameček gostita še petzvezdični turnir, Švicarji v Gstaadu in Avstrijci na Dunaju, kjer je poleg Fort Lauderdala, zbrana vsa svetovna smetana v odbojki na mivki.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.