Drugi športi

VIDEO: Šestakova gre po medaljo

Ljubljana, 03. 03. 2008 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jana Šumi
Komentarji
0

V petek se bo v Valenciji začelo atletsko svetovno prvenstvo v dvorani, od koder se slovenska reprezentanca želi vrniti z medaljo.

Marija Šestak
Marija Šestak FOTO: Reuters

Največ od svetovnega atletskega prvenstva v Španiji pričakuje Marija Šestak, ki ima v troskoku letos najboljši izid na svetu in je zato kandidatka ne le za eno od odličij, ampak celo za zlato medaljo. V petek jo že dopoldan čakajo kvalifikacije, ki so, kot pravi, bolj obremenjujoče, saj ima na voljo le tri poskuse. Pričakuje, da bo za uvrstitev v finale dovolj že daljava okoli 14,30 metrov. Takšen rezultat bi rada dosegla že v prvem poskusu, da se potem lahko v miru pripravi na finalni nastop.

Finale bo na sporedu v soboto popoldne in takrat bo morala Šestakova dati vse od sebe. Lestvice na najpomembnejših tekmah ne štejejo veliko, saj je vse odvisno od tistega trenutka. V konkurenci za medaljo je vsaj pet tekmovalk, zato se bo morala Marija približati svojemu najbojšemu dosežku (15.08 m). Za medaljo pa bo verjetno potrebno skočiti prek 14.80 m.

Miran Vodovnik
Miran Vodovnik FOTO:

Veliko od svojega nastopa pričakuje tudi Miran Vodovnik, ki je svoj rekord v suvanju krogle letos dvignil na 20,68 m in je s tem na devetem mestu v letošnji zimski sezoni. Od osmih, ki so boljši od njega, je kar pet Američanov, vendar pa zaradi pravil vsi ne smejo nastopiti. Suvanje krogle bo na sporedu v petek. Glede na pripravljenost Vodovnik pričakuje uvrstitev v finale, kjer se lahko zgodi tudi medalja.

V Valenciji bodo nastopili še Sonja Roman (1500 in 3000 m), Damjan Zlatnar (60 m ovire) in Nina Kovačič (60 m).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.