Drugi športi

VIDEO: Slovenci poklapani po dramatičnem remiju s Srbijo: 'Huje, kot da bi izgubili z 0:5'

Ljubljana, 31. 01. 2018 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska futsal reprezentanca je v torek slovesno odprla evropsko prvenstvo v dvorani Stožice, kjer so bili varovanci selektorja Andreja Dobovičnika praktično vso tekmo v vodstvu, a so Srbi v zadnjih sekundah izenačili (2:2). Razpoloženje v slačilnici slovenske izbrane vrste je bilo temu prinerno.

Več videovsebin
  • Pogovor s kapetanom Igorjem Osredkarjem po tekmi s Srbijo
    01:46
    Pogovor s kapetanom Igorjem Osredkarjem po tekmi s Srbijo
  • Pogovor z Alenom Fetićem po tekmi s Srbijo
    01:53
    Pogovor z Alenom Fetićem po tekmi s Srbijo
  • Pogovor z Gašperjem Vrhovcem po tekmi s Srbijo
    02:06
    Pogovor z Gašperjem Vrhovcem po tekmi s Srbijo
  • Pogovor s selektorjem Andrejem Dobovičnikom po tekmi s Srbijo
    02:49
    Pogovor s selektorjem Andrejem Dobovičnikom po tekmi s Srbijo

"Škoda, res škoda. Huje je to, kot pa da bi izgubil 0:5," je menil Alen Fetić, strelec premiernega zadetka na letošnjem evropskem prvenstvu. Z zadetkom Gašperja Vrhovca so izbranci Andreja Dobovičnika v prvem polčasu že povedli z 2:0, nato pa nesrečno prejeli zadetek za 1:2, v zaključku obračuna pa so Srbi ob igri brez vratarja z neposredne bližine poskrbeli za remi.

Vrhovec (levo) se je podpisal pod prekrasen zadetek v prvem polčasu.
Vrhovec (levo) se je podpisal pod prekrasen zadetek v prvem polčasu. FOTO: Damjan Žibert

"Nič še ni izgubljenega," dodaja Fetić. "Rad bi se zahvalil gledalcem, ki so prišli v res velikem številu in upam, da nas bodo spodbujali tudi na drugi tekmi. Domače Stožice, v naši državi, šlo je izjemno, vodili smo, na koncu pa ... Ne vem, kaj bi rekel. Zdaj moramo počakati na tekmo med Srbijo in Italijo. Ne glede na razplet vemo, da če bomo zmagali, gremo naprej."

Pred tekmo bi podpisali tak rezultat, toda ...
Našemu Ervinu Čurliču je kapetan Igor Osredkar povedal, da mu je žal, ker se navijačem za številčno podporo, dvorana je bila uradno razprodana, niso oddolžili z zmago. Osredkar priznava, da tudi remi proti tako močni reprezentanci Srbije ni slab izid, a glede na potek tekme, je lahko Slovencem žal marsičesa.

Gol Gašperja Vrhovca je bil najlepši na obeh torkovih tekmah:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Drugo srečanje (z Italijo v soboto, op. a.) bo potrebno odigrati na zmago," je za 24UR dejal Osredkar. "Mislim, da če bi nam nekdo ponudil ta rezultat pred tekmo, bi ga verjetno podpisali, glede na to, kako se je odvijalo vse skupaj, pa smo lahko razočarani. Imeli smo vse v svojih rokah, žal mi je gledalcev in vsega tega, bilo je res fantastično igrati pred polno dvorano," je še dodal eden najboljših igralcev futsala na Slovenskem v zadnjem desetletju.

Selektor Slovenije Andrej Dobovičnik z varovanci na klopi.
Selektor Slovenije Andrej Dobovičnik z varovanci na klopi. FOTO: Damjan Žibert

Tudi selektor Dobovičnik ni bil zadovoljen z razpletom, a po drugi strani ugotavljal, da ima z varovanci vse še naprej v svojih rokah. Tekmo je označil za "kar šahovsko", predstavo svojih fantov pa za "korektno".

Niti imamo še vedno v naših rokah
"Glede nato, da je bilo kar nekaj neznank pred tem turnirjem, bi bil pred začetkom delno zadovoljen z 2:2. Zdaj pa nisem," je po tekmi dejal Dobovičnik. "Toda niti imamo še vedno v naših rokah. Upam, da se bomo spočili in drugo tekmo odigrali še na višji ravni. Računali smo, da bomo igrali podobno tekmo, kot smo jo. Bila je kar šahovska, ampak smo jo odigrali korektno. Srbija je predvsem v obrambi zelo močna, bali smo se njenih protinapadov. V obrambi je bila igra na visoki ravni v obeh ekipah, malo pa je manjkalo kreativnosti. Toda imeli smo priložnost za zmago, ta se nam je izmuznila. Naslednja se bo mogoče ponudila na tekmi z Italijo."

Bolj zadovoljen je bil njegov srbski kolega Goran Ivančić, ki je videl povratek svojega moštva iz zelo težkega položaja. Ivančić je izpostavil pomanjkanje igralcev v rotaciji, kljub temu pa so lahko orli ob številčni podpori svojih navijačev proslavljali veliko točko.

"Težka tekma, s psihološkega vidika, za obe ekipi. Tako kot Slovenci smo bili tudi mi pod velikim pritiskom, kar se je videlo na začetku tekme," je dejal Ivančić. "Ohromilo nas je tudi pomanjkanje števila igralcev. Na koncu pa smo vendarle dosegli izenačujoči gol. Čestital bi Sloveniji za neodločen izid. Oni niso imeli sreče, mi smo jo, ampak mislim, da je glede na videno neodločen izid pravi pokazatelj dogajanja na tekmi. Edino, kar me je presenetilo pri Sloveniji, je to, da so igrali z majhno rotacijo igralcev. Na tekmi z Italijo pričakujem precej višji ritem, Italija je absolutni favorit, toda naredili smo prvi korak in gremo dalje."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mastaflash
31. 01. 2018 19.11
-5
pa kdo sploh gleda tale osnovnosolski fuzbal med malico..beda
minnaema@yahoo.com
31. 01. 2018 16.51
IGRO pravijo da je treba držati v glavi od ZAČETKA do KRAJA tudi te zadnje sekunde so pomembne-NE vsmučariji temveč kakor se vidi tudi v nogometu! To je dobra šola za naprej pa vseeno čestitke !
grozjak
31. 01. 2018 13.16
-2
Futsal je bolj namenjen zabavi, kot pa ........kar se pa naših reprezentanc tiče, nas pa po dokaj dobrih igrah, na koncu rade pustijo prazne.....razen košarkarjev seveda......
FAUSTOS1
31. 01. 2018 12.15
+4
taktično popolnoma zgrešeni pristop-po vodstvu smo se odločili braniti rezultat-igrali tako kot da nasprotnikov ni na igrišču,podaje na svoji polovici do iznemoglosti redki prodori na nasprotnikovo stran brez dolgih podaj-torej trenerski štab polom
DAEMONIUM
31. 01. 2018 09.38
-6
Ma s Srbi ni nobena sramota igrati neodloceno!
Bofur
31. 01. 2018 09.27
+4
Remi je boljše kot poraz. Po mojem. Če remizirajo vse tekme v skupinskem delu, so Slovenci v četrtfinalu. Zmage so pomembne v izločilnih bojih.